Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl propojení ASYLUM a DVD edice bylo mi hned jasné která uhodí. V trafice jsem tohle přešel bez sebemenšího zaváhání, jenže co čert nechtěl milá sestra došla z práce a donesla mi ho. Chtěla mi udělat radost což se jí samozřejmě nepovedlo. Tenhle film se má řadit mezi katastrofické, ale jediná katastrofa co je k vidění je samotný film jako celek. Za celý snímek slyšíme slova jako bůh či poselství snad stokrát a ty náboženské kecy mi už začali zhruba uprostřed filmu lézt krkem. Nic důležitého se nedělo pouze odpočítávání hodin do zániku světa. Stále dokola opakující záběry výbuchu sopky či tornádo mě ničili stejně jako tragické výkony všech herců. Když k tomu připočítám nelogický scénář a otřesné efekty zrodil se z toho čistokrevný paskvil se vším všudy. Dám půl bodu za scénu s kroupami a dírou v břiše. Na IMDB je to dokonce vedené i jako horor, ale to ku... ani omylem. S tímhle žánrem to nemá společného vůbec nic. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že minimálně ze stránky řemeslné dopadl 2012 Doomsday mnohem lépe než jsem od slavného studia Asylum čekal. Vizuální stránka je příjemná a občasné jemné efekty jako sněhové chmýří u Mayských pyramid vůbec nevypadají špatně. Horší, mnohem horší je to se scénářem, který je opravdu strašný. Až mi bylo líto všech těch herců, kterým měl tento projekt splnit sen - respektive si to nejspíše mysleli - o velkém vstupu do kinematografického ráje. Většina dialogů jsou otřesné bláboly, které ani nelze brát vážně, zvlášť vezmu-li v potaz, že jejich smysl je již brzy stírán. Děj postupně přebíhá mezi několika jednotlivými postavami (metereolog, misionářka, archeologové či co a sanitářka) a nedává absolutně žádný smysl. Postavy jsou potupně vláčeny z místa na místo, dělají podivné věci a úsměvně spolu hovoří. Do uší nám neustále zní hudební doprovod, jehož jediným cílem je v divákovi vzbudit alespoň nějaké pocity. Nefunguje to. Upřímně řečeno co se stane mě absolutně nezajímalo. Občas jsem se pousmál na nějakým blábolem ale po třiceti minutách mi již po zjištění, že tenhle film nejspíše nikam směřovat nebude přetekla trpělivost a s jeho úspěšným dokoukáním jsem měl co dělat. Závěr je takovou malou třešničkou na dortu, která trefně shrnuje zbytečnost a hloupost celého projektu. SPOILER: Po velmi napínavém porodu uprostřed pyramidy je svět zachráněn a my můžeme konečně 2012 Doomsday vypustit z hlavy a věnovat se dále svým zábavným životům... ()

Reklama

vovarano odpad!

všechny recenze uživatele

Ach... našťastie to nevidelo ešte veľa ľudí, a dúfam že to tak aj ostane... Ale teším sa že je tu nový kandidát na najhorší film vôbec... Ak nie na csfd tak u mňa určite. Je to naozaj iba zlátanina katastrofických filmov, ktorá útočí na naše vedomie lacnými trápnymi trikmi, trápnymi výlevami emócií, ale zo všetkého najtrápnejšími rečami o spáse...atď atď .... naozaj ZLÉ ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

1* dávam iba preto, že som to vydržal pozerať dokonca. Ale ten rozprávač to je teda sila to sa musí uznať. Z tých jeho rečí som sa naozaj posral (ale od smiechu). Ale nie vážne. 21.12.2012 má prísť koniec sveta. Zemská os sa začne otáčať na druhú stranu, prídu katastrofy, zemetrasenia, vojny etc. A všetko je to pravda!! Veď to predpovedali Mayovia, potom Web-bot či čo a nakoniec ešte aj desiatky prorokov a veštcov :D:D:D:D. Sakra zase si z toho robím prdel. Ale čo už, veď inak sa to ani brať nedá.... ()

kovarstvi odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina, ve které herci (jestli je můžu nazvat herci) plácají úplný hovadiny. Příběh, který by chtěl být příběhem, herci, kteří by chtěli být herci. Nic z toho se ale nepovedlo. Film aspirující za jeden z největších propadáků. Jestli by se někdo přece jen chtěl na tenhle "film" kouknout tak absinth s sebou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama