Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tyhle kolečkový brusle jsou mrchy první kategorie. Chodil jsem s holkou co na tomhle jezdícím svinstvu závodila s kopce a ta se mě jednoho dne zeptala, jestli umím na in-linech a já z gracií žižkovskýho suveréna zahlásil "to je snad jasný, že na nich umím". Ovšem pak přišel smrtící dodatek "tak fajn zejtra si skočíme na letenskou pláň, tam maj půjčovnu a zařádíme si ". Po týhle větě jsem si musel objednat panáka, abych byl schopen nádechu. Dorazíme tam a už v tý půjčovně mě tam ten půjčující chomout neopoměl ztrapnit, prej "když koukám jak si to zavazuješ, nebudeš chtít i chrániče? Jeden za 5, - kč." "Jsem ze Žižkova, my chrániče nepotřebujeme" usadil jsem chvastouna. Hned na začátku jsem se před svou holkou chtěl vyfrajeřit až na půdu a tak jsem tam zařadil nejvyšší obrátky, jedu raketovou rychlostí a cítím se jak král všech in-linů, však jen do tý doby, než se naproti mě objeví nákladní auto značky Avie z nápisem "sady, lesy, zahradnictví" celkem bleskově mě došlo, že nevím jak se brzdí, naštěstí to řidiči Avie z mých gest došlo taky a dupnul na brzdu. Po chvíli už měl na přední kapotě dárek, rozpláclýho Enšpígla. Celou dobu nebyla v parku snad ani noha, ale přesně v okamžiku když jsem se rozplác o předek Avie šla kolem parta mladejch holek čili trapnosti bylo učiněno za dost. Pak to šlo celkem v rychlím sledu, nejdřív se mě vysmál řidič Avie, pak parta holek a finálovej výsměch obstarala moje mladá. Zmoh sem jen na "klidně zavolejte ještě svým kámoškám ať se taky přijdou zasmát, ještě v sobě cítím tak 5% důstojnosti, tak bych se jí rád zbavil." No, naštěstí jsem pomalu sklouzával z předního skla na zem a smích začal ustávat. Bohužel má přítelkyně zřejmě chtěla pokračování a tak najednou "broučku, ježiši není ti něco a začala vytahovat nějakej růžovej kapesník, ty neumíš brzdit viď chudinko" no já myslel, že se poseru. To už tam samozřejmě byli i důchodci s čoklama, jeden mě začal očuchávat a prej "Asto, pán je fuj" já už poměrně zoufale na přítelku "Prosím tě odtáhni mě nějak do tý pujčovny ať už jsem kdekoli jinde, jen ne tady" a aby toho nebylo málo, tak si ještě přisadil ten puňta z půjčovny "Hlavně nezapomeň pozdravovat na Žižkově." ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení komentářů mých oblíbených uživatelů zjišťuju, že nejsem jediný, koho nikdy Drew Barrymore neoslovila jako herečka, ale jako režisérka ? Musim uznat, že tohle je jeden z těch případů, kdy ten debut není vůbec znát a jestli se Drew začne více pobyhovat za kamerou, než před ní, nebudu se zlobit :-) '' Whip It '' brutální jízda za 80%. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který na mě nijak nezapůsobil. Nabídnul sice atraktivní téma, ale nedokázal ho zábavně odvyprávět. Na to, že žánrově má být komedií, rozesmál mě pouze jednou. Rodinné drama je vylíčeno děsně nudně a nijak originálně. Bruslení je v tomto filmu až sekundární záležitostí. Závody jsou tak špatně natočené, že jsem ani pořádně nepochopil o co v nich jde. Jízda je tak nepřehledně udělaná, že jsem dal na slova moderátora a sledoval punčochy, skóre pouze kontroloval. O emoce jsem za celou dobu ani nezakopl. Stopáž je přepálená a má tolik nudných a zbytečných míst, že konec by byl v tu chvíly vysvobozením. Drew Barrymore natočila průměrný film, který není vůbec ničím zajímavý. Z celého hereckého obsazení, mě bavila pouze Juliette Lewis, která vypadá pořád stejně mladě a tady jí to docela sekne. Závodnice jsou všeobecně asi to nejzajímavější na celém filmu, ne snad vzhledem, ale zajímavým stylem. Hlavní hrdinka mi nic neřekla a místo sympatií, jsem cítil pravý opak. Že by zrovna tohle byl hit, který si zaslouží promítání v tuzemských kinech a dostal přednost, když ostatní, mnohem lepší filmy ostrouhají, no nevim. 50% 17.01. 2010 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ellen Page je kouzelná, je to krásná milá holka, přitom působí tak obyčejně a reálně, že s ní člověk její pády prožívá mnohem intenzivněji.Navíc dokonale zapadá do mírně retro atmosféry filmu. Upřímně Drew Barrymore jako herečku nemusím. Nesnáším její rozjuchané přehrávání a koulení očima, fyzicky se mi nelíbí, čili veškeré romantické filmy s ní jsou pro mě utrpením, navíc jsou to ve většině případů hovadiny samy o sobě (Nepolíbená). A ač a právě protože je Vyfič vlastně jen taková hodně jednoduchá zábavná jednohubka, jako režisérce bych Drew mohl přijít na chuť. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Welcome to the jungle!!" Bylo mi řečeno, že na bruslích vypadám směšněji, než když mám obyčejné botasky. Smál jsem se. Zrcadlo už méně. Sbalil jsem si saky paky a jal se vyblbnout o pár bloků dál. Konkrétně před kino, kde byl plakát k Vyfič! Udělal jsem rockový gesto a pyšně odkráčel. Odkráčel s vědomím, že jednoho dne určitě vyhraju nějaký mariánskolázeňský přebor na bruslích a budu super-extra-třída. Představa pěkná, ale nejdřív potřebuju nějaký návod, že? Vyfič! mi sebralo iluze, že to někam dotáhnu (těch modřin!), ale dalo mi dobrou náladu, kterou jsem potřeboval jako sůl. Došlo mi, že musím chtít, a pak půjde všechno. Byť to neplatí pro mou kariéru zběsilýho bruslařskýho kluka v akci. Nevadí, po parku jezdí i větší trubky. Drew Barrymore si u mě ohromným způsobem šplhla. Vyfič! snad byl jejím splněným snem. P.S. famózní hudba! ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)
  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama