Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak dobre teda, prihodíme jednu navrch, za to že to malo v dnešnej dobe klasický Disneyovky nádych s modernou zápletkou (a skvelý slovenský dabing). Ako už je zvykom u Disneyoviek, tak aj tu sú postav fajn a je s nimi zábava. Humor je skvelo zvládnutý a aj vďaka strihu a hudba má štýl. Je to taká klasika, ale má nápady a celý ten priebeh je niečim zaujímavý, či už dobrodružstvom alebo románikom medzi hlavnými žabacími postavami. Skratka Disneyovka, ktorá v dnešnej dobe má fajn animáciu a vie zabodovať. 80% - 4* ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Jazz v animované pohádce od Disney? To je mi příjemné překvapení. Ale bohužel jediné, kterého se mi dostalo. Tolikrát omleté charaktery a situace nemilosrdně omleté znovu a znovu. Ovšem největší ironie je ukrytá v tom, že pohádka, která se snaží všem ukázat, jak důležité je být hodný k ostatním, nehledět peněz a věřit na lásku, si, co se morálky a tolerance týče, neustále podráží nohy. Je to takový nevýchovný kýč s hezkou hudbou. // 50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Polibek žabákovi neznamená automaticky bohatství a slávu….. Běloška je bohatá, černoška ne, ale žije svůj sen. Abych nebyl obviněn z rasismu... tak jinak: ta chce prince, ta hospodu, aligátor kapelu a Temný muž zase moc. Má na svědomí voodoo spiknutí a fakt, že chudinka dívka v jeden den líbá žabáky a pojídá brouky. Animace jako za starých časů, hodně různorodý muziky, který nerozumím, ale je chytlavá a po pomalejším rozjezdu se postupně celkový dojem móóc vylepšuje. V rytmu jazzu začínám věřit, že sny se plní v New Orleans a že před láskou si nikdo nemůže bejt jistej tím co vlastně chce. Což víme. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zeptat se aligátora na cestu mi připadá normální. 2.) Chci vidět skutečnou lásku jako v pohádce. 3.) Nevěřím, že v Disneyovce někdo umře. 4.) Mám restauraci, kde se jamuje. 6.) Můj žabák neustále žadoní o ,,hubana“ a já se nemohu rozhoupat. 7.) Zjistit, jestli má Oskara správný film. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne P.S: Jestli jste děťátko v růžových šatičkách, všude si přidejte 5*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Princezna a žabák" - návrat ku klasike. Žiadne supermoderné, počítačové 3D animácie, tak ako sme si na ne za posledné roky zvykli. Pri tomto celovečenom kinofilme boli použité staré, dobré kreslené postupy. Nečakaný ťah zo strany spoločnosti Walt Disney Studios, ktorý ma dosť prekvapil a zároveň aj trocha potešil. Príbeh o láske zasadený do atraktívneho prostredia New Orleans, plný hudby, piesní, šmrncnutý kvapkou tajomného voodoo. Samozrejme, že na konec všetko dobre dopadne a čaká nás sladký a veselý happyend. Proste Walt Disney ako za starých časov. *** ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že od rozprávky nemôžem čakať príliš veľa, navyše nie od disneyoviek je to skoro vždy to isté ale raz sú hlavné postavy ľudia inokedy zver. Napriek tomu, že je to vždy predvídateľné, jedinou výnimkou je asi tak Pocahontas, rozprávky veľmi obľubujem. Princezna a žabák však nie je ničím výnimočným. Priemerná zápletka, priemerný príbeh... miesto hlavných postáv som si obľúbila hlavne tú svetlušku a rozmaznanú bohatú dcéru, u ktorej som asi prvý krát neuhádla charakter a prekvapila v dobrom slovazmysle. Napriek tomu priemeru je rozprávka pozerateľná a niektoré fóriky pobavia nečakajte však, že z tohto pôjdete do kolien. Pre mňa osobne je to jedna z disneyoviek, ktoré radím medzi také, ktoré si už druhý krát nepustím, preto že by som chcela. Možno tak mrknem na to keď to pôjde v telke. A mala som inak pocit, že pesničky chodili až príliš často, čo mi prišlo dosť otravné, pretože sa mi ani jedna nezapáčila. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Jde o první muzikál Walt Disney Animation Studio od doby snímku Kráska a zvíře (1991), ve kterém všichni dabéři postav doopravdy zpívají. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama