Reklama

Reklama

Bílá vrána

Trailer 1

Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Život je mrcha, ale na všechno se dá dívat z té příjemnější stránky. Připadám si trochu zahanbeně a necitlivě, protože autista Charlie brnkal dost slušně celou dobu na moje nervy. Jeho bratrovi Thomasovi jsem tedy po celou dobu rozuměla, protože já bych to snášela dost podobně, možná i hůř. Obdivuji rodiny, které se s takovým neštěstím umí vyrovnat. Musím ale souhlasit s uživatelem Malarkeym:)) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Citlivé téma zaobalené do velmi vtipného kabátu. Filmů(i lepších) o autismu už bylo natočno opravdu hodně, ale tento mě opravdu chytl za srdce a rodina Mollisonů si mě omotala kolem prstu. Australané prokázali, že filmy točit umí a se scénářem si, pro mě velmi sympaticky vyhráli..scény nejen, že působily velmi reálně, ale mnohdy i velmi mile. Herecky skvěle zvládnuté a Toni Collette svým civilním projevem opět zazářila. Jedním slovem nádhera a pohlazení po duši. A dějová linie směřující k plyšovému medvídku Rexovi byla rozhodně originální a vtipná. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Autizmus je hrozná vec, kto to pozná dobre vie o čom hovorím. A to hlavne pre rodinu, ktorá takého človeka obklopuje. No keď človek nájde niekoho, kto pomôže, pochopí, tak hneď ten svet vôkol vyzerá úplne inak. Thomas mal skrátka šťastie, že stretol tak suprovú babu. Ako sa hovorí - láska hory prenáša... Výborná dráma na túto tému - reálna, slušne natočená a zahraná sympatickými hercami. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bolo ťažké rozhodnúť sa medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami. Film má pomerne otrepanú rainmanovskú tématiku a aj druhý plán, dievča, ktoré je mimo stáda a nevadí jej postihnutý frajerov brat tu už bolo. Čo je nové na tomto snímku je to, že zdravý súrodenec dá priechod svojim negatívnym emóciám voči bratovi, ktorý mu znemožňuje žiť normálny život. A musí sa s nimi vyrovnať. Toto sa mi zdalo tak úprimné, hoci klišéovité a oslovilo ma to natoľko, že dám 5 hviezd. Len záver by som pozmenil. Na mieste zdravého brata by som sa odsťahoval na internát. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je důležité přijmout nejen sám sebe, ale i svou rodinu, ač není taková,jakou bychom si ji představovali. Thomasovi v tom pomůže jeho krásná a trpělivá spolužačka. Rodiče byli strašně silní, neumím si představit tuhle situaci. Bohužel neměli tolik času na své "normální" dítě. Moje oblíbenkyně Toni Collett byla zase dobrá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film měl světovou premiéru na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu 6. března 2008, kdy také získal Kříšťálového medvěda za nejlepší celovečerní film pro generaci 14+. (Terva)
  • Michael Yezerski získal od APRA-Screen Music AGSC cenu za nejlepší soundtrack roku 2008. (Terva)
  • Film získal na Screen Asie Pacifik 2008 hlavní cenu pro nejlepší dětský snímek (Terva)

Reklama

Reklama