Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná časť. Trochu poodhalené zákulisie showbiznisu. Starnúca hviezda chce byť zasa na vrchole a urobí pre to všetko. A ako Columba naháňali kvôli strelbám, tak to ma dorazilo. "Kde máte zbraň, poručík." "V prádelníku" "Za to by Vás mohli vyraziť" To som už fakt šiel do kolien. A tá rekonštrukcia na konci, paráda. Takto to vie len Columbo. Poirot mohol zvolať do knižnice nejakého zámožného hradu všetkých podozrivých a potom ukázať po nejakej tej vysvetľovačke na vraha, ale tu to Columbo zmákol na 100 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly Columba mají rozdílné kvality, co se týká způsobu odhalení vraha - od skoro naprostých haluzí po luxusní logické skládání střípků věcí, se kterými vrah nepočítal. Skoro všechny díly pak mají společnou vysokou úroveň, pokud jde o postavy padouchů. Z těch mi byli vždy sympatičtější ti, kteří se snažili poručíka oblbnout přátelským vystupováním a sváděním na falešnou stopu, celé to brali jako výzvu, a hlavně svoji prohru přijímali sportovně. To sice není případ Zapomenuté Dámy, ale originalita zde předvedeného rozuzlení a hlavně výkon Johna Paynea mi absenci mnou tradičně požadovaných atributů příběhů pána v baloňáku bohatě vynahradili. Janet Leighová sice taky hraje dobře, ale hádal jsem jí o deset víc, než jí v době natáčení bylo. Ne že by nebyla okouzlující, ale trochu mě to zklamalo;) 70% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabé hodnocení kvůli opravdu překvapivé pointě, která se mi prostě nelíbila. Stará herečka, dřívější hvězda žije ze staré slávy a chce vystupovat v nové show. Když ji to manžel odmítne financovat, skončí jako předmět k ohledání na místě činu. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík Columbo versus bývalá hvězda stříbrného plátna, stále šarmantní Janet Leigh. Pár vtipných situací se jistě najde (Columbo musí na střelby, trampoty se Psem), celkově se ale jedná o dost smutnou epizodu s netradičním (a rovněž smutným) koncem. 80%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Janet Leigh i ve svým věku vypadá v kombinéze skvěle a skákat a lízt po stromech jí taky jde, ale jak tam ke konci furt jenom poletuje jak jojo a pořád nesouvisle mele a mele, to se dá jen těžko vydržet, navíc k tomu děsnej film "walking my baby back home", co tam neustále pouští i s tou hroznou hudbou. Ale tohle klidně může bejt jenom můj osobní problém, to přiznávám. Na druhou stranu bylo po konečným odhalení "jak to s ní je" docela zajímavý, když si divák vybaví předcházející scény jejího výslechu, kde je zmatená a nemůže si na nic vzpomenout. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi netradiční díl v tom smyslu, že pachatelka tentokrát ani neví, že spáchala zločin. Svým způsobem dojemná epizoda, která má spoustu podařených míst. Janet Leigh, která je po Vere Miles již druhou Columbovou soupeřkou ze slavného Psycha, je ZAPOMENUTÁ DÁMA! Připravte se na  šokující závěr. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

V této epizodě Columba jsou použity ukázky z hudebního filmu "Walking My Baby Back Home" z r. 1953, nad nímž se tu co by Grace Wheelerová nostalgicky rozplývá a v němž postavu Chris Hall skutečně hraje Janet Leigh. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Walking_My_Baby_Back_Home_(film). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadpis této eseje zní: "Když trávíte hodně času se slepicemi, nakonec také začnete kdákat aneb Co jsem pochytil ze stylu komentářů jednotlivých epizod Columba." Na osnovu prdím, jdu hned na věc. Za údaje, které by snad nějakou nešťastnou shodou okolností mohly býti spoilerové, dosadím třeba slovo "jahoda." Ehm ehm. Tento velice netradiční díl je strhující už od samého začátku, kdy jahoda zcela nečekaně sehraje jahodu na jahodu a dokonale tím zmate jahodu. Když pak jahoda skutečně zajahodí jahodu, je přivolán poručík jahoda, aby tu zapeklitou jahodu vyšetřil. Mně osobně bylo od samého začátku jasné, jakých jahod si poručík jahoda všimne (třeba nastražené jahody v jahodě nebo zapomenuté jahody pod jahodou) a čím nakonec přesvědčivě ujahodí hlavní jahodovou jahodu. Celý díl pak končí na vlnách jahodové atmosféry, když poručík jahoda nechá jahodu jahodou a na stanici si vezme jahodu. Konec komentáře. Doufám, že jsem nic nevyzradil, to bych nerad... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky dobrý Columbo, tentokrát zo smotánky tej úplne najvyššej, a to priamo hollywoodskej. Prípad je to samozrejme veľmi zaujímavý, Columbo sa zapotí a na konci musí zapojiť aj emócie a akúsi trochu zvrátenú morálku. Kto videl, chápe. Ja by som taký milosrdný asi nebol, veď "ono" to predsa vraždu neospravedlňuje. Je to vymyslené chytro, ale práve kvôli záveru nepatrí Dáma medzi moje top časti. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dosti průměrný, papírem šustící námět, ovšem filmařsky výborně uchopený. Všechno je to rafinované pouze na první pohled. Přetržený film? A co když usnula? Záhada zavřeného pokoje? Proč nemohl do vily vniknou někdo zvenčí? Já vím, motiv, ale ono to zkrátka brilantně působí jenom na první pohled, i když uznávám, že to není úplně špatně vymyšlené... 75% za výbornou atmosféru a herecké výkony. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mám hodně rád už jenom proto, že záporáka hraje půvabná Janet Leigh. Navíc několik kouzelných momentů - mj. Columbo se již deset let úspěšně vyhýbá pravidelným půlročním střelbám a když už není zbytí, pošle za sebe dvojníka, pač by netrefil terč. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ještěže jsem nepřišel v pyžamu.." ;) Zabili Willise, parchanti !! ;) Velmi netradiční a zajímavá epizodka, zvláště kvůli samotnému finále a paní Willisové, kterou si zahrála Psycho Janet Leigh.. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě pěkná epizoda s nádechem romantiky a především se skvělým obsazením hvězd. Samotný zločin je perfektní a hlavně závěr je nesmírně povedený, až dokáže chytnout přecitlivělé diváky. Asi jediný díl, kdy Columbo nechá vraha jen tak na svobodě......9/10 ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo skoro nikdy není horší než průměr. Vždycky je to dobrá podívaná. Tahle byla lehce nadprůměrná a hlavně s netradičním zakončením, kdy obvykle Columbo vraha konfrontuje a zatkne. Ale co mě zaujalo kromě klasického Columba je Janet Leigh - jestli ty fotky co měla všude po bytě jsou vážně její a i ona byla ta na plátně (co si pouštěla u sebe doma) tak všechna čest :o) vypadala dobře mladá, a i s nabitými léty se jí nedá upřít šmrnc. ()

Reklama

Reklama