Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Frank Brailie pracuje v nadaci slavného armádního veterána, generála Padgeta. Kromě vojenského výcvikového tábora se věnuje zejména tajnému Fondu speciálních projektů. Jednoho dne jej začne vydírat seržant Lester Keegan, jeho dávný spolubojovník. Padget ho totiž pověřil přezkoumáním Brailieových aktivit – a Keegan zjistil, že Fond speciálních projektů slouží Brailiemu k financování nezákonného obchodu se zbraněmi a následně k jeho osobnímu obohacení. Brailie zabije Keegana během nočního vojenského cvičení. Kvůli zmanipulovaným stopám jsou všichni přesvědčeni, že Keegan zemřel nešťastnou náhodou. Všichni kromě policejního detektiva Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený díl. Už třeba jen kvůli těm vojáčkům na začátku a na konci, kteří jsou v podstatě i součástí vyšetřování („Podívejte, myslím, že jsme právě ztratili jednoho muže!“), a příslušnou vojenskou muzikou, která se prolíná celým filmem. Vyšetřovací metody poručíka Columba nám ukážou jeho všestranné zájmy („Neumíte si ani představit, kolik je druhů bláta!“). I padouch voják, který má sice evidentně drsný vojenský výcvik, pochopí, že tento protivník, je fakt nebezpečný („Naším úkolem je očekávat neočekávané.“). No a milou korunou je malinkatý poručíček mezi vojáčky... :-) Dávám jednoznačně 5 hvězdiček - 100%, ovšem s upozorněním: „Bacha na ženu sedící na studni - to znamená past...“ ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

IBA PRESUNY ZBRANÍ. PREDÁVAME NAŠIM SPONZOROM TROCHA KRVI. ČO, VY STE TO VôBEC NEVEDELI? MALÉ VÝLETY ZA HRANICE ZÁKONA, TAJNÉ ZBRANE PRE TAJNÝCH PRIATEĽOV – LEN V ZÁUJME NAŠEJ KRAJINY. Columbo vyšetruje vraždu v prostredí na vojenskom tábore, kde za peniaze sa každý môže stať vojakom. Už napriek tomu, že prostredie pripomína akúsi detinskú predstavu o vojsku, tak ďalšia dôležitá skutočnosť pri vyšetrovaní je skladačka vojačikov. Páchateľ v tejto epizóde poručíka veľmi nepotrápi, ale napriek tomu sa Columbo pri vyšetrovaní dopustí krádeže spisu dôležitého pre objasnenie prípadu. Columbo je ako je jeho zvykom pri vyšetrovaní vtipný ( pes, jeho manželka, veštenie...), roztržitý a zároveň nepríjemný až otravný (samozrejme pre vraha a nie diváka). PORIADNE STRÁŽ AUTO, SI ZODPOVEDNÝ PES. KEĎ BUDE V PORIADKU, AŽ SA VRÁTIM, DÁM TI ĎALŠÍ SUCHÁR. ALE KEĎ BUDE PREČ... TAK TI HO DÁM TIEŽ, PRETOŽE ŤA MÁM RÁD. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Sam Wanamaker natočil v roce 1977 díl PŘÍPAD VYSOKÉHO IQ, který patří k mým nejmilejším a VELKÉ PODVODY se mu také hodně povedly. Není zde sice tak výrazný záporák a ani provedení zločinu není zdaleka bez chyb, nicméně je zde výborně využit komediální talent Petera Falka a to je moc fajn. Pohodový díl, který kromě detektivní zápletky pobaví a to není zas tak málo. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce dávam nižšie hodnotenie, ale z toho, že Columbo dostal (síce dosť čudnými argumentami ako lístie za golierom, druhy blata, primalá krabica a pod.) aj tohto odporného, nechutného, namysleného hajzla som mal veľmi príjemný pocit. Bodaj by sa takéto veci diali aj v reálnom živote, a to čo najčastejšie ;) ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo podruhé ve vojenském prostředí a opět to není špatné. Jediné co mi trochu vadilo, bylo neustálé opakování jména Keegan. "Pan Keegan o tomdle věděl a pan Keegan si hledal novou práci....a najednou takhle pana Keegana napadlo, že by si mohl přivydělat jako vyděrač." Pointa mohla být ale rozhodně lepší. "Ty knihy se prostě nevejdou do týhle krabice, to je přece vědeckej fakt, pane!" ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama