Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od dob Dogville nesnáším studiové stylizace a filmy odehrané v papundeklových kulisách. Tady ještě navíc ta komiksová přebarvičkovaná stylizace leze brzy na nervy, a příběh je takový mix westernu, samurajů a mírně postapo. Celé to ale vypadá, jako byste třeba Mad Maxe odehráli s panenkami v domečku tříletých holčiček. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak tady vítězí forma nad obsahem, což vůbec není na škodu.... Celý příběh se prakticky odehrává v divadelních kulisách velmi alternativní budoucnosti říznuté třicátými léty 20. století... Veškeré choreografie soubojů a všech možných bojových umění jsou koncipovány jako muzikálová a taneční vystoupení a vůbec celý film je jako fantastická výtvarná kompozice. Z herecké obsazení mi vyloženě vyčnívá Woody Harrelson. Navíc jsou ve filmu vyskakující obrázky... ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Geniální výtvarný počin, který bych u filmového zpracování komiksu vážně nečekala. Kubistická architektura ve studiu a výměna kulis pomocí "vyskakovacích postaviček" (kurnik, jak se těm knížkám říká?) z knížek pro děti byly pro mě pastvou pro oči. I když už sám název napovídá, že půjde o netradiční zpracování. Nevím jestli zase za vším nehledám neexistující skryté významy, ale s plynoucím dějem jsem měla čím dál tím silnější pocit, jako když se dívám na televizní noviny, přinášející nejnovější události a skládající současnou politickou situaci. Více to rozeberu v deníčku. Herecké obsazení bylo skvěle vybrané, Woody a Kevin neměli chybu. No a pak třešnička na dortu - Gackt. Od filmu Moon Child si stále nejsem jistá, zda neprodělal změnu pohlaví, ale ať je to jak je to, je úžasný. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To byl teda nářez! Po zhlédnutí mohu konstatovat,že mě film velmi kladně překvapil,protože jsem tedy opravdu nečekal,že to bude až tak dobré.Film se neinspiruje ostatními,ale jede si ve své vlastní branži,fantasmagorii.Je to takové Sin City,ale možná ještě o trochu lepší.Musím také pochválit Marka Vašuta,který mě svými vypravěčskými schopnostmi hodně překvapil.Ron Perlman v roli záporáka výborný,výkony obou hlavních herců k nezaplacení,velká zásobárna vtípků a dobrých hlášek a neuvěřitelné kulisy.Celkově je film mezi čtyřmi až pěti hvězdami,ale spíše ty čtyři.Hodnocení:85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lehce experimentální úlet na pomezí divadla a filmu fungující jako zběsilá videohra, a zároveň jako přehlídka těch nejklišoidnějších hlášek v dějinách (ne)vážně brané filozofie. Nic takového jsem ještě nikdy neviděl (a ani nic podobného nečekal, což je vlastně zázrak - většinou si člověk o filmu udělá obrázek po prvním shlédnutí plakátu/fotky v galerii) a doufám, že ani dlouho neuvidím. Jakkoliv je totiž Bunraku v mnoha směrech inovativní a kouzelné, je to bohužel paradoxně absolutně nezajímavý a nudný film. Stylizace a novátorství za pět (hvězd), příběh a všechno ostatní spíše podprůměr. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (pornogrind)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama