Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (262)

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní thriller na známé téma o osamělém bojovníkovi a mstiteli bojujícím proti křivým, zlomyslným politikům a navíc ještě s neuvěřitelně hloupými a neschopnými policejními sbory. Zajímavá je proměna bezskrupulózního pasaáka v obětavého ochránce. Drsné sekvence a spousty krve patří k žánru, přesto mi tahle složka přišla trošku předimenzovaná. Slabých 80%. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná záležitost, která mě většinu svojí délky bavila. Bohužel se na konci dostavila klasická korejská nesmyslnost, nabubřelost a nakombinovanost, což dohromady způsobilo ztrátu mé pozornosti a defacto odstřelilo jednu hvězdu z hodnocení. Ne jako, ty shody náhod, časování, nesmyslné chování, to všechno první hodina a půl zajímavého děje prostě nepřebije i kdyby to natočil sebelepší režisér. I tak je to ale pořád nadprůměr. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naivní akční krimi a dostalo se mi zajímavého napínavého thrilleru. Film pěkně odcejpá (jen kdybych se chtěl nimrat, tak možná úplný konec mohl být o něco kratší) - a hlavně je velmi zábavný sledovat korejské pojetí, ve kterém ten největší klaďas musí být aspoň sadistický rváč. Jo, Korejci k sobě umí být pořádně chladní a odměření, což třeba já rozhodně uvítám u takovéhleho druhu filmu než třeba u nějaké té romanťárny. Ale zpátky k kladům tohoto báječného filmu - pro mě ten největší je téměř absolutní nepředvídatelnost filmu. To je hlavně postavené na faktu, že v podstatě všechny postavy - ať jsou kladné, záporné, hlavní nebo vedlejší - dělají chyby. V tomto případě především chyby v úsudku. Takže Chaser si nehraje na žádné super-promyšlené drama s dokonalými detektivy, ale spíš je to taková zoufalá jízda, kde se pořád zakopává a padá na hubu. Výborný film. (8/10) ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně klasický thriller, vycházející však ze skutečných událostí. Neobvyklé prozrazení, kdo je vrahem v samotném počátku filmu dává tušit, že se bude snímek ubírat trochu jiným směrem. V sázce je totiž něco jiného, než hledání sériového zabijáka. Většinou je jen policie, tou hybnou složkou příběhu, která po něm (ne)pátrá a zde se neoficinálního vyšetřování ujímá i sám pasák svých ztracených oveček a díky policii se to ještě pěkně zamotá. Na jednu stranu je zde divákovi opakovaně připomínána kritika policejních metod, ale na stranu druhou se až nedá plně věřit tomu, že by se takto vyšetřovací složky reálně chovali. Ač to film, kromě několika záběrů, nedává příliš najevo, jednalo se o brutálního zabijáka, který své oběti do značné míry i znetvořoval, používal přitom kladivo s majzlíkem a poté je věšel na háky, kde je nechával vykrvácet. Technicky dobře zvládnuté, kvalitně natočené a slušně zahrané, leč dalo se z toho vyždímat o kapku více a i když to přes delší stopáž nikde nedrhne a celkem rychle se vše ubírá ke zdárnému konci, trochu to celé prostříhat by přeci jen neškodilo. I tak se jedná o malý poklad, když uvážíme rozpočet a herecké obsazení. Uvidíme, co nám přinese další remake jako v případě The Departed a pravděpodobně opět v hlavní roli s pimpem DiCapriem. (8/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Super triler, v ktorom je od začiatku jasné, kto je vrah, no nie je vôbec zrejmé, ako ho polícia a bývalý detektív/pasák dostanú. Ich lov má bavil napriek tomu, že logicky stačilo len páchateľa pustiť domov a sledovať ho, až kým by vyšetrovateľov nezaviedol k domu. Škoda, že film podobných nelogických ťahov zo strany hlavných postáv obsahoval viac. Napätím a atmosférou to však vynahradil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama