Reklama

Reklama

Zkušený kaskadér Petr Kvapil patří k nejlepším. S kolegy Pepinem, Zdeňkem a dalšími plní náročná a nebezpečná přání našich i zahraničních režisérů. Chvíle volna pak tráví s manželkou Helenou a především s malým synkem Kubíkem, o kterého se s láskou stará a který nadšeně sleduje jeho odvážné kousky před kamerou. Právě když přichází ke kaskadérům nová posila, sebevědomý karatista Eda, dostávají muži lákavou nabídku podílet se na natáčení amerického válečného velkofilmu. Přestože je Petr v civilu šéfem projekční kanceláře, nabídku přijme. Hned během natáčení první scény však dojde k neštěstí, když je v minovém poli popálen v obličeji kaskadér Pepino. Vzápětí zasáhne těžká rána osudu samotného Petra, když jeho syn zahyne při autonehodě. Zhroutí se mu svět, obviní manželku z chlapcovy smrti a odejde z domu. Popere se v hospodě, přenechá svou roli kolegovi Zdeňkovi a chce se pustit do riskantního, smrtelně nebezpečného kousku. Před skokem ho v poslední chvíli zastaví kolegové. Petr skončí v nemocnici a odmítá komunikovat s okolím. Pomoci se mu pokouší sympatická psycholožka, marně však žádá o pomoc jeho manželku, která je sama na pokraji sil. Nakonec poprosí Šimona a kaskadéry, aby jí pomohli vrátit Petrovi chuť žít. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento film bych vyloženě nezatracoval. Nápad byl dobrý a osobně vždy oceňuji, když se čeští filmaři pokusí natočit něco jiného, než jen další komedii podle osvědčených schémat. Mnohem více než stěží průměrná režie však tento film o kaskadérech kazí scénář psaný... jak jinak než kaskadérem. A tak vlastně jen sledujeme jak kaskadéři točí filmy (ta linie s smrtí syna psychickým zhroucením je téměř neviditelná a hlavně nezajímavá) a nakonec se sami stávají hrdiny při záchraně životů z hořícího domu (nechybí obří výbuch). Nicméně si přestop nemylsím, že by Cesta pekelem představoval úplný odpad a dost se divím, že v televizi film takřka nevysílají, zatímco mnohem horší bláboly vídáme na obrazovkách pravidelně. ()

M.M.Mysak 

všechny recenze uživatele

Je vidět z většiny komentářů, že nikdo ze záporně hodnotících ještě nestál na place. Pokud film hodnotíte na základě zkušeností odkoukaných z filmů, tak se to dá pochopit. Ale pokud znáte opravdovou práci kaskadérů, musíte smeknout i před tímto filmem. Ano, scénář je slabší a scény neskutečné, ale těžko by poskládali film tak, že by sestříhali 10 akčních filmů. Navíc když děláte komparz a jede se tam akční scéna 15x za sebou, tak je to fakt nuda, takže ta plochost filmu dobře odráží realitu. Určitě by to šlo udělat jinak, ale rozhodně bych to tak nezatracoval. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ve svém posledním celovečerním filmu natočil Martin Hollý ml. atraktivní zpověď českého kaskadéra, která je současně poctou tomuto osobitému a nebezpečnému řemeslu z oblasti filmařiny. Byť snímek ani zdaleka nedosahuje kvality jiných Hollého snímků a z některých scén tu číhá komerce moderní doby, já myslím, že Hollý věděl, co točil a tenhle film má opět co říct a divákovi přinést. Spočátku mi dojem kazilo násilné prolínání profesní a soukromé dějové linky v příběhu hlavního hrdiny, kde se třeba řeší jeho problematický vztah k ženě, náhlá smrt dítěte, ale na druhé straně právě to dělalo příběh důvěryhodným a nakonec se z toho vyklubalo slušné vztahové i psychologické drama. Všechno postupně vrcholí k závěru, když hrozící nebezpečí způsobí, že se hlavní hrdina se svou ženou a kamarádem stává kaskadérem nejen vrámci své profese před kamerou, ale i kaskadérem v reálním životě. Ano, jednoduše by se dalo filmu vytknout spoustu věcí, od některých hereckých výkonů, přes scénář až po hudební dramaturgii, ale po obsahové stránce pro mne obohacující. 70% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale notáák, vždyť to nebylo zas až tak hrozný... scénář je pravda trochu slabší, spíš než do kin bych to pustil jen do TV, ale jinak není dokoukání filmu nikterak složitým kaskadérským kouskem... a srovnávat to se zahraničními akčními snímky s mnohonásobně vyšším rozpočtem mi přijde přinejmenším scestné. 50% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ech... prostě to vypadá trapně. Trvalo nám to docela dlouho než jsme pochopili, že kvalitní akční film u nás - utopie číslo jedna. Aspoň, že se Martin Hollý poučil z některých chyb které předtím produkoval Vít Olmer u Nahoty na prodej. Očekávat nicméně akční zábavu je téměř nemožné - režisér, co si vytvořil slávu za české nové vlny se na stará kolena vrhnul na akční žánr a zákonitě narazil. Akce je trapná, scénář úsměvný. Ale jak říkám, lepší než Vít Olmer. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel především v Praze, scéna s odvozem zraněného Pepína (Martin Dejdar) v Berouně a scény v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. (rakovnik)

Reklama

Reklama