Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Bože můj! Finále za mnou... and the show has found a new low. Již od začátku byla jedna věc je jasná: seriál má blíže (jak jednotlivými aspekty, tak celkovou kvalitou) k Legend of the Seeker než Game of Thrones. Jeden veliký rozdíl od LoS - ten se dá alespoň sledovat, toto jsou muka. Začněme ale klady seriálu: Nový Zéland krásný jako vždy, Manu Bennett, a někteří "herci" se vážně snaží hrát (to, že nemají kvalitní dialogy a nejspíše se propadají hanbou, když ty hlášky vypouští z pusy, je věc jiná). Zápory: příliš modelovští herci a herečky (jakože všichni, ale chápu taky, že přesně to byl vzhledem k cílové skupině záměr MTV), hudba je spíše pro teen drama než fantasy (a do většiny scén se jednoduše vůbec nehodí), kostýmy otřesné (nákup v C&A a našití knoflíků či cvočků jako fantasy oděvů moc neberu - ani v post-apokalyptickém fantasy světě!), interiéry jsou hrozné, režie asi neexistuje, a to NEJHORŠÍ nakonec: scénář (plytký příběh, směšná návaznost scén, uspěchanost, otřesné dialogy). The Shannara Chronicles je ostudou celého fantasy žánru. Po celou dobu jsem plánoval dát 2*, po finále ale nemohu jinak než 1*. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na tento nový seriál, rozhodně mě zaujal, jelikož žánr fantasy v seriálech příliš nevidíme. Byl jsem zvědavý, jak bude vypadat svět plný elfů, lidí, skřetů, trolů a dalších podobných stvoření. Jenže hned po pilotu, který byl ještě docela zdařilý, jsem byl velmi zklamaný. Celé to je špatně zpracované. Nevýrazný příběh, nic neříkající postavy, které nelogicky skáčou z místa na místo a plno nedotažených a nesourodých scén. Jedině postava druida Allanona a krásné tulačky Eretrie, slušná výprava a triky drží Shannara Chronicles nad vodou. I proto se seriál nakonec dá v celku pohodě zhlédnout, ale nečekejte od toho nějaké zázraky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

MTV si natočilo svého LOTRa a dopadlo to podle očekávání. Všichni jsou tu mladí a krásní, celá série je prodchnutá úsměvnou naivitou a samozřejmě je tu absolutní zlo i absolutní dobro. Ale to neznamená, že to není zábava. Předně je vidět, že na výpravě, kostýmech či maskách se tady vůbec nešetřilo, takže technická kvalita je na vysoké úrovni. Líbil se mi i ten postapokalyptický motiv, kdy se elfové, skřeti a spol. vyvinuli až po globální katastrofě na Zemi. A nakonec mi docela sedlo i obsazení, pokud tedy nepočítám slizkého půlelfa. Knížku si kvůli tomu určitě nepřečtu a budu se hodně rozmýšlet, jestli dát šanci druhé sérii, ale času věnovaného té první rozhodně nelituji. 65% ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Fantasy spíše nevyhledávám, zde jsem udělal výjimku kvůli synopsi. Námět je dobrý, stejně jako efekty, rozjezd trochu pomalý, ale později jsou některé záběry dost povedené. ... Po 7. díle jsem hodnocení nakonec zvýšil na 4*. Dobrý scénář - každý díl končí v tom nejlepším, a tak nutí diváky sledovat následující. Atmosféra je od začátku celkem temná. Možná si někdy přečtu aspoň část předlohy. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Takový ten typ megasračky, co vám v prvním momentě "vybouchne" ze zadku a zasviní celou záchodovou mísu. Nebudu vyjmenovávát všechno, co je tam zle, stačí jen to úplně nejhorší. V žádném jiném fantasy nebo historickém filmu/seriálu jsem neviděl pohromadě tolik ksichtů "do riflí". Tenhle výraz používáme pro herce, jímž abnormálně nevěříte jakýkoliv historický kostým a každou vteřinu čekáte, kdy se půjde převléct do riflí. S každým dalším ULTRAmoderním nepřirozeným hezounkem, co se postupně objevil na scéně, se mi víc a víc otevírala kudla v kapse. Až jsem se pořezal. To snad přímo bylo myšlené jako parodie, jakoby se někdo podíval na Hru o trůny a řekl si, sakra, ten casting je moc dokonalý a přirozený, zkusíme to obrátit o 180 stupňů a vybereme ty nejhůř zapadající, nažehlené tvářičky. Trapas. Ono vůbec po Hře o trůny už asi bude hodně těžké přijít s nějakým fantasy, které nebude vypadat jak - chtěl jsem napsat Trabant vedle Porsche, ale hodí se spíš - kus hovna na chodníku vedle Porsche. Odporná, uhlazená podívaná pro teenagery a buzničky. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama