Reklama

Reklama

Claire kdysi pracovala v CIA, Ray zase v MI6. Místo ochrany bezpečnosti státu se vrhli do světa průmyslové špionáže, kde žádný trik není dost podlý. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi, objevit tajemství té druhé a zapříčinit její pád. Claire se nechá zaměstnat v kosmetické firmě Howarda Tullyho a Ray začne pracovat pro jeho největší konkurenci Dicka Garsika. Vzájemný vztah Claire i Raye je ozvláštněn tím, že by si mohli důvěřovat, ale jejich profesní zkušenost jim velí nikomu nevěřit. Postupem času si nikdo není jistý svou pozicí, každý se snaží obelstít toho druhého. Nakonec oba zjistí, že jejich misi ohrožuje jediná věc, a tou je rodící se láska. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Ruut 

všechny recenze uživatele

No to byl zase jednou kočkopes. Po tomhle filmu vím jistě dvě věci: 1, Gilroy by rád byl novým Sodenbergem, ale nemá na to. 2, Nač šáhne v poslední době Clive Owen, to je katastrofa. Dvojí hra je strašně překombinovaná a navíc je vyprávěna na přeskáčku, takže v tom má divík hrozný guláš. Sice na konci do sebe vše krásně zaklapne, ale to už budete totalně vysílení. Chvíli si dle scénáře Owen s Roberts hrají na Mr. and Mrs. Smith, ovšem zoufale jím to nejde a naprosto mezi nimi nefunguje chemie. Chvílí se z toho stává týmovka ala Dannyho parťáci. No aspoň by jí chtěla být. Opět platí, že je vše nepřehledné a málo dynamické. A občas to má být seriózní drama. A to už bych se do třetice nerad opakoval. Raději si dejte Smithovi, Po přečtení spalte, nebo i ty Parťáky, ale tohle fakt nééé! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil..... přitom obsazení svádělo k velkým očekáváním, která se nakonec bohužel ( pro mě ) nenaplnila. Scénárista a režisér mého oblíbeného Michaela Claytona Tony Gilroy za režisérskou stoličkou a v hlavní a vedlejších rolích moji další oblíbenci Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti. Scénář není špatný, herecké výkony bez nijakých větších výtek, v tom bych problém neviděl, ale co jednoznačně sráží tento snímek je jeho unylost, vláčnost, utahanost či jak chcete. Nevěřil bych před shlédnutím, že to řeknu zrovna o tomto snímku, ale já se opravdu nudil a chvílema prosebně vyhlížel konec. Mezi Julií a Clivem to patřičně nejiskřilo a tak se opravdu nebylo čeho chytit, snad až na náznaky výstupů dvojky Wilkinson, Giamatti, kteří ale nedostali tolik prostoru, kolik by si zasloužili. Slabé 3* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V úvodních minutách filmu vypadá Julia Roberts s prominutím děsně - jako by na plac utekla přímo z porodního sálu a nemocniční hábit odhodila do popelnice za rohem. Postupem filmového času ale vytvoří spolu s Clivem Owenem tak sympatickou popichující se dvojku, že mi dále její appearance v ději vůbec nevadila (ano, nikdy jsem tuto herečku moc nemusel, a v životě nepochopím, jak může být považována za jednu z nejkrásnějších v Hollywoodu?). Dvojí hra je moc fajn film. Je to ale "bohužel" typický příklad umění, kdy celý smysl a závěrečná pointa vyjdou najevu až v poslední části filmu. A tak je důležité si tento fakt po první podivném okamžiku v příběhu uvědomit... Když se tedy před polovinou filmu poprvé vyloupla na světlo jedna specifická, téměř lynchovská scéna, zmohl jsem se uvnitř jen na WTF. OK, režisér si s námi hraje, ale natočil Claytona, tak mu budu věřit, řekl jsem si. Věřit, a dívat se. A... skvělý přístup, který se vyplatil, musím říct! Je to pecka... Jediné zápory si nakonec snímek vykoledoval za mírnou zmatenost a občasnou ztrátu dechu. Jinak se ale jedná o velmi příjemné krimi s perfektním hereckým osazenstvem a neuvěřitelně strhujícím tempem, kdy zručnou režii doplňuje bombastický střih a efektní soundtrack. 82%. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Konspirativní hra s divákem i s postavami. Gilroy začne v duchu oldschoolových( výrazná retro hudba, spletence sítí, výrazné stylistické napojení na Hitchcockovy 50's thrillery) špionážních dramat, ale postupně se dozvídáme že místo států a velmocí proti sobě soupeří nadnárodní korporace( jako v minulém Michaelu Claytonovi) a namísto informací o pozicích/agentech jde o tělový krém. Nebo tělové mléko. I když Gilroy-scénárista stojí mírně v pozadí za Gilroyem-režisérem( po celou dobu trvající "čistá" stylizace, záběry architektury, jemná práce s mizanscénou) , rovnoměrné a hlavně systematické užití flashbacků a flashforwardů( viz úvodní geniální titulky) drží diváka v neustálém napětí a nutí ho porovnávat pravdivost/důležitost spolu s postupujícím dějem, kdy se dozvídáme čím dál méně, a přesto výsledek nestojí jen na závěrečném rozuzlení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zapeklitá špionážní záležitost o speciálním šampónu na lysinu, jehož vzorec se jedna firma reprezentovaná Paulem Giamattim snaží vyfouknout firmě druhé vedené Tomem Wilkinsonem. Jenže jsou tu ještě Julia Roberts a Clive Owen, kteří do toho všeho chtějí také něco říct. Bylo to svižné, ač zamotané, tak přehledné, řízlé rozumnou dávkou romantiky a nakonec i výborně vypointované. Upřímně řečeno se mi to líbilo víc, než tolik opěvovaný Michael Clayton. 80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Římě, konkrétně na Piazza Margana, Piazza della Rotonda a v St. Regis Hotel, dále na Paradise Island na Bahamách (One and Only Ocean Club a v Atlantis Casino), v San Diego Convention Center, v New Yorku na místech West Village, Grand Central Station a na 424 Fifth Avenue na Manhattanu, v Convent of the Sacred Heart a v Ritz-Carlton Hotel. Vizuální efekty pak ve Winnipegu (Manitoba) v Kanadě. Natáčelo se od 9. března do 27. května 2008. (noelcoward73)
  • Časopis, ktorý číta čakajúca Claire, je "The Economist". (Stefan_M)

Související novinky

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

Čtvrtý Bourne v péči Tonyho Gilroye

08.10.2010

„Nic nového pod sluncem,“ řeknou si ti z vás, kteří vědí, že scenárista Tony Gilroy (foto) spolupracoval na všech třech předchozích filmech o Jasonu Bourneovi a už od června píše čtyřku nazvanou The… (více)

Julia Roberts jako špiónka

Julia Roberts jako špiónka

03.02.2008

Ano, je to podivná kombinace. Ale v novém filmu Tonyho Gilroye, scenáristy všech tří Bourneů a režiséra oscarovými nominacemi vyšperkovaného Michaela Claytona to bez komplikovaných špionážních her… (více)

Reklama

Reklama