Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Madison (Burt Lancaster) se vrací z vězení, kde si odseděl čtrnáct let za pašování. V New Yorku potká svého starého komplice Dava. Dozví se, že Noll Turner, zvaný Dink (Kirk Douglas), který společně s Frankem vedl pašeráckou bandu, teď řídí vážený noční klub. Když jej Frank navštíví, chová se Noll naoko přátelsky a seznámí ho se svou současnou přítelkyní, zpěvačku Kay (Lizabeth Scott). Při společné večeři se Frank a Kay do sebe zamilují. Frank se jí svěří se svou minulostí. Vypráví, jak spolu s Nollem za prohibice plánovali unést náklaďák plný whisky přes kanadskou hranici. Noll tehdy slíbil, že Frankovi vyplatí polovinu zisku, v případě, že by ho chytli. Když se Noll objeví, žádá Frank vyplacení svého podílu. Dojde ale k hádce a Frank z klubu musí uprchnout.
Kay od Nolla uteče a přidá se k Frankovi. Později do party přibude i parťák Dave. Všichni se později do klubu za Nollem vrátí, aby se s ním dohodli. Nollovy zisky z vedení klubu jsou totiž nelegální, ve skutečnosti mu nic nepatří. Dojde ale k šarvátce a trojice opět uprchne. Noll na ně pošle zabijáka, který Franka zraní a později zabije Dava. Jeho vraždu hodí na Franka. Kay ošetří Frankovi zranění a spolu se vydávají po Nollově stopě. (hemir)

(více)

Recenze (8)

Filmnoirblog.blogspot.com (Milan Hain)

"S noirovými trademarky Haskin nakládá spíše mechanicky a nedůsledně - na několika místech uplatňuje flashbacky či expresivní svícení (za kamerou stál Leo Tover). Film však nejvíce sráží dominance dialogů nad akcí, která je pravděpodobně důsledkem převodu původní divadelní hry Theodora Reevese…" více

Reklama

Reklama