Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodinný outsider, který nakonec stál v čele Američanů. Životní příběh prezidenta George W. Bushe. Nikdo by to do něj v mládí neřekl, přesto dnes patří mezi nejznámější osobnosti americké historie. Biografický laděný film o životě George Walkera Bushe sleduje budoucího 43. amerického prezidenta od roku 1967. Od jeho nevázaných a hodně bezstarostných dnů na vysoké škole, přes vojenskou službu, guvernérský úřad v Texasu. Všímá si jeho zapojení do velkého byznysu v naftařském průmyslu, až po prezidentskou kandidaturu v roce 2000, mapuje první čtyři roky v nejvyšším úřadě, až po druhou kandidaturu v roce 2004... (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (191)

iamek 

všechny recenze uživatele

Zde aspoň můžete vidět jak funguje americká politika. Vše je jen o ropě a teroristé je jen hloupá výmluva a většina světa na tuhle hru přistoupila. Snímek jsem hodně dlouho odkládal až jsem se konečně rozhodl ho pustit a rozhodně nelituju. Život rodiny Bushů je hodně zajímavý a tahle rodinka asi něco umět musí když téměř všichni to dotáhli daleko. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Možná spíš 4****, uvidim, jestli si to nerozmyslim... Zajímavý film, který, jak název napovídá:) je o Bushovi Juniorovi. Ukazuje nám ho v situacích, ve kterých ho mohlo vidět jen málo smrtelníků, ve většině jsou to sarkastické a hořce úsměvné scény, kdy se wéčko cpe, učí se odpovídat novinářům, cpe se nebo sleduje baseball a cpe se. To si divák uvědomí, jak obyčejnej člověk by to byl, nebýt syn prezidenta. Problematické je, že pozadí bushovejch politickejch činů je normálním lidem dokonale skryto a nedá se ověřit, kolik si toho Stone ve filmu vymyslel, kolik upravil a kolik se toho skutečně blíží reálným situacím. Spoustu zajímavejch témat, které by se ve filmu objevit ale zase Stone vynechává...tak nevím. Prostě je to zajímavej film, ale jeho hodnocením si vůbec nejsem jistej, budu muset pár dní počkat a uvidím, co z toho vzejde. On sám Stone naschvál Bushe ukázal ve spoustě (většině?) scén jako idiota a týpka, kterej měl spíš zůstat v Texasu na ranči, ale v některejch scénách s ním jakoby soucítí - je to takovej chudáček, který se neumí vyrovnat se stínem svého papínka. (A výkon Joshe Brolina je perfektní..ehm.) ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Původně obrovská očekávání, teď zklamání! Stoneova snaha ukázat, že "W" je obyčejný člověk mi přišla zbytečně vyhrocená. Sledovat více než hodinu Brolina jak jí s otevřenými ústy a klopí do sebe jednu skotskou za druhou člověka poměrně brzy omrzí. To, že W byl v mládí celkem ďábel, je známá věc, takže ty dlouhé záběry na poloprázdné lahve taky nejsou zrovna nutné. Druhá polovina filmu je pravda o dost zajímavější - pohled na Irák a Saddáma "zevnitř", jasné ukázky toho, že W rozhodně není ten nejchytřejší v čele USA a moc se s tím neumí smířit, jeho ne vždy dobré vztahy s G.Bushem seniorem (mmch. skvěle zahraným Jamesem Cromwellem) - to jsou výborné momenty, ale jako celek to pro mě prostě nefunguje. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vdakabohu, ze uz ten obmedzeny hlupak odisiel... Prepacte, ale osem rokov som sa len bezmocne prizerala tomu, co Bush robi s tymto svetom. Zaujimam sa o politiku, a preto ma bavia aj rozne spracovanie politickych osobnosti, giest, strategii a milnikov. A dufam, ze mi urobi tu laskavost a nikdy nikdy nikdy v zivote, ho uz nebudem pocut mat nejaky prejav, kde skomoli vsetko, co sa da. Ak sa bude ovsem schopny vyjadrit bez citacky alebo naucenej retoriky. Vynikajuci Brolin. Predpokladam, ze studoval prejav, mimiku a rec tela Busha velmi dlho, pretoze predviedol famozny vykon. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo odfláklým dojmem. Od režie a výpravy až po obsazení jednotlivých rolí. Josh Brolin standardně dobrý, ale žádný herecký koncert nepředvádí (k takovému Seanu Pennovi a jeho Harvey Milkovi má opravdu daleko). Už chápu, proč žádný z našich distributorů nenašel odvahu W. nasadit do kin. Předem odsouzený kasovní propadák. P.S. a že je celý film laděný do komediální roviny mi také není dvakrát po chuti. Mnohem radši bych viděl seriózní drama o životopise Bushe jr. v režii Rona Howarda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Hlavný predstaviteľ Josh Brolin je demokratom, no v tomto filme si zahral republikánskeho lídra. (MikaelSVK)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Jihoamerická revoluce podle Stonea

Jihoamerická revoluce podle Stonea

12.12.2008

Oliver Stone si pořád hraje na „svědomí Ameriky“, ale návštěvnost a kritiky jeho posledního opusu z Bílého domu W. naznačují, že tohle jeho vyhrožování levicovým prstem zajímá čím dál míň diváků.… (více)

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama