Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

freddy 

všechny recenze uživatele

Je asi těžké být na nějaké škole novým studentem, obzvláště je-li to škola ve Spojených státech. Pak už stačí jen jedno zajímavé uvedení se před ostatními studenty (v tomto případě když se Jack zaplete do kontrolovaného zápasu na školním pozemku), mít zajímavou minulost (pokud možno tedy mít nějaké zajímavé video z vlastní rvačky na internetu), a na světě je nevraživé nepřátelství mezi dvěma mladíky a touha po spravedlivé odplatě. Já jsem naštěstí nikdy nezažil, že bych přešel do nové školy, pokud nepočítám přechod ze základky na učňák, takže nemohu vědět, jaké to je být někým novým, ale Jake naštěstí našel ten správný směr, našel inteligentního a sympatického mentora, takže všechno vlastně dopadlo relativně dobře. A nakonec došlo i na to měření sil, které bylo pro divákovo oko velmi atraktivní. V hlavní roli se představuje Sean Faris, který už mě zaujal v hlavní roli ve filmu Navěky silný a v obou filmech dokázal hodně zazářit a dá se říci, že přímo exceloval. Je to příjemný, sympatický a talentovaný mladý herec, který má navíc perfektně vypracované tělo, což v obou filmech také dával náležitě na odiv. A troufám si trvrdit, že je to právě tento herec, díky němuž je tento film tak atraktivní a zajímavý, každopádně já jsem si celý ten příběh užil a jako divák mohu být maximálně spokojený. V rámci žánru teenage filmů se jedná o hodně příjemný nadprůměr, což znamená, že film ode mne získává velmi příznivé hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé ego nikdy nepocítilo potřebu někoho zrubat do krve, ale tento snímek mu otevřel oči. Konečně si uvědomilo, že skutečně chce naskládat do trávy družstvo blbečků, kteří si při machrování v hummeru připadají jako nejúžasnější tvorové na světě. Přesto mu připadá, že dějové klišé (přijdu - dostanu naloženo - potrénuji - naložím) v prvním kole zmlátilo originalitu do bezvědomí, takže mu nezbývá než pochválit prima bráchu, přítulnou přítelkyni a solidní boj, i když o nekonvenční technice vykrývání kopů žebry si myslí svoje. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $24,850,922Tržby Celosvetovo $41,627,431Tržby za predaj DVD v USA $17,792,741 //počet predaných kusov 952,295║ Keď sa to nebere moc vážne dá sa to celkom užiť, fajn súboje, kamera, nenudiaci priemer. /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

, Soundtrack Michael Wandmacher: 1 "Above and Below" by The Bravery 2 "Anthem for the Underdog" by 12 Stones ,3 "Teenagers" by My Chemical Romance ,4 "Someday" by Flipsyde ,5 "Wolf Like Me" by TV on the Radio ,6 "Under The Knife" by Rise Against ,7 "Time Won't Let Me Go" by The Bravery ,8 "Rock Star" by Chamillionaire & Lil Wayne ,9 "Be Safe" by The Cribs ,10 "Headstrong" by Trapt ,11 "False Pretense" by The Red Jumpsuit Apparatus ,12 "Orange Marmalade" by Mellowdrone ,13 "You Are Mine" by Mutemath ,14 "Stronger" by Kanye West ,15 "Crank That (Travis Barker Rock Remix)" by Soulja Boy Tell 'Em ,16* "The Slam" by TobyMac ,17 "…To Be Loved" by Papa Roach (Featured during Theatrical Trailer, ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Z radu akčných filmov, ktoré som mala možnosť vďaka filmovej výzve v poslednom čase sledovať, jednoznačne zatiaľ Never Back Down vyhráva. Preto mu aj prihadzujem jednu hviezdičku navyše. Dej bol klasicky predvídateľný a tie "školské odrhovačky" vyvolali úsmev na tvári, ale v tomto filme sa pohrali s motiváciami a to na veľmi slušnej úrovni. To si cením. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný názov bol Get Some, ale mal sexuálne konotácie, čo sa tvorcom nepáčilo. (619REY619)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama