Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (155)

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Poprvé po dlouhý době mě v jakýmkoli muzikálu dostaly ty písničky, velký plus. Nejlepší sólo ale má Kráčející skála, což jsem fakt nečekala. Jinak teda klasika - animace krásná, příběh standart...

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Vlastně zklamání - čekala jsem pocitově něco na úrovni Little Miss Sunshine a dočkala se... nevím, Marie Poledňákové s trochou jídelního fetišismu? Asi nejsem dostatečný gurmán, nebo prostě nemám ráda historky o dokonalých rodinách a fascinující využitelnosti sociálních sítí. Bylo to příšerně předvídatelné a klišovité a vůbec. Zachraňuje to to jídlo, no.

plakát

Interstellar (2014) 

Až na to půjdu do IMAXu, možná přidám, ale takhle... ten konec pro mě prostě nefungoval, což není spoiler, ale jinak: začátek moc dobrý, prostředek výborný, konec... laciný? Nejsem žádný vědec, ale... když už se tvářím jako extrémně chytrý na fyzice založený film, tak si tam přece nebudu dělat zkratky, ne? No, dobře, budu.. Ale vizuální stránka je skvělá a ačkoli odkazuje na předchozí sci-fi kánon, udržuje si nápaditost a některé záběry naprosto vyrazí dech. Jo a ti roboti jsou boží.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Dabing trochu zaskocil a zapletka trochu dost absurdne prehnana, ale smala jsem se skoro nonstop... A herci byli vazne roztomili. Kazdopadne jeden citat za vsechno: Romeo, ty smazko!!!

plakát

Cesta (2014) 

Možná kdybych to viděla na festivalu, byl by to lepší zážitek, ale takhle... ok, pěkná krajina, ale záběry nenápaditý (kolikrát se jde dlouze dívat na svět přes hrdinova záda a neunudit se k smrti?), hrdinové odtažití (a cítím precedent Cesty, protože opět nudně smrdí... ať žije postapo, fakt) a vlastně ani nedělají nic zajímavýho, celý je to zbytečně dlouhý (nebo mi to tak jen přišlo?) a proboha, naučit se přízvuk, kterýmu se nedá rozumět, to je taky výhra, fakt Edwarde (no, dobře, docela se mu daří needwardovat). Takže jedna hvězdička za krajinky, druhá kompenzace za odhalení hrdinovy motivace, to je pravda, to jsem nečekala. Ale jinak fakt ztráta času...

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Proč má Úsvit planety opic celkově tak dobrá hodnocení je mi záhadou - průměrnější a předvídatelnější a vůbec jakkoli míň zajímavý film už jsem dlouho neviděla. Nebo možná viděla, ale ne takový, který se mi prodává jako něco mnohem lepšího... Možná, kdyby postavy byly míň jednorozměrné, nebo se někam vyvíjely... nebo kdyby měl děj aspoň nějaký potenciál trochu překvapit... Fakt zklamání, no.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Možná bych dala i 5*, ale byla jsem moc unavená a ten film je sakra dlouhej... Jinak tedy příběh mírně komplikovanější než u jedničky, povedeně se rozjede puzzlovitě nechronologickým úvodem, který přirozeně přejde do několika nejlepších bitek celého filmu. Extrémně choreograficky vypiplaná akce se tu střídá s až meditativně pomalými vycentrovanými nájezdy na cokoli (až to trochu připomíná Jen Bůh odpouští, ale nebojte, jen kompozicí a barevným laděním), hudba je prostě dokonalá - občas vytváří napětí jen tak sama od sebe, ale když se ještě zkombinuje s vyhrocenými přehlídkami bojových umění, jako by mě někdo doslova tahal za nervy, a zápletka je přímo napěchovaná mezigangovým napětím a machiavellistickým intrikařením - a to tak, že je v tom občas i bordel. Závěrečná akce je tu absolutně dokonalá - a víc o ní neřeknu, protože to musíte vidět (a slyšet). Jediný problém Zátahu 2 tak vidím v tom, že jsem ho viděla opravdu, ale opravdu unavená a kvůli tomu mi uniklo pár souvislostí... a v sále bylo vedro. Příště třeba fakt tu hvězdu přidám, vzhledem k tomu, že oba "jediné problémy" filmu tu souvisí spíš s absencí klimatizace ve Světozoru a mojí probdělou nocí, ale což...

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Jak ze skvělý knížky udělat průměrnej film... Ze začátku to nabralo to správné tempo a nádech, jenže se to (pochopitelně) někde v půlce zlomilo a rozbředlo v klišé. Protože dlouhý (jakkoli vtipný nebo nevtipný) monology podkreslený dojemnou hudbou prostě nemají důvod působit jako křečovitě otrocký adaptační převod. Shailene skvělá, ale Elgort vedle ní vypadá docela křečovitě a neherecky. Takže, ze začátku jsem se bavila, pak už jen žasla nad příšernou adaptační neoriginalitou (a sem tam uronila nějakou tu slzu, nejsem robot).

plakát

Noe (2014) 

Hodně fontánoidní - hlavně hudebně (all hail Clint Mansell), ale i vizuálně (plus všechny stromy v Rajský zahradě evidentně měly stejný semena). Starý Zákon je zjevně něco, co je opravdu zapotřebí pořádně epicky vytěžit. Ten film je sice otevřená vegetariánská propaganda, což tutově v Bibli nebylo, ale zážitek to nezkazilo ani takovýmu masožravci, jako jsem já.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Vypadá to úchvatně (můžou za to tak z 60 procent exteriéry a ze 40 kamera), hudba je úchvatná (ať žije Ólafur Arnalds), Tennant s Colmanovou a jejich vyvíjející se profesionální vztah nemají chybu a o té detektivní zápletce to vlastně zas až tak moc není. Po prvním dílu jsem prostě zapomněla, že hledáme vraha, a nechala se unést tou atmosférou a neustále do větší hloubky se odhalujícími vztahy mezi obyvateli Broadchurche, takže když se to nakonec vyřešilo, bylo mi spíš líto, že to místo teda musím opustit. Soundtrack si pouštím pořád dokola. Hlavně v práci. Slyším v něm moře.