Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dalo by se říci, že umění kuchařské je daleko náročnější než umění klasické. Každý „klasický“ umělecký obor se zaměřuje většinou jen na jeden z lidských smyslů. Mistr kuchař se musí připravit na posuzování a hodnocení svých děl hned několika receptory najednou. Příprava konzumovatelných artefaktů se však může proměnit i v adrenalinový sport, a to díky jejich tvorbě ze surovin, které mohou lidské smysly silně utlumit. Tohoto netradičního prožitku se bohužel dostane porotě při výběru nástupce mistra kuchaře pro nejlepší restauraci v Jižní Koreji. Jeden z kandidátů, Seong-Chan, je po neúspěšné přípravě jedovaté ryby profesionálně znemožněn a odchází do ústraní. Pěstuje na venkově zeleninu a vaří už jen pro svého dědečka a pár přátel. Ti ho chtějí dostat zpět k vaření a tak využijí jedinečné události, které prostě nemůže žádný korejský kuchař odolat. Do země se vrací z Japonska nůž, který patřil dvornímu kuchaři posledního korejského císaře. Soutěž v kuchařském umění má určit, kdo je hoden stát se jeho nástupcem a držitelem tohoto památného nože. Seong-Chan se tedy po dlouhém přemlouvání přihlásí, ale jen proto, že mezi mnoha soupeři bude i jeho bývalý protivník. (Ketri)

(více)

Zajímavosti (1)

  • Snímek pracuje s motivy úspěšné eponymní grafické novely, tzv. manhwy, v níž se autor, populární jihokorejský manhwa spisovatel Young-man Huh ("Chameleon's Poem" ("카멜레온의 시"), 1986)), "Heo Heo Dongui Bogam" ("허허 동의보감"), 2013)), zaměřuje na konflikt mezi dvěma kuchařskými rivaly, Kang-woo Kim a Won-hee Lim. První zmíněný, jihokorejský herec Kang-woo, se pro co nejdokonalejší seznámení s gastronomickým oborem přihlásil na speciální takřka dvouměsíční kuchařský kurz, v němž podstoupil lekce vaření a odborné přípravy teplých i studených pokrmů. V rámci kurzu navštívil herec dokonce i jatka, z nichž si, dle vlastních slov, odnesl velice smíšené pocity, neboť právě díky této návštěvě pochopil, jak zpracování masa ve skutečnosti opravdu vypadá. V několika filmových scénách lze herce spatřit v blízkosti skotu. Před natáčením snímku se herec vydal na desetidenní návštěvu lokální chovatelské farmy, kde měl možnost seznámit se s postupy krmení a celkové péče o dobytek. Dle vlastních slov si dokonce s několika kusy vyšel i na krátkou procházku. "Bylo to jako práce s velmi citlivou herečkou". (Conspi)

Reklama

Reklama