Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečná vizuální stránka v mnohém jasně předčila příběh, přesto jsem se nudil jen chvílemi, ze začátku. Pak samuraj vypráskal několik rudochů a od té doby to byla neskutečná jízda. Kdo mě trochu štval byl žensky vypadající samuraj a vyčpělá Demi Moore, naopak jako vždy skvělý Woody nezklamal a Ron byl prostě Ron... Je to pecka. 4* ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak tady vítězí forma nad obsahem, což vůbec není na škodu.... Celý příběh se prakticky odehrává v divadelních kulisách velmi alternativní budoucnosti říznuté třicátými léty 20. století... Veškeré choreografie soubojů a všech možných bojových umění jsou koncipovány jako muzikálová a taneční vystoupení a vůbec celý film je jako fantastická výtvarná kompozice. Z herecké obsazení mi vyloženě vyčnívá Woody Harrelson. Navíc jsou ve filmu vyskakující obrázky... ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som to stiahol len kôli plagátu, ale ten bol jediný na čo sa dalo pozerať. Už od počiatku bolo jasné, že to bude druhoradý film. Súdim tak podla vizuálnej stránky. Ten pokec v úvode ma donútil si pozreať aspoň 25 minút, ale k ničomu to neviedlo. Trápne tanečky, akože bojové umenie a podobne. To nie je nič pre mňa. Možno tak v osemdesiatych rokoch a v prvej polovičke dävedesiatych. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jasné, paráda! Hned', ako som zbadal Woodyho, vedel som, že sa tam bude tlapkať po pleciach, budú padať uznanlivé pohľady, tajomné kecy a frajerské gestá. A tak to má byť! Akurát že, ked' som videl Yoshiho, nemohol som sa zbaviť pocitu, že sa pozerám na nemanželského syna Sandry Bullock a Michaela Jacksona! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama