Reklama

Reklama

Kennedyové

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Americko-kanadský historický seriál z roku 2011 zachycující v osmi epizodách osudy známé americké rodiny, která se dostala na společensko-mocenský vrchol v USA. Za svou angažovanost v politice však zaplatila příliš velkou daň. Jednotlivé díly ukazují zákulisí politiky, složité rodinné vztahy, účast členů rodiny Kennedyových na událostech novodobé historie, jako byla invaze v Zátoce sviní či kubánská krize, kdy v náporu tehdejší reality příliš zapomínali na své vlastní životy. Silnou stránkou seriálu je skvělá výprava a výborně zvolené herecké typy - Greg Kinnear v úloze JFK či Katie Holmesová jako Jackie Kennedyová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

buchli 

všechny recenze uživatele

Upřímně - čekala jsem víc. I když v Kennedyovcích najdeme i dost dobrých momentů, žádné překvapení, uchvácení, šokující odhalení či nový pohled na život proslulého klanu se nekoná (ačkoli zájemcům o kulturní a historické informace rozhodně přijdou vhod). Vrcholem série byl (pro mě) šestý díl o Kubánské krizi - tam se atmosféra napětí a osudovosti dala krájet, a to bez nutnosti neustálé tklivé hudby a unylých pohledů. Poslední dva díly mi zkazil přehnaný patos. Chápu, že když Američané zfilmovávají svoje historické tragédie, je určitá dávka rozplizlosti prakticky nutností, ale proč až tak? Od 7. dílu to prostě stojí a nepomůže ani Marylin Monroe, která je tu upřímně řečeno spíš otravná než svůdná a charismatická. Nemůžu se ubránit pocitu, že Kennedyové prostě působí jako levnější a nudnější kopie "prezidentských zápletek" z 24 hodin s tím handicapem, že chudák divák ví přesně, co se stane... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příliš nechápu odmítavé zdejší komentáře. Děj samozřejmě musí být předvídatelný, což někoho může nudit, neboť většina jeho zákrutů a uzlíků je dopředu známá. Přitom si ovšem vyprávění zachovalo jistou hloubku. Zdálo se mi docela povedené ztvárnění rodinného prokletí, které nemá kořeny v bůhví jaké mystice, ale ve vyhraněné ambicióznosti otce, který se chová podle všech amreických pravidel, jež vedou jednak k úspěchu, ale také k antipatiím, nenávisti, nepřátelství a determinují tak vznik legendy o prokletém rodu. Stejně tak věčný svár mezi povinnostmi privátními a veřejnými je zde podáván velice věrohodně, i když samozřejmě všichni víme a záletnictví JFK a karibské krizi, a tudíž nečekáme, jak to asi dopadne. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Výprava 8/10/// +výborně a vhodně udělaný casting, dobová výprava, úvodní znělka, dramatická hudba, zajímavé především z historického hlediska, ukáže divákům určité souvislosti MÍNUS: jen 8 dílů na takový seriál je poměrně málo, občas to má zbytečně rychlí spád a přesto se tu najde několik slabších a méně zajímavých míst./// Shrnutí: Docela by mě zajímalo jak se na tento počin dívají Američtí diváci, jež mnozí z nich tuto dobu dokonce zažili. Myslím si že jim neujde nějaká nesrovnalost a nebo si budou říkat, to jsem zažil, tam jsem byl. Pro evropské publikum to je určitě jiná podívaná. Můžou se na seriál dívat s určitým odstupem a třeba i nezaujatě, ale určitě si v něm také něco najdou. Já si užil předvším herce, dobovou atmosféru a trochu toho dějepisu./// Celkem 78%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dead Kennedys vyrazili na turné po klubech velkých jako běžné domácnosti, a ukázali toho vcelku nemálo ze zákulisí a historie toho jak se dělá taková hvězdná kariéra. Že u toho nebude chybět alkohol, drogy a děvky, to vás asi nemůže překvapit. Přesto si myslím, že seriál díky svojí nevyhraněnosti co do subjektivity nebo objektivity, rodinného dramatu nebo věrné historické podívané, zůstal dost pozadu za svými možnostmi. Co je bez debat vynikající, to je obsazení, herecké výkony a takový ten balíček výprava/kostýmy/masky. Celkově vzato je to povedený projekt, pokud se bavíme o televizních seriálech. Ale to skutečné pozadí a ty hlavní kontroverze v dějinných událostech kolem Kennedyovic klanu, jsou tu jen naznačované nebo ukázané velmi okrajově. Jistě, můžete namítat, že se tvůrci soustředili přímo na osobnosti členů rodiny Kennedyů, ale nemůžete lidi v takových - i kdyby jen pro USA - společenskohistoricky zásadních úlohách vystřihnout jako papírové panáčky z toho, co z nich ty panáčky udělalo, a jak to oni sami potom aktivně utvářeli, a hrát si na investigativní filmařinu tím, že ukážete jak zdravotně na rozsypání byl JFK většinu svého života, a jak Jackie plnila svoje poslání jen díky diskrétně ordinovaným povzbuzovadlům. Jestli chcete pořádně popsanou Karibskou krizi, pusťte si Třináct Dnů (nebo X-Men: First Class:)). Závěrem jen hluboce smeknu před Tomem Wilkinsonem alias "tátou Kennedym", vyseknu hraniční červené hodnocení 70%, a uzavřu, že na komplexní historicky reálnou sondu do přelomových okamžiků historie USA druhé půlky dvacátého století si budeme muset ještě počkat. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Televizní nemastnost neslanost. Veškeré kontroverznější věci ohledně povedené rodinky jsou pro jistotu "jenom naznačené", aby tvůrce někdo nemohl obvinit z neúcty k vlajce nebo snad z toho, že mají koule. Zbyla nuda a uhlazenost. Všichni Kennedyovic jsou zobrazeni jako obrovští světci (snad jen tatínek trošku zazlobil), zejména teda Bobbymu a Jackie se nad hlavou vznášela taková svatozář, že by člověk oslepl. Katie Holmes ve své roli Jackie potvrdila, že jako herečka stojí opravdu za prd, kdyby to náhodou ještě někdo nevěděl. A aby toho nebylo dost, měli opravdu hnusnou Marylin. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (13)

  • V únoru 2010  vznikla internetová kampaň "Stop očerňování Kennedyů". Do „lynčování“ se zapojili i přední historici nebo poradce a autor projevů Johna F. Kennedyho Ted Sorensen. Scénář označil za „atentát na postavy“ a prohlásil, že „žádný hovor s prezidentem v Oválné pracovně ani kdekoli jinde, jehož se tu účastním, se nikdy nestal“. Většina odpůrců se rozčilovala, že drama omezuje Kennedyho pohnutky jen na „moc a sex“. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (nicolcat)
  • Herci Tom Wilkinson a Diana Hardcastle, představitelé Joa a Rose Kennedyovi, byli partnery i v reálném životě. (R´Hell)
  • Představitelé prezidentského páru Greg Kinnear a Katie Holmes se již před kamerou jednou jako pár sešli, a to ve filmu Témeř dokonalý zločin (2000). (Natabar)

Reklama

Reklama