Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (343)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s kOCOURem a jeho postřehy o gulášovitosti a nereálných blbostech. Jinak, film mě bavil, to musím říct hned na začátek. Musím vyzdvihnout hlavně výkon Meyerse, opět si zahrál zápornou postavu a znovu jí dokázal povznest na znechucení díváka (v dobrém slova smyslu). "Dobové záběry" z roku 1918 natočené digitální kamerou mě solidně pobavily. Při bilanci nad filmem se nemůžu pozastavit nad faktem, že půlku stopáže tvůrci odvedli dobrou práci, vystavěli zajímavou atmosféru a postavili psycholožku opět do role detektiva (což zde celkem fungovalo a nebylo to tak drasticky vražené do děje jako v jiných filmech), druhou asi točil tvůrce reklam na novou akci u Mc´Donalds. 56% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, preškoda...ďalší nádejný atmosferický hororový temný kúsok, ktorý do polovice funguje perfektne a "namotávkovo", aby to celé išlo postupom času do... Jonathan Rhys Meyers ukázal, že do role magora sa hodí vynikajúco, režisérske duo má toho veľa napozeraného a snahu nemožno uprieť. Škoda, že tak pol hodinu pred koncom, kedy by zimomriavky mali pridávať na intenzite sa dostavuje kŕč a nuda. Ako celok je Shelter "príjemná" atmosférická záležitosť, ktorá by si však zaslúžila dôstojnejšie vyvrcholenie a nejakú tú lepšiu pointu. Ale inak fajn vec na jedno pozretie... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Dvé duší mně, ach, v hrudi přebývá"... Tak tenhle citát mi hned zkraje filmu vytanul na mysli. Ale nebojte, Shelter není žádná intelektuální nebo dušezpytná variace na faustovské téma, nýbrž oddechový hustoatmosférický mozkovýplach, který má spoustu toho, co má správný oddechový hustoatmosférický mozkovýplach mít - třeba mnohočetnou poruchu osobnosti, čarodějnictví, stěhování duší, tajemné znaky, nevyzpytatelné pohanské burany v hlubokých lesích, k tomu pěknou Juliánu, dějem nadupaný (i trochu chaotický) scénář, nervy(i uši)drásající hudbu... Nebýt časté ruční kamery a přitroublého konce, ve kterém bezmála padesátiletá Juliána dojemně zachraňuje svou ca šestiletou dcerku, dal bych klidně čtyři, béčková relaxačka podle mého gusta. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Co Shelter drží nad vodou je výkon Jonathana Rhys Meyerse, který svou víceroli zvládl opravdu s bravurou. Julianne Moore nepředvádní nic nového, což ostatně nedělá ani celý film. Ale i přes logické lapsy a zbytečnou komplikovanost děje je Shelter mimořádně napínavý od začátku do konce, říznutý mystikou (o dost víc, než Identita) a dobrý dojem mu sráží jen nenápaditý a klišoidní konec. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od pánů režisérů jsem viděl dva filmy. První film byl Bouře který se mi jakž takž líbil ale čekal jsem od něj více. A druhý byl Hrdinové a rebelové který mě ale dokonale zklamal. Teď přišel čas na jejich první USA film. No a ten jim vyšel. Teda upřímě kdyby tu nebyly tak dobří herci přemýšlel bych jestli dát 4*. Ale Meyers zahrál svojí postavu fakt dokonale a Moore jak by smet. Film se sice snaží jakkoliv překvapit ale upřímě mě nepřekvapil ani jednou. Co ale překvapilo byla celkem dobrá atmosféra a lekací scény konečně fungovaly jak měly. Jen efekty to trochu kazily. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama