Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět hvězdiček jako vyšitých, nejlepší díl ze všech to sice není, ale k těm nejpovedenějším a hlavně nejzapamatovatelnějším se řadí. Při prvním sledování mě ani trochu nenapadlo, jak se to celé vyvrbí. Závěrečné odhalení je naprosto geniální. Helen Shaver je výborná vražedkyně, takového psychopata poručík za soupeře nikdy neměl. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější, nejgeniálnější a zároveň nejdelší "díl" legendárního seriálu o postarším poručíkovi z Los Angeleského policejního oddělení vražd. Ušmudlaný baloňák, otřískaný Peugeot, věčně přítomný obláček kouře, vycházející ze smradlavého doutníčku, čnějícího z poručíkových úst. Takřka 2 hodiny trvající herecký koncert, vystavěný na konfrontací Petera Falka s "potencionální" vražedkyní Helen Shaverovou. Až sem se vše drží v oněch klasických kolejích. (Až na tu délku samozřejmě). Ale nenechte se mýlit. Kostra tohoto dílu je totiž postavena o dost jinak, než bylo kdy u Columba zvykem. Děj je totiž vyprávěn pomocí flash-backů jednotlivých postav, účastnících se pohřbu paní Columbové. Konečně máme možnost nahlédnout do mozkových pochodů detektiva v průběhu vyšetřování a tak trochu se podívat "do jeho soukromí". Závěr je grandiózní. Tleskám. 90% ()

Reklama

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paní Columbová má tentokrát velice špatný den, můžeme to na ní vidět, byť přes zavřenou rakev toho moc k vidění není... nebo je všechno jinak? Jeden z těch opravdu dobrých dílů. Padouchem je tentokrát jedna poměrně sympatická, ale hlavně pošahaná dáma, která se rozhodne vyrovnat účty, ve kterých má Columbo taky svou kolonku. Závěrečná scéna, kdy vražedkyně konečně dotáhne svou pomstu k dokonalému konci, a vzápětí zjistí, že se něco totálně pokazilo, je prostě geniální. Je tady totiž Columbo ve své nejlepší herecké formě formě. A svou scénku sehrál fakt skvěle. Nemůžu jinak, než 5 hvězdiček - 100%. ()

Simir79 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu jiný pohled... Columbo nevidíme tolik jako "hlupáka", nakoukneme trochu do pozadí jeho myšlení a jsme dokonce svědky jeho přípravy na herecký výstup ke zmatení pachatele... " ať říkám cokoli, odpovídejte jen ano pane".... Když jsem tento díl viděl poprvé bylo to cca od poslední třetiny, ale až po shlédnutí celého filmu to dává ucelený a dokonalý zážitek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama