Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvrdohlavá dcera konzervativních tureckých emigrantů, usazených v Kodani, se snaží vyhovět snům svých prostých rodičů o její velké budoucnosti a zároveň zůstat věrná své osobní vášni – kung-fu. Toto výborné drama určené adolescentnímu publiku sází na sympaticky svéhlavou hrdinku a na působivé scény bojového umění v choreografii Xiana Gao (Tygr a drak). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém snímku je, že nemá potřebu se žánrově vymezovat. Od dánsko-švédského dramatu by jeden očekával striktní realističnost, na druhou stranu na kung-fu řežbu od začátku až do konce bych asi nechala koukat jedině přítele. Tady se však žádné bariéry nerespektují. Máme zde funkční svět teenagerky 21. století, ale když přijde na chucknorrisovské kopy z otočky, neváhají tvůrci nahlédnout do mysli mladé hrdinky a popustit uzdu fantazii. Romantický vztah odvyprávěný především pomocí soubojů si rovněž zaslouží černý pásek. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Spíš než akční film o Kung Fu je to drama o přistěhovalecké turecké rodině v Dánsku. Zaobírá se především dcerou Aišou, která místo studování raději chodí na vyuku bojového umění. V pozadí jsou ale i jiné okolnosti, jak radostné, tak nepříjemné. Kdo na první pohled zaujme, je rozhodně hlavní hrdinka a to, jak jí to kung fu jde. Zajímavé je také pozorovat kontrasty mezi pro nás normálními a na druhé straně tureckými zvyky. Takže příběhově rozhodně Fighter potěčí, konec konců také bojovými scénami. Prostě film na relax, u kterého se dobře povavíte. Ale rozhodně nečekejte nějakej Karate Tiger, se kterým má něco společného. 70%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

O tom, jak to mají muslimské dívky v západním světě těžké bylo napsáno mnoho. Zprávy o tom, jak muslimové trestají údajné zneuctění rodiny se dovídáme z novin s železnou pravidelností a stejně tak často se s tím setkáváme i na filmovém plátně. A mě ten tmářský přístup pokaždé rozčílí a nejinak to bylo i tady. Tím spíš, že Semra Turan je hezká sympaťačka, která umí hrát, takže člověk jí automaticky přeje a její nepřátelé byli i mými nepřáteli. Zkrátka silný a výborně zahraný film, doplněný lahůdkovou choreografií bojových scén. 80% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

I ked kostra pribehu vychadza z klasickeho set-up (nielen) teen martial arts filmov "mlady clovek si musi najst svoje miesto v zivote a vybojovat svoj doteraz najvacsi zapas", velkou vyhodou a pozitivom je etnograficky mix prostredia v ktorom sa odohrava. Turecki pristahovali v Dansku, do toho zakomponovane bojove umenie vychodu, ktore tu nie je iba ventilom pre vyskyt bojovych sekvencii, ale je ukazovatelom moralneho kodexu a apelu na spravne hodnoty. Kung-fu tu sice podla ocakavania je katalyzatorom takmer vsetkych problemov a trecich ploch medzi postavami, ale zaroven poskytuje aj cestu von a skrz dojo aj miesto, kde sa rozdielne spaja. Takto to mozno znie lacno, ale v rukach reziserky s citom pre kompoziciu obrazov s chytlavym muslimskym hudobnym podfarbenim uderne rytmizujucim sceny a spad deja, a hlavne vdaka naprosto prirodzenemu a presvedcivemu hereckemu vykonu ustrednej predstavitelky sa film meni na fungujucu dramu. A navyse, bojove sceny su vyborne. Silnych 90% za maly velky film so srdcom. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Víte tohle není ani vyloženě o sportu, ale spíše poznání sama sebe. Aiša (Semra Turan,)je prostě bojovnice, která bojuje za svojí svobodu, sport, lásku, respekt,uznání. Život je, byl a bude boj a záleží jen na nás, kam to chceme dotáhnout. Naše sny plány, touhy a myslím, že za to stojí bojovat. Nemyslíte? Kung-fu to je duševní sport, ne nakopat někomu prdel a zdrhnout nebo si hrát na krále nebo na boha. Xian Gao zvaný Sifu se roli učitele bojového sportu zhostil dokonale a mít takového učitele budu klidně trénovat každý den.-)) Dánové opět nezklamali, kéž natočit takhle něco u nás. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama