Reklama

Reklama

VOD (1)

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Inteligentná Gilroyovská sonda do priemyselnej špionáže o bývalom dôstojníkovi MI6 a ex-špiónke s výborným obsadením a komplexným scenárom, ktorý môže byť pre niekoho miestami až prekombinovaný a začne sa v ňom strácať. Napriek tomu je pre mňa dvojitá hra slušným thrillerom s romantickým presahom, ktorej jediným problémom je s mojej strany premrštená dĺžka a s ňou spojené zbytočné dlhé scény strácajúce na atmosfére, i keď napätie, to snímku rozhodne nechýba. Záver s Wilkinsonom a posledným záberom na Giamattiho je výborný. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Už název filmu jakoby napovídal, že nepůjde o poklidnou love story k odpolední kávě, místo číslovky "dvojí" by šla v názvu klidně použít i kterákoliv jiná, protože počet her, které film nabízí je takřka nespočetný... Až mi z toho soustředění šla místy hlava šejdrem, na konci mě napadl jediný vhodný a výstižný komentář: "to byla teda jízda...":-) Zdálo se mi to čím dál víc zamotanější a už jsem přestával věřit v uvěřitelný konec, ale nakonec se povedlo. Film nabízí řadu působivých a nápaditých míst, jako třeba perfektní úvodní titulky, hledání kopírky nebo závěrečnou scénu v hale... Povedený je i soundrack, který výborně ladí se svižným sledem událostí. Julia Roberts a Clive Owen odvedli skvělou práci a je radost sledovat jejich hru kočku s myší, vyloženě je to baví. Celé to na mě působilo promyšleně a energicky, ale trochu víc lidskosti by neuškodilo, někdy se mi zdálo, že sleduju roboty a ne lidi, ale v těchto "kruzích" je to asi běžné. Film mě celkem překvapil a rád se k němu zase někdy vrátím, do skupiny "jednou a dost" je ho škoda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V úvodních minutách filmu vypadá Julia Roberts s prominutím děsně - jako by na plac utekla přímo z porodního sálu a nemocniční hábit odhodila do popelnice za rohem. Postupem filmového času ale vytvoří spolu s Clivem Owenem tak sympatickou popichující se dvojku, že mi dále její appearance v ději vůbec nevadila (ano, nikdy jsem tuto herečku moc nemusel, a v životě nepochopím, jak může být považována za jednu z nejkrásnějších v Hollywoodu?). Dvojí hra je moc fajn film. Je to ale "bohužel" typický příklad umění, kdy celý smysl a závěrečná pointa vyjdou najevu až v poslední části filmu. A tak je důležité si tento fakt po první podivném okamžiku v příběhu uvědomit... Když se tedy před polovinou filmu poprvé vyloupla na světlo jedna specifická, téměř lynchovská scéna, zmohl jsem se uvnitř jen na WTF. OK, režisér si s námi hraje, ale natočil Claytona, tak mu budu věřit, řekl jsem si. Věřit, a dívat se. A... skvělý přístup, který se vyplatil, musím říct! Je to pecka... Jediné zápory si nakonec snímek vykoledoval za mírnou zmatenost a občasnou ztrátu dechu. Jinak se ale jedná o velmi příjemné krimi s perfektním hereckým osazenstvem a neuvěřitelně strhujícím tempem, kdy zručnou režii doplňuje bombastický střih a efektní soundtrack. 82%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny mix romantiky, spionskeho a heist filmu v ktorom kazda postava dopadne presne tak ako si to zasluzi. Len spionska cast sa neodohrava v ramci statov ale v ramci korporacii, ktore vzajomne superia. Chemia medzi hlavnym parom je solidna. Akurat som mal pocit, ze Julia Roberts pôsobi miestami prilis odmerane a vo väcsiej miere to taha dokonaly Clive Owen. Cely ten plan lupeze je odkryvany pozvolne v postupnych flashbackoch, takze dokazem pochopit, ze to niekomu môze pripadat nudne alebo dokonca az neprehladne. Okrem hlavnej dvojky este zaujmu sefovia superiacich korporacii Tom Wilkinson a Paul Giamatti. A fanusikov serialu Person of Interest potesi epizodka s Carrie Preston ako jednou z Owenovych obeti. Takze s vysledkom som celkom spokojny. Snad len keby namiesto u mna neoblubenej Julie hrala hlavnu hrdinku nejaka sympatickejsia herecka, tak by som bol spokojnejsi. 7/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Byly chvíle, kdy jsem se díval na obal DVD, že skutečně někdo nenatočil něco jako slaboučký odvárek Dannyho parťáci 5 a ½. Když tu navíc hraje Julia Roberts, která se v prvních dvou Parťácích objevila. Nebo jestli někdo nechtěl natočit parodii. Film se totiž prezentuje jako špionážní. Avšak ve chvíli, kdy zjistíme, že proti sobě stojí agenti firem na šampóny, to začne být směšné. Šéf jedné z firem dokonce používá dvojníka pro obyčejné cesty autem a má vybavení, za jaké by mu BISka ruce utrhala. Jenže celé se to tváří tak strašně vážně, že když dojde na závěrečné a docela čekané odhalení, řeknete si, no a co? Stejně Julii a Clive Owenovi jejich vztah nevěříte (podobně jako Angelině a Bradovi manžele Smithovi), a že jeden zlý farmaceut dostal přes prsty, no bóže, to je toho. Spíš mě zajímá, kde je ten špionážní film? Jak já bych hrozně rád zas viděl fakt dobrý špionážní film! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)
  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama