Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Baker (Dax Shepard) a Frank "Ponch" Poncherello (Michael Peňa) zrovna vstoupili do řad kalifornské dálniční policie. Každý ovšem z jiného důvodu. Baker je životem protřelý motorkář, snažící se dát do pořádku své zkrachovalé manželství. Nabubřelý Poncherello je zase agentem FBI v utajení, vyšetřující mnohamilionovou loupež, ve které může mít prsty samotná kalifornská policie. Nezkušený nováček a ostřílený policista společně tvoří značně nesourodý tým. Není proto divu, že na sebe problémy nenechají dlouho čekat. Naštěstí však kombinace Bakerova řidičského talentu a Ponchovy pouliční znalosti může přinést kýžené ovoce. Pokud však jeden druhého dříve nedožene k šílenství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

tron 

všechny recenze uživatele

„To zvládnem.“ – „Pred ôsmimi minútami si havaroval na rovnej ceste.“ Scenár je na facku, zvraty prehľadné a očakávateľné, plno klišé momentov, neprekvapivých postáv a skrátiť o 10 – 15 minút by neuškodilo. Napriek tomu nedokážem Chipsom dať iba 2*. Budúca klasika z toho zrejme nebude, ale ako nenáročná buddy jednohubka prečo nie. Film za to môže ďakovať (hádate správne) predovšetkým ústrednej dvojke Dax Shepard/Michael Peña. Obaja páni si to aj s láskou produkovali + Dax režíroval. A išli do toho naplno. Viac, než by si taký riedky a scenár zaslúžil. Nechýba zábavný, typický hysterický policajný šéf, ale inak nikto ďalší (ani Vincent D´Onofrio) nezaujme. Michael a Dax si to však poriadne užívajú, sadli si, majú spolu chémiu, baví ich to a vedia prekvapiť. Tipujem, že pár momentov bolo improvizovaných, čo je v komédii skoro vždy dobre. Skóre dosť zlepšuje fakt, že viaceré vtipy sú drsné (slipy, hlava, paparazzi, vaňa) a politicky nekorektné (viac sexom posadnutých postáv v komédiách!) a rozhodne ma bavilo plno suchých hlášok („Snáď máš pravdu.“; „Máte vysávač?“; „Nikdy mame neposlal pohľadnicu k narodeninám a nemá rád koaly. Je to zlý človek.“; „Prestaň okamžite strieľať na Allena.“). Ide o adaptáciu tohto seriálu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale dobře jsem se bavil. Dvojice Peňa-Shepard funguje na výbornou, akce je slušná a jsem překvapen, že tenhle dospělej humor ještě v dnešní době vůbec projde. Ano, ubral bych bych rozhovor o lízání zadků (i když je to základ), ale jinak jsem byl spokojenej. Slušná komedie za slušných 70 %, o to lepší, protože poslední dobou se jich moc neobjevuje. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u celovečerních snímků 'Miami Vice' či 'Jump Street 21' se i tentokrát jedná o filmovou vzpomínku na populární stejnojmenný seriál z roku 1977. Není od věci také připomenout, že se tvůrci k námětu v roce 1998 vrátili a natočili snímek pod názvem 'ChiPs '99', avšak stále se jednalo jen o televizi. Tato vysokorozpočtová akční komedie jako by vypadla z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Vše podstatné to má a v rámci tzv. buddy filmu ani nelze nic vytknout. Klasická atmosféra, klasický humor, klasický námět příběhu. Takže naprosto nic neznámého. Český divák to má stejně jako u 'Miami Vice' složitější tím, že původní seriál ze své doby v podstatě vůbec nezná, takže jako vzpomínka pro něj film prostě fungovat nebude. Snímek tedy nemá čím překvapit, ale na druhou stranu, proč to nebrat jen jako obyčejný zábavný snímek natočený stylem 90. let. Potěší svým humorem, nadhledem, akčností a diváckou rozvahou. Co chtít víc. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Príšerne zrežírované čo sa týka herectva (takú strojenú brou trapošinu nevidíš každý deň...) a že Peña a Shepard sú samo o sebe dosť nesympatickí chaloši, sa ani nebavme. Na druhú stranu akcia bola priam vychutnávková! Úplne vidím ako to vznikalo. Dax dostal pár nápadov čo sa akcie týka, zohnal si scenáristu (a Shane Blacka si zrejme nemohol dovoliť...), obsadil samého seba a na zvyšok sa zjavne relatívne vysral. A tak to aj dopadlo. Pár krát som sa zasmial, to nepopieram, ale inak mi z toho bolo prevažne trápne. Každopádne bod hore za Vincenta a za kozy slečny Bell, ehm... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Buddy movie v 80/90tkovom nekorektnom style s mnozstvom fuckov, nahotiniek a krvi. Polovica vtipov pôsobi divne az trapne, ale druha polovica ma dokazala rozosmiat a vzhladom na ich solidnu kadenciu to staci na to, aby film nenudil. Slabsia mi pripadala len chemia medzi ustrednou dvojkou, ktora je viacej zabavna v interakcii s ostatnymi postavami ako medzi sebou. Bavil ma running gag s postrelenym Adamom Brodym. Zapletku tvori klasicky jednoduche detektivne patranie po tuctovom zaporakovi v podani Vincenta D'Onofria. Prijemnym bonusom je oldschoolova akcia s poctivymi kaskaderskymi kuskami, takze aj ked rozpocet nebol velky, tak vselijake motorkarske nahanacky vyzeraju pôsobivo a vybuchy efektne. Na klasiky typu Smrtonosna zbran to nema, ale rozhodne to je zabavnejsie ako napriklad nedavny Ride Along. 6/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • Když se Jon (Dax Sheapard) zmiňuje u pohovoru o handicapovaném olympionikovy bez nohou, který zabil svoji ženu, tak mluví o jihoafrickém atletovi Oscaru Pistoriusovi, který byl odsouzen za vraždu své manželky. (Hovadin)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

Reklama

Reklama