Reklama

Reklama

Epizody(27)

Obsahy(1)

V budoucnosti je lidstvo nuceno žít v podzemí, jelikož je utiskováno armádou zvířecích mutantů. Simon, mladý sirotek, žije v podzemní vesnici, kde je jeho jedinou starostí kopání tunelů, dokud však nevykope mocného bojového robota. Spolu s odhodlaným Kaminou, krásnou odstřelovačkou Yoko a dalšími spolubojovníky použijí sílu robotů proti svým utlačovatelům, aby znovu získali povrch a jasný výhled na nebe. (Jigvell)

(více)

Recenze (40)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Gurren-Lagann je něco jako anime verze Vesmírné odysey. Navenek tahle zběsilá pestrobarevná ulítlost plná robotů, obřích robotů, superobřích robotů, atd. vypadá jako kříženec FLCL a NGE, ale uvnitř vypráví příběh o neomezených možnostech vývoje lidstva. Jen místo monolitu tu máme vrtačky. Protože zde jsou to vrtačky, co posouvá lidstvo kupředu. Zprvu banální zápletka se v nečekaně dramatickém druhém dějství rozvine do neuvěřitelných rozměrů. Stejně tak velikost robotů a celková míra šílenosti rostou s blížícím se závěrem exponenciálně. Prostě absolutní nářez nabitý pozitivní energií, který vám od začátku do konce nedá vydechnout. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten seriál, na kterej jsem si nevědomky šetřila místo v topce. ヽ(´∇´)ノ (∇´ノ) ヽ(   )ノ (ヽ´∇) ヽ(´∇`)ノ OMG. OMG! (♥_♥) Právě potlačuju nutkání se na něj okamžitě podívat znova. Počáteční WTF pocity ani během posledních dílů nevymizely - ale Sakra to byly Nějaký poslední díly! Random Schrödinger Warping?! Screw shurikens, Real Ninjas use Galaxies! Střízlivý komentář ode mě nečekejte ani dnes ani nikdy jindy! ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch mála anime, kde si netroufám napsat komentář, protože mé slovní obraty nedokáží popsat, jak úžasně jsem se při sledování cítil a co vše si o tomto pokladu ve světě animované tvorby myslím. Doporučuji komukoli. Do the Impossible, See the Invisible || Touch the Untouchable, Break the Unbreakable, Row Row, Fight the Power :-)100% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ROW ROW FIGHT THE POWER!!! Neuvěřitelný nářez, překvapivě na mě fungující ještě lépe v druhé polovině, kdy příběh věrný svému motivu nezdolného bojovného ducha člověka, který může překonat nepřekonatelné, skočí za konečnou hranici příběhu tradičního šónenu a prostě pokračuje dál. Jen to je náhle jak kvůli tomuhle faktoru, tak kvůli osvěžující překvapivosti a parádnímu prohloubení postav i situace, v které se nacházejí strašně, ba přímo giganticky skvělé. Ale nechci si samozřejmě nalhávat, to co tady stále hraje jasný prim, je ta výborně již od začátku rozvíjená šílenost bez jakýchkoliv brzd nebo limitů. Počínaje epizodou 25 jsem přestal dýchat a nadechl se až někde v polovině poslední části. A srdce mi několikrát málem vyskočilo z hrudi, závěr je opravdu ztělesněním čirého adrenalinu, legendární jízda... až za hranice nemožného (ano, tento motiv se opakuje v mém komentáři stejně jako v anime) a ještě dál. Emoční katarze za tou tělesnou navíc nezaostala ani trochu, opravdu neuvěřitelné. Smysly i city byly přehlceny v druhé polovině tak mocně, že jsem úplně zapomněl a zřejmě podvědomě odpustil tu cca první třetinu série, která mě až do jednoho momentu tak úplně nebrala. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Gurren Lagann mě odrazoval jak svoji animací, tak - a to hlavně - svým ulítle-komediálním nádechem. Anime komedie totiž opravdu nemusím. Úspěch, který tento seriál sklidil mi však nedal spát a rozhodl jsem se dát předsudky na chvíli stranou. To byla dobrá volba. Gurren Lagann začne nenápadně a to prakticky jako parodie na "seriózní" mecha anime. Okamžitě však pohltí a začne nabírat na obrátkách víc a víc... Nasadí vážnou tvář a příběh doslova epicky roztočí naplno. Díky tomuhle seriálu jsem opět po delší době dostal chuť na nějaké to anime. ()

Galerie (1 164)

Zajímavosti (3)

  • Poslední stupeň robota Gurrena Laganna s názvem Super Tengen Toppa Gurren Lagann je největší robot anime i filmové historie. Na výšku měří 150 miliard světelných let. Je větší než pozorovatelný vesmír. (Harroc)
  • Názvy jednotlivých dílů jsou pojmenovány podle významných vět, které řekli hlavní hrdinové. Názvy prvního až osmého dílu jsou pojmenovány podle výroků Kaminy, devátého až patnáctého dílu podle Nii, sedmnáctého až dvaadvacátého dílu podle Rossia a třiadvacátého až sedmadvacátého podle Šimona. Rekapitulační šestnáctý díl nese prostý název "Rekapitulace", ale upoutávku na něj mluví Viral. (Hromino)
  • Ve scénách, kde leží Joko na oranžové sedačce, je možné si všimnout, že jeden z plakátů visící kolem sedačky poutá na dolním okraji k návštěvě oficiálních stránek filmu www.gurren-lagann-movie.net. (Hromino)

Reklama

Reklama