Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel velkého hřebčína Graham McVeigh má dlouhodobé problémy se svým bratrem Teddym, vlastníkem polovičního podílu jejich farmy. Teddy se totiž v hazardu zadlužil italskému gangsterovi Brunovi Romanovi. Graham tedy navštíví Brunův bar, způsobí tam rozruch s pomocí dvou přinesených myší a v nestřežené chvíli zavolá Teddymu z Romanovy kanceláře. Později v noci bratra na odlehlém místě zastřelí. Další den „v sebeobraně“ zabije i Bruna Romana. Poručík Columbo má podle jeho plánu uvěřit, že Romano volal Teddymu, pak že ho kvůli nesplacenému dluhu popravil a nakonec přišel vymáhat peníze na Grahamovi. Jenže Columbo opět najde pár nesrovnalostí… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo na gangsterský štýl, a teraz už pekne natvrdo aj s jeho únosom. Škoda toho spoileru v názve epizódy. Bez neho by ten napínavý záver mohol byť ešte napínavejší. Keď už sa poručík výnimočne ocitne v ohrození života, zachová sa správne „columbovsky“, teda žiadne veľké hrdinstvo. –––– Necháme popel popelem. –––– Skotsku se sodou. A málo sody. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo trpí podivnou zapomnětlivostí. V mnoha dílech plynně konverzoval italsky, najednou to neumí. Ale to není jediný přešlap tohoto dílu... Celkově rozhodně podprůměrný díl. Maličkosti podivné a nedotažené. Třeba ta plastová myš. Taky jsem pořád čekal, kdy Columbo vytáhne trumf v podobě té druhé pistole. Nevytáhl... Namísto logické dedukce hrubý nátlak skoro jako v nějakém akčním béčku... 65% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si väčšinou vystačí na usvedčenie vraha sám, ale keď sa nedá inak a k dispozícii je aj veľmi neobvyklá partia na spoluprácu, prečo to nevyužiť a nenaservírovať divákovi aj niečo iné, ako záverečnú rozmluvu Columba s páchateľom v jednej miestnosti s vysvetlením usvedčujúceho dôkazu. Tentokrát dostaneme niečo iné a v rámci seriálu táto zmena pôsobí originálne a sviežo. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Padouch tohoto dílu si myslel, že to prostě dá. Stačí jen zabít nepohodlného bratra, jeho vraždu hodit na mafiánského bosse a toho pak odklidit taky. Co mu ale příroda dopřála na těle, zjevně ubrala na duchu. Dostat se do sporu s mafií totiž opravdu nebyl dobrý nápad. Rod Steiger v roli pomstychtivého mafiánského šéfa byl opravdu skvělý: „Když nepodepíšete, dám vás zabít. Nic osobního, jen obchod...“ O Columbovi jsme se dozvěděli, že se naučil kouřit už ve dvanácti, a za vše může jeho bratr. A taky to, že ač se dokáže spojit s mafií kvůli naplnění zákona, „hodnému padouchovi“ ruku nepodá. Závěrečná scéna, kdy vrah udělá cokoli, jen aby se dostal ze spárů mafie, je fakt super. 4 hvězdičky - 80%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zde sice několik vyloženě úsměvných scén, jako ta s chytáním myši na záchodech či naivně snadná vražda Bruna Romana, ale jinak je to Columbovka, jak ze sedmdesátek. Hned dvojnásobný vrah (George Wendt) je bohatý a arogantní hulvát, který si vaše sympatie určitě ničím nezíská a i když má relativně chytrý plán, pro poručíka a jeho italské spojence, bude nakonec celkem snadným soustem. Závěr, kde Columbo spolupracuje s mafií, je skvělý a Peter Falk s Rodem Steigerem (plus kmotrovská hudba) táhnou tuhle epizodu z prostředí sázek a dostihů, na solidní čtyři hvězdičky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • V tomto díle, když na Columba (Petr Falk) promluví Vincenzo Fortelli italsky, prohlásí Colombo, že je v italštině špatný. Přitom v díle Columbo: Smrt bere Jackpot z roku 1991 mluví Columbo na pohřbu italsky naprosto plynně. (Wishkah)
  • Jediná epizoda, ve které můžeme vidět Columba (Peter Falk) kouřit cigaretu. (Pepinec)

Reklama

Reklama