Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský reklamní agent Jim Blandings žije s ženou Muriel, dvěma dospívajícími dcerami a služebnou v bytě na Manhattanu. Už delší dobu se každý den ráno probouzí s pocitem, že by měl něco ve svém životě změnit. A najednou má jasno, k dokonalému štěstí mu chybí větší byt. Už nechce doma bojovat o každý volný centimetr a znovu přemýšlet kam dát nové věci. Když Blandings v novinách najde inzerát na zajímavý, nepříliš drahý rodinný dům na venkově v Connecticutu, zdá se mu, že má vyhráno. S realitním agentem pak bez dlouhého přemýšlení dohodne jeho koupi a pak tuto radostnou novinu oznámí manželce. Teprve později oba zjišťují, že všechno je trochu jinak, než si představovali...

Příjemnou komedii, která s půvabem zesměšňuje naivitu mnohých rodinných plánů, jak "levně a jednoduše" přebudovat či postavit vlastní dům, natočil hollywoodský režisér H. C. Potter, jehož známe jako tvůrce filmů Milovaný nepřítel, Kovboj a dáma, Hellzapoppin. Ten položil důraz především na hlavní herecké obsazení. Postavu Jima Blandingse vytvořil Cary Grant (Leopardí žena, Moje nejmilejší žena, Jezinky a bezinky, Šaráda), úlohu jeho manželky Muriel ztvárnila Myrna Loyová (Dostihy smrti, Nejlepší léta našeho života). (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného bestselleru Erika Hodginse. (Pavlínka9)
  • Dom pána Blandingsa existuje aj v skutočnosti a taktiež v štáte Connecticut. Takisto má aj rovnaké miestnosti, ako je spomínané vo filme, napr. izbu na krájanie kvetov. Menej než míľu odtiaľ mal svoj dom aj výkonný producent tohto filmu a hlava MGM, Dore Schary. Dom, ktorý bol postavený pre film, je možné vidieť aj dnes, avšak v Malibu na starom ranči 20th Century Fox. (Real Tom Hardy)
  • Ročný plat pána Blandingsa (Cary Grant) bol $15,000. S prihliadnutím na infláciu by to v roku 2020 bolo $160,000. V pôvodnom scenári mal plat $10,000, avšak povojnová inflácia prinútila scenáristov navýšiť túto čiastku. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio nechalo pre propagačné účely postaviť 73 replík domu pána Blandingsa po celých Spojených štátoch, kde mnohé z nich mali spoplatnenú prehliadku a niektoré z nich boli predané. Zárobky išli pre charitu. (Real Tom Hardy)
  • Doboví kritici mali pocit, že Cary Grant a Myrna Loy sú príliš starí na to, aby hrali mladý naivný pár, ktorý nevie nič o stavaní domu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama