Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Bravo! Další thajská akční pecka, tentokrát ale i dobře zahraná a v rámci žánru i s dobrým příběhem. Naprostá bomba je pak závěr, celou dobu jsem to viděl na jasné čtyři hvězdy, ale závěrečná bitka jako vystřižená z automatové 2D akční arkády mi způsobila klesání čelisti, a proto dávám: 90 % Tohle si však neodpustím. Neustále mě překvapuje, kolik lidí sleduje filmy s titulky přeloženými autotranslátorem jen proto, aby byli první hodnotící. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Thajci začali kralovat akčnímu světu. Tedy alespoň tomu, který po leta ztělesňoval Hong Kong. Světu kvalitních bitek s naivním, nedůležitým příběhem. Image si vybudovali větou: "V tomto filmu nebyly použity závěsná lana" a celkem jim to šlape. I proto si může Duch boje (proč zase tak tuctový český název?) dovolit bez obav citovat Onk bak, protože je jeho sekvelem mnohem více než opravdový Onk Bak 2. Choreografie Chocolate je velmi osvěžující. Tam, kde přitlačil Tony Jaa na pilu realističnosti, tam je Duch boje kreativní a předvádí, že bojovat se dá všude a sterými způsoby. Mimochodem, taky jste měli pocit, že místa, kde se ten film odehrává nápadně připomínají Kill Billa a Matrix? ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Prvních pár bojových scén je poměrně rozpačitých a choreograficky nejsou až tak bombastické, aby se daly srovnávat s Ong Bak nebo Tom Yum Goong, ale finále stojí za to a dokazuje, že Jeeja Yanin by klidně mohla poměřit síly s Tonym Jaa. Sice by asi prohrála, ale Tonyho by to stálo hodně sil a bolestivých míst :)). A na Jeeja se mnohem lépe kouká :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Pro tento film mi byla inspirací skupina postižených dětí, spojená s fantastickými představami výjimečných schopností, což je pravý opak možného“…. Jasně, příběh někomu může připadat jen jako zástěrka pro další thajskou mega řežbu, ale snad právě takové spojení pomůže šířit autorovi jeho myšlenky. On ten příběh je smutný, ale vyvažuje jej vtipné choreo a neskutečná akce. A třeba někdo bude mít na konci slzu ,,na krajíčku“. Což se u T. Jaa nestává. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Thajsko má po slonech a T. Jaa další klenot. Teď jen najít někoho, kdo jim napíše dokonalej scénář! Třeba všem třem! Škoda, že Jaroslav Dietl to už nestihne.. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

dechberoucí mlátička..ta holka těm zlejm grázlům dává solidně do těla a na tolik způsobů, že sem si je někdy musel přetáčet znova, páč snad nemá v těle ani kosti, jak se mnohdy dokázala fakt neuvěřitelně vykroutit..příběh nestojí ani za řeč- je spíš přizpůsobenej tomu, aby se divák furt neptal, kde se berou všichni ti padouši..no co účel to splnilo, takže proč ne..furt jsem si ale říkal, jak to ti kaskadéři můžou sakra přežít?poslední záběry po titulcích vše osvětlujou a jak je vidět, tak některý měli celkem kliku :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)

Reklama

Reklama