Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jasné, paráda! Hned', ako som zbadal Woodyho, vedel som, že sa tam bude tlapkať po pleciach, budú padať uznanlivé pohľady, tajomné kecy a frajerské gestá. A tak to má byť! Akurát že, ked' som videl Yoshiho, nemohol som sa zbaviť pocitu, že sa pozerám na nemanželského syna Sandry Bullock a Michaela Jacksona! ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to dobre dopadlo. Film nesadne každému a treba si na neho zvyknut. Experimentálny (pozor nie originálny!) look nesadne každému. A Gackt vyzerá vo filme ako škaredá ženská. A to oproti fotkám s googlu je tu ešte extra mužný. A zaujímalo by ma nakoľko je zdatný v martial arts, lebo predvádza niečo čo má prvky aikida a jiujitsu, ale poriadny kop už musel robiť doublér. Hartnett už sa na nič nehrá a proste mláti jedného nepriateľa za druhým. Perlman, Moore a Harrelson dodávajú filmu zvučnosť a hereckú kvalitu. Kevin McKidd je super slizký a jeho postava aj keď okopírovaná z iných filmov je výborná. Celkovo je to taký poetický, vyzuálne zaujímavý masaker, ktorý som po skončení celkom obdivoval. 75% ()

Reklama

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guy Moshe | Hudba: Terence Blanchard | Produkcia: Keith Calder, Ram Bergman, Alex McDowell, Nava Levin, Jessica Wu | Distribúcia: ARC Entertainment, XLrator Media | Štúdio: Snoot Entertainment, Bergman Productions, Picturesque Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase jedna dobře hodnocená kravina.Znovu se potvrzuje,že spousty fandů filmu už nezajímá klasicky natočenej akčňák,krimoška atd...!Tohle že je pastva pro oči.Spíš studio kamarád pro dospělejší(věkem)diváky.Mezi krabicema bojující Hartnett a nějakej vlasatej japonec,vypravěč W.Harrelson,a na konci se setkáváme s děsnym Ronem Perloňěm,kterýho čim dál tim víc nesnášim,hlavně za jeho výběr debilních rolí.Prostě když film ve mě nevyvolá žádnej pocit,tak asi stojí za hovno.30%. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak tady vítězí forma nad obsahem, což vůbec není na škodu.... Celý příběh se prakticky odehrává v divadelních kulisách velmi alternativní budoucnosti říznuté třicátými léty 20. století... Veškeré choreografie soubojů a všech možných bojových umění jsou koncipovány jako muzikálová a taneční vystoupení a vůbec celý film je jako fantastická výtvarná kompozice. Z herecké obsazení mi vyloženě vyčnívá Woody Harrelson. Navíc jsou ve filmu vyskakující obrázky... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Uvažovalo se i o natáčení v Praze, ale natáčení v Rumunsku bylo o 10 až 20 % levnější než v Praze. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama