Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný gurmánský kritik Paul Gerard se živí psaním posudků na ty nejlepší restaurace ve městě. Protože má jméno a zákazníci se řídí jeho doporučeními, může jeho kritika některé podniky zlikvidovat. Vlivný restauratér Vittorio Rossi však ví, že Gerard bere za své recenze tučné úplatky, a vyhrožuje mu zveřejněním. Gerard jej následně na společné večeři otráví vínem, do něhož si nic netušící oběť sama vpraví jed s pomocí speciálně upraveného otvíráku. Poručík Columbo samozřejmě odhalí vraha, jeho motiv i způsob provedení. Jenže i jej čeká večeře s Paulem Gerardem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v gastronomickém prostředí. Skoro pořád tu něco ochutnává, každý ho tu hostí, dokonce bude i vařit před kamerou. Jde tu o zvláštně provedenou otravu vínem a Columbovi tentokrát půjde o život. Jeden z dílů, kde se více uplatňuje humor a to je mimochodem hlavní důvod, proč mám Columba rád (na rozdíl od Kojaků a podobných). Všimněte si režiséra, tvůrce Mlčení jehňátek. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kulinářský díly jsou nejlepší, i když u všech těch hub plněnejch krabama, humrech, sushi, vínu apod. si divák nemůže než nad svou polívkou z pytlíku postesknout a zaslintat. Louis Jourdan hraje s francouzským šarmem krásně oslizlého, dekadentního a šaramantního kuchaře, je jedním z těch nadprůměrných vrahounů, co maj styl a to vše umocňuje víc než potěšující dabing Dlouhého. 89% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som videl iba raz a dávno tak si už naňho príliš nespomínam. Hodnotenie je iba orientačné a nižšie vďaka usvedčujúcemu dôkazu, ktorý mi pripadal tak, že v inom dieli by bolo niečo podobné odhalené hneď na začiatku ako jedna z variant a na konci by poručík prišiel s niečím zaujímavejším a šokujúcejším. Uvidíme nabudúce, keď budem mať na tento diel v tv šťastie. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký trocha iný diel, v podstate spolu s Columbom môžeme hádať ako presne bola vražda prevedená. Za Columbom stoja v plnej miere talianski blízki zavraždeného a je milé ako k nim Columbo zapadol. Počas celého dielu sa prakticky neustále niečo prežúva, čo postupne lezie až na nervy. Columbov protivník je totálny had. Zaujímavý nápad otravy a páči sa mi, že nie nereálny, keďže Japonci naozaj takýmto pochúťkam holdujú. Aj tak myslím, že táto časť je riadne nadhodnotená- 84 percent, vo výsledku som zostala dosť rozčarovaná, ako sa mi to pri Columbovi občas stáva. (SPOILER: Vrah by bol riaden hlupák, keby sa pokúsil Columba otráviť, na základe čoho ho vlastne Columbo aj usvedčil. Predsa by musel predpokladať, že nielen Columbo, ale kľudne celé kriminálne oddelenie musí vedieť, že Columbo sa nachádza s podozrivým z otrávenia jedom, mimochodom sám Columbo spomenul, že zistili z akého zdroja- ryby jed pochádza. Keby otrávil Columba tým istým jedom, nielen že by usvedčil sám seba z predchádzajúcej vraždy, ale mal by na krku ešte aj otráveného detektíva, kde ho jednoznačne zabiť mohol iba on. Proste nezmysel.) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv si někdy říkám, že ty 70 minutové díly jsou někdy uspěchané, zde to neplatí. Výborný starý dobrý Columbo s jedním z nejlepších záporáků, kterého možná znáte z bondovky Chobotnička, zde jsem se s ním ale setkal poprvé a už tehdy mě zaujal, škoda jen, že si nezahrál ve více epizodách. Je to správný slizoun a hnusák. Vraždu provedl velmi důmyslně, ale Columbo ho zase chytře dostal. Opět jeden z mála dílů, kde se vrah zahnaný do kouta pokusí Columba zabít (zde otrávit). Nedoporučuji ovšem tuto epizodu sledovat nenajedený, protože při sledování Columba, kterého všichni hostí vybranými lahůdkami, určitě dostanete hlad :) P.S. Ta zmiňovaná kuchařská televizní show je v dílu Dvojitý šok, ale také jsem si nejdříve myslel, že je to tady. Jinak je to jeden z mála dílů, kde i na Nově dabuje Columba Petr Haničinec. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z mála epizod, kde se vrah pokouší zabít samotného Columba. (ČSFD)

Reklama

Reklama