Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

keddy79 

všechny recenze uživatele

S úžasnou Knižní sérií Meč pravdy Má Legend of the seeker pramálo společného. Zůstaly snad jen jména postav, takže si dovoluji říct, že fanoušci Goodkinda budou zklamáni ne-li rozladěni. I když se pokusím odhlédnout od knih, tak zde zůstává tak slabá pohádková slátanina, že ani kvůli Kahlan a Caře se na to nedá dokoukat. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Adekvátní nástupce Xeny a Herkula. Předvídatelný děj, nedotažená logika, nevěrohodné kostýmy, spousta krásných žen s hlubokými výstřihy, plné hrsti obyčejných řadových zlých vojáků házených pod meč hlavního hrdiny(Který se často chová jako idiot). Přesně jak se na teenagerovskou fantasy sluší a patří. Díky překrásné přírodě, vkusně vybrané hudbě a hezky využitým zpomalovačkám při soubojích se na to ale docela příjemně kouká. Taková odreagovačka na vypuštění páry, když není zrovna nic jiného po ruce. PS: Goodkinda jsem "naštěstí" nečetl. Věřím, že jeho čtenářští fanoušci musí být právem pořádně naštvaní. // Nejoblibenější postava: Darken Rahl // 60% ()

Reklama

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Mamíííííííí!!! "Pri ničení hranice som neveriacky krútil hlavou..." Herci nesedia do svojích postáv, postavy sú ploché, triky hrozné a myšlienky knihy i jej celkové čaro je v nedohľadne. Sword of truth skončil na obetnom kameni peňazí a komercie. Kto si chce prečítať knihu odporúčam pred vzhliadnutím seriálu, pretože ak sa Vám do hláv vpijú tváričky seriálových predstaviteľov... A ak by som mal hodnotiť prevedenie knihy do seriálu tak to hodím na ODPAD. ()

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla seriál s takovými mezerami v čemsi, co z úcty k filmografii ani nelze nazvat scénářem. Bojové scény jsou naprosto směšné a příběh sám je tragický. Netušila jsem dosud, jak chutná koktejl v kombinaci klišé, trapnosti, hlouposti, nudy a absolutní anti-originality, lacinosti a ubohosti. Až do okamžiku, kdy přišel Mr. Seeker s geniálním drinkem. Alespoň jedno prvenství. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Bohuzel, je to tak. Uroven prvniho dvojdilu skutecne neni normou a serial se pomalu zvrhava do konvencni, ne moc zajimavy a za malej peniz natoceny podivany, ktera hrozi transformaci do poslednich sezon Herkula. Presto se ale sem tam jeste mihne docela zajimavej napad a hlavne bojovy sekvence jsou diky zpomalovackam pomerne atraktivni na koukani. A exteriery, pokud se tam teda zrovna nemihne nejakej papundeklovej stromek, taky nejsou k zahozeni. No uvidime, ale optimismus ve mne zrovna nebouri. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • Přestože Kahlan Amnell (Bridget Regan) v seriálu zabije desítky nepřátel, ani jednou není vidět na jejích dýkách krev. (Beckett51)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama