Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou od srdce zapirátil a stáhl jsem si tento film rovnou ve třech rozměrech. Příliš mi nevadil anglický zvuk, neboť třeba takový Dracula má naprosto kouzelný přízvuk. A protože jsem frajer, tak jsem si to dal bez titulků. Rozuměl jsem samozřejmě všemu a navíc jsem si trošičku procvičil moji dokonalou angličtinu, kterou procvičovat není potřeba. Líbilo se mi to moc. Dlouho jsem se u animáku takhle nepobavil. Chválit animaci nemá smysl, protože bych se musel uchválit. Film má hrozně příjemnou atmosféru. Strašidla jsou hrozně cool. Vše je svižné. Občas vám vletí do ksichtu netopýr, či netopýrka. Seleně Gomez to zde hrozně sekne, když za ni hraje počítač. Dracula jako zodpovědný tatínek nemá chybičku. Tenhle animák je naprosto dle mého gusta. Chcete-li zabavit děti, tak je tohle určitě správnou volbou. Navíc se můžete klidně kouknout s nimi. Smát se budete všichni. Každý něčemu jinému. Lepší 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $148,313,048Tržby Celosvetovo $353,943,630Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,650,550 //počet predaných kusov 1,102,894Tržby za predaj DVD v USA $53,468,561 //počet predaných kusov 3,182,148║ Rok 2012 je akosi precpaní tématicky s horrorovou témou(+Frankenweenie) ale nevadí, po otrasnom ParaNorman, prišlo s týmto filmom milé prekvapenie, absolútna jazda na hrade Transylvánia nemala konca kraja, dokonca aj pubertálne keci, frky, hip-hop či iné hudobné vychytávky tu mali svoje miesto a neotravovali. Animačne pútavé, monštrá zábavné, ponúknutý koncept využitý. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Genndy Tartakovsky, spolutvorca a dlhoročný udržiavateľ vysoko originálnych stálic a klenotov televízie Cartoon Network ako Dexter's Laboratory, Samurai Jack, The Powerpuff Girls alebo aktuálnejšieho Star Wars: Clone Wars servíruje nečakane obohraný podradný popkultúrny pastiš, ktorý sa priživuje na sláve "demytizujúcich" komédií 80. rokov a trendoch animovanej produkcie. Hotel Transylvania ponúka miesto skutočného zábavného potenciálu len prázdny nenápaditý obal hýriaci farebnými obrázkami monštier klasických hororových príbehov a hollywoodskych filmov 30. rokov. Miesto oživenia ich slávy a inteligentného humoru cieli na tínedžerské publikum zlepencom bláznivých scén, okorenených modernými "in" fenoménmi (postrehnuteľnými najmä vo hudobnej kulise), ktoré nemajú inú rolu než prosto a priemerne baviť nenáročné rodiny divákov, ktorým nevadí platiť si za to, čo už videli sto krát a lepšie. Výsledok je nemastná, neslaná koláž, postrádajúca aspoň štipku vlastnej identity. Ani post mortem by to nepôsobilo čo i len o kúsok zaujímavejšie a zábavnejšie. 35% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Neskutečně legrační animovaný příběh o jednom zvláštním hotelu, který je lidským očím zapovězen.. až do jedné osudové noci. Opravdu vtipný a veselý animák, který mi hodně zvedl náladu a nejednou jsem se opravdu hluboce zasmál. Skvělé gagy a spousta rozmanitých příšer výborně pobavily. Poněkud ohraný příběh, který dělával klasickou pohádku pohádkou, mi moc nevadil. Po dlouhé době mohu s naprosto klidným srdcem dát plný počet, anžto tohle bylo naprosto fajn a myslím, že si jej zase někdy pustím. 95% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem "pixarovek", ale Hotel Transylvánie patří určitě mezi to lepší. Pobavila především postava Sandlerova Draculy (což je btw asi nejlepší Adamova postava za poslední roky). Nic světoborného (animace nebo třeba i písničky jsou vyloženě "user friendly"), ale na jedno zkouknutí to docela ujde. Slabší 3* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Premiéra filmu byla naplánována na 28. září, což je celosvětový den boje proti vzteklině. (Dr Lizal)
  • V pokoji Mavis je mezi dekoracemi plakát s podobiznou Seleny Gomez, která jí propůjčila hlas. (Illuminare)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama