Reklama

Reklama

Být upírem je zábava - ve dne spí, v noci nasávají a nesmrtelnost také není k zahození. Pokračování komediálního hororu z 80. let se odehrává v Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris se svou sestrou Nicole. A právě ji musí zachránit před proměnou v nemrtvou.  Prospat celý den. Nasávat celou noc. Nikdy nezestárnout. Stát se nesmrtelným. Vlastně je to zábava být upír. Před několika lety poklidné pobřežní město sotva přežilo epidemii upírů. A teď jsou zpátky… ještě horší, hladovější a připravenější ponocovat. Pokračování kultovního hororu z 80. let nás zavádí do Luna Bay v Kalifornii, kam přijíždí Chris Emerson (Tad Hilgenbrink) se svou mladší sestrou Nicole (Autumn Reeserová). Sirotci, kteří ztratili při autonehodě rodiče, se sem přistěhovali s excentrickou tetou Jillian (Gabrielle Roseová) a záhy se stanou kořistí místních zdivočelých surfařů, kteří jsou ovšem mnohem horší než chuligáni - jsou to upíři. A když se Nicole nevědomky napije upíří krve, její bratr musí najít a zničit vůdce gangu upírů dřív, než bude sestřina proměna dokonána. Režie se ujal P. J. Pesce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

petero 

všechny recenze uživatele

Už Schumacherova jednotka bola o ničom a dvojka i keď na prvý pohľad nevyzerá nejako nízkorozpočtovo je až zúfale priemerná s otrepaným a nezáživným príbehom s jedným z najtrápnejším lovcom úpírov akého možno vo filmovej histórii zhliadnuť. Na kvalitné upírske filmy 80tych rokov sa to ani zďaleka nechytá. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení musím konstatovat, že já tento film rozhodně jako nějaký velký propadák nevidím. Ale zase je možná nutno říci, že já jsem od začátku na tenhle film nepohlížel jako na horor, u kterého bych se měl bát, ale spíše jako na mix teenage komedie a teenage hororu stříknutého notnou dávkou upírů. A toto se mi přesně potvrdilo, takže jsem vlastně viděl to, co jsem očekával, kdybych se chtěl u nějakého filmu bát, tak rozhodně nezvolím tenhle film. Ale jako docela solidní odreagováčka na nudný večer to působilo vcelku fajn a musím tedy konstatovat, že já jsem s výsledkem, který mi byl předložen, dost spokojený. Samozřejmě je mi jasné, že ne každému se to může líbit, ale u mě je naštěstí i ta výhoda, že jsem neviděl první díl, takže tenhle film neohodnotím jako pokračování něčeho, ale jako samostatný příběh, který mě rozhodně dokázal zaujmout a u kterého jsem se ani skoro vůbec nenudil. Takže já s tímhle filmem nemám jediný problém, dokonce jsem rád, že jsem mohl vidět v tomto filmu vůbec poslední společné filmové setkání dvou legendárních mladých herců z druhé poloviny 80. let, a to sice Coreye Haima a Coreye Feldmana. Tahle legendární dvojice se v tomto filmu společně setkala před kamerami zřejmě vůbec naposledy, protože jak známo, tak Corey Haim již bohužel zemřel. Byla to sice jen jedna krátká scénka během závěrečných titulků, ale stálo za to ji vidět. Celkově film hodnotím jako průměrný biják, který nezklamal, a tak uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká atmosféry, tak ta se docela nese v podobném duchu, jako minule. Tenhle kousek není v žádném případě čistokrevným horrorem a ani se tak brát nemůže. Protože ti co by zde očekávaly nějaké pořádné řežby a adrenalinové scény při nichž začnou stávat vlasy na hlavě, tak budou velice zklamáni. Celá série Ztracených chlapců totiž diváky spíše pobaví a to byl záměr i tohoto dílu. Nemůžu však říct, že by zde nebyly k vidění žádné krvavé scény. Těch tu bylo dokonce víc než dost, ale vystraší ledajak malé děti. Masky upírů se však až na malou výjimky docela povedly a rozhodně ostudu nedělají. Zvláště pak, když nastal čas krmení a nadržené krásky se během chvíle proměnili v krvavé bifteky. Podobné tomu bylo i u hudebního doprovodu, který se sice snažil co mohl, ale na rozdíl od toho, co byl ke slyšení v prvním díle se mi tenhle zas až tolik nelíbil. 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatný upírský béčko, jenže P. J. Pesce si asi myslel, že nahradí svižnej děj svižnou muzikou a ono to jaksi moc nefunguje, takže 85% filmu je dost mdlých a ten zbytek, kterej má přesně ty béčkový parametry, jaký měl mít celej film, to už nedokáže plně zachránit, krom toho hlavní upírskej borec je dost trapnej a hlavní hrdina nevýraznej, nicméně film má hned několik fakt super vtipnejch nápadů a to hlavně zásluhou on-line faráře Coreyho Feldmana ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď ide o filmy o upíroch tak som sa naučil byť hodne obozretný. V posledných rokoch sa z tohto horrorového subžánru stala popkornová zhovadilosť pre zakomplexované školáčky a ukrivdených emo chujkov. Je mi zle z tých všeliakých romantických "Twilight" sračiek a pubertálnych "Upírských denníkov". "Stratených chlapcov" si pamätám ako celkom podarený kúsok z konca osemdesiatých rokov. Po viac ako dvadsiatich rokoch bola natočená druhá časť - "Strateni chlapci: Klan upírov". Nesie sa v podobnom duchu ako pôvodný snímok. No nie je to celkom ono. Niečo tomu chýba. Zdá sa, že nové milénium vamp horrorom moc nepraje. ** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jamison Newlander, ktorý účinkoval aj v pôvodnom filme The Lost Boys (1987), sa síce zúčastnil natáčania, jeho scény však boli vystrihnuté. (beso74)
  • Súčasne s filmom sa rozbehli aj práce na komiksovej sérii s názvom Lost Boys: Reign of Frogs. (beso74)
  • Úplne na počiatku malo ísť o remake zasadený do súčasnosti a Corey Feldman si tu ma zahrať len cameo, ako odkaz na úspešný originál. (beso74)

Reklama

Reklama