Reklama

Reklama

Henjelgwa geuretel

Trailer

Obsahy(1)

Eun-soo nabourá se svým autem nedaleko lesa, kde chvílí bloudí, ale zanedlouho potká dívku, která ho dovede k domu uprostřed lesa, ve kterém bydlí se svými rodiči a dvěma sourozenci. Rodina působí na první pohled až pohádkově idylicky, je velmi milá, nabídne mu jídlo, nocleh. Ale dostat se zpátky k silnici, aniž by zabloudil, se zdá nemožné. A hlavně děti nejsou ani trochu nakloněny, aby odešel. Eun-soo začíná pochybovat o jejich úsměvech a nevinnosti… (Mertax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdová pecka. Je pravda, že pohled na zubožené, týrané děti je opravdu snad největší horor, jaký si dokážu představit. Dokonalé dialogy typu: "Proč nás chceš opustit? My jsme hodné děti" opravdu způsobují mrazení po celém těle. Zasvěcená prezentace dětského myšlení, rozdílného světa dětí a dospělých a to vše je dokresleno skvělou hudbou a výtvarným pojetím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vnímam tu jeden podstatný problém. Tento snímok je akosi zbytočne naťahovaný a spomaľovaný vatou, ktorá chce z neho urobiť niečo s presahom. Možno som chcel len jedno, aby to bola svižná žánrovka ( čo v mnohých momentoch aj je ) a nie filozofické dielo, ale proste som nebol pripravený na nič náročnejšie. Ale hovorím, ak príde na to orechové, je to chuťovka. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepríjemná, znepokojivá atmosféra, ktorú živí záhada a tajomno okolo nezodpovedaných otázok ohľadom nemožnosti úniku z lesa a samotnej až príliš dokonalej "rodinky". Inteligentný snímok, ale so slabšími hororovými prvkami, ktorých by som tu rozhodne uvítal viac. Pointa na konci síce vyznie trochu lacne, ale nebolo to ani niečo vyslovene katastrofálne, len také obyčajné. Čakal som niečo prekvapivejšie. Potešil aj nádherný, farebný vizuál a dobrá muzika. Celkom spokojnosť. Nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od Hansel and Gretel jsem si již někdy před rokem sliboval stylizovanou, napůl pohádkovou, napůl ponurou podívanou oscilující mezi dětskou fantasy a horrorem. Tento předpoklad se víceméně vyplnil, ale navzdory jistým kvalitám snímku se stejně nemohu zbavit pocitu, že z kombinace zvolené látky a výrazného výtvarného řešení šlo vytřískat více. Bylo by zajímavé, jak by si s tím poradili třeba Kim Ji-un či Park Chan-wook (však vám během filmu dojde, proč). Anebo Guillermo Del Toro, jehož Pan's Labyrinth díky skloubení neradostné reality, dětské pohádkové imaginace a poetiky s nápaditým tvůrčím přístupem poskytl silný zážitek a zadřel se pod kůži. O Hansel and Gretel to i přes zjevnou snahu tvůrců o podobný výsledek tvrdit nemůžu. 7/10 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že se v životě všechno zrychluje, zkracuje, včetně dynamiky filmového střihu. Z nějakého důvodu to ale nezasáhlo stopáž filmů, které jsou většinou pořád otravně dlouhé. I zde to jde na úkor zábavnosti, stačilo např. vyhodit zbytečnou linii s fanatickým duchovním a mohlo být daleko veseleji. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Z gramofonu hraje „Little Child Of Mary“ od Edwina Schneidera. (Duoscop)
  • Těsně před tím, než Eun-soo (Jeong-myeong Cheon) otevře ledničku, tak má plnou pusu chleba. Po otevření ledničky už má ale pusu prázdnou. (Duoscop)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama