Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný losangelský kouzelník Velký Santini je ve skutečnosti bývalý příslušník SS, četař Stefan Müller. Majitel kabaretu a jeho zaměstnavatel Jesse Jerome to ví a již léta Santiniho vydírá hrozbou, že vše vyzradí imigračnímu úřadu. Santini proto spáchá dokonale připravenou vraždu – nechá se před publikem jako obvykle zamknout do kovové skříně a potopit do nádrže s vodou. Ve skutečnosti během triku vyklouzne padacími dveřmi a Jeromeho v zákulisí zabije. Poručík Columbo z oddělení vražd však se však řídí tvrdými fakty, nikoliv kouzelnickými triky... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Jediná epizoda seriálu, ve které má poručík Columbo (Peter Falk) na sobě něco jiného, než svůj tradiční baloňák. (raininface)
  • Jack Cassidy si zahrál Columbova soupeře hned třikrát. Poprvé to bylo v epizodě Vražda podle knihy (1971), podruhé v roce 1973 v epizodě Vydat nebo zemřít a napotřetí právě zde, v epizodě Kouzelné alibi (1976). Bohužel to bylo jeho poslední představení v seriálu, neboť ještě téhož roku tento herec zemřel. (ClintEastwood)
  • Jack Cassidy (Santini) zomrel v roku, keď bola táto epizóda vydaná. (ČSFD)

Reklama

Reklama