Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný losangelský kouzelník Velký Santini je ve skutečnosti bývalý příslušník SS, četař Stefan Müller. Majitel kabaretu a jeho zaměstnavatel Jesse Jerome to ví a již léta Santiniho vydírá hrozbou, že vše vyzradí imigračnímu úřadu. Santini proto spáchá dokonale připravenou vraždu – nechá se před publikem jako obvykle zamknout do kovové skříně a potopit do nádrže s vodou. Ve skutečnosti během triku vyklouzne padacími dveřmi a Jeromeho v zákulisí zabije. Poručík Columbo z oddělení vražd však se však řídí tvrdými fakty, nikoliv kouzelnickými triky... (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Ten plášť nechám v autě. Kdyby ho chtěl někdo ukrást, tak se dívej jinam.“ S čistým svědomím mohu prohlásit, že toto bylo jedno z nejpříjemnějších setkání s poručíkem Columbem. Tento díl má vše bezvadné: slizkého, ale charismatického vraha s temnou minulostí, atraktivní prostředí kouzel a hlavně trable s novým poručíkovým pláštěm. Zpracování je klasické, nepouští se do žádných experimentů, které se stejně pro tento seriál vůbec nehodí. Mimo skvělého pokoukání jsem se při sledování naučil i pár kouzelnických triků, což se stává málokdy. Tento díl rozhodně doporučuji. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozích třech průměrných a nezábavných dílech konečně jeden, co má zas ten starý švih a eleganci. Vrah, iluzionista Velký Santini, v podání mého favorita Jacka Cassidyho, je parchant jak má být. Uhlazeně slizký a rafinovaný jako šelma. Podle mého soudu byla vražda provedena dokonale a Columbo, jak už bohužel bývá zvykem, se vraha dopátral jen pro to, že se na něj ihned od začátku přilepil a díky maličkostem ho udolal. Někdy bych rád viděl díl, jak Columbo řeší případ, kdy vyloví například z Berounky utopence. Na koho by se poručík pověsil, to by mě zajímalo. A ještě drobný povzdech k dabingu – oproti dílu Vražda podle knihy, kde Cassidyho daboval Vladislav Beneš, ho zde namluvil Pavel Soukup a nebylo to jaksi ono. Benešův úlisný hlásek totiž sedí Cassidymu jako p*del na hrnec. ()

Reklama

Mustaffa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasika, takže nadprůměrná kriminální podívaná s klasickou Columbovskou zápletkou a známou hrou detektiva s vrahem. Děj je zasazen do prostředí iluzionistů a kouzelníků, ve kterém díky jednomu z kouzelnických čísel může vrah spáchat vraždu. Columbo se díky vyšetřování seznamuje se spousty kouzelnických triků a dokonce pomocí jednoho z nich nachytá vraha při konečné konfrontaci tak říkajíc na švestkách. Je to hodně příjemný díl a všem fandům Columba a kriminálek doporučuji ()

Pilsnerman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale díl je jedním z mnoha příkladů "Columbovek", kde poručík nenajde usvědčující důkaz. Columbo dokázal, že Santini měl motiv zaměstnavatele zabít, a našel způsob, jak MOHL kouzelník zločin spáchat. Ničeho, co by připomínalo přímý důkaz, se ale v dílu nedočkáme. Nejsem právník, ale jsem přesvědčen, že výřečný advokát by Santiniho obvinění zprostil. Přes absenci "corpu delikti" však patří díl mezi nejlepší. Vražda je spáchána nápaditě a téměř dokonale; kvalitu epizody umocňuje výkon Jacka Cassidiho a temné prostředí kouzelnického kabaretu, v němž se vražda vyšetřuje. ()

Macik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se díval jak spáchal ten světoznámý kouzelník tu vraždu a jak si s ní vyhrál,říkal jsem si že by asi v reálném životě bylo nepolapitelný. A proto jsem sledoval co za "blbost" přehlídnul a na co ho COLUMBUS chytne a dočkal jsem se........Dostal ho na moderní psací stroj s páskou na jedno použití,proč?Proč takovej nesrozumitelně náhodnej úkaz??To je bohužel slabina celýho seriálu vždycky ta stupidní věc na kterou ho dostane......(někdy je to až k smíchu jako například v tomhle dílu) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jack Cassidy si zahrál Columbova soupeře hned třikrát. Poprvé to bylo v epizodě Vražda podle knihy (1971), podruhé v roce 1973 v epizodě Vydat nebo zemřít a napotřetí právě zde, v epizodě Kouzelné alibi (1976). Bohužel to bylo jeho poslední představení v seriálu, neboť ještě téhož roku tento herec zemřel. (ClintEastwood)
  • Jack Cassidy (Santini) zomrel v roku, keď bola táto epizóda vydaná. (ČSFD)
  • Jediná epizoda seriálu, ve které má poručík Columbo (Peter Falk) na sobě něco jiného, než svůj tradiční baloňák. (raininface)

Reklama

Reklama