Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krimi z prostředí Triád nás zavede mezi obchody s drogami, násilí a vraždy. Vše jde hladce až do chvíle, kdy je jeden z obchodů přerušen policií a jeden člen gangu je zatčen. Zatčeného a zkorumpovaného kolegu je zapotřebí zabít, proto se Lok Tin Hung a část gangu vydávají na policejní stanici vykonat popravu. Později se však ukáže, že zkorumpovaných členů je mnohem víc. Proti Lungovu gangu stojí jeden z nejvyšších členů, a to madam Soso společně se svým komplicem Fatem. Triády se začínají nelítostně vraždit mezi sebou a jejich řady se stále zužují. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (33)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě takový moderní hongkongský "Kmotr". Gangsterka, kde jdou všichni proti všem, intrikují proti sobě jak můžou a do toho se občas řežou hlava nehlava. Vyprávění děje je však velmi chabé jako celý scénář. Mě osobně se spíše líbili akční scény, ovšem ta digitální krev mi vadí ... a přešel na ni celý Hong Kong v poslední době, viz např. "Gong Tau" apod. Není to špatný film, ale také žádná pecka a dalo se z něj vytěžit mnohem víc. Připadne mi, jako by hongkongská produkce v posledních letech ztrácela síly a na dynamičnosti ... Každopádně potěší stars jako je Sammo Hung, Simon Yam (mohl dostat více prostoru) a mladičký Jacky Wu, který zde slouží jako hlavní bojová síla a svým mečem seká vše, co mu příjde do cesty ... Závěřečný duel Sammo vs Jackie jsem nějak ani nepochopil, v rámci děje a filmu byl zcela zbytečný. Ale rozhodně potěšil, protože bylo na co koukat. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vždycky si říkám: „Hodnoť film za to, co v něm je, a nebrblej pro to, co v něm nenajdeš." Jenže Fatal move se podle mě snaží být něčím, na co zkrátka nemá. Ale popořádku. Akční scény rozhodně z nejsou jedny z revolučních, ale já ocením i slušnou bojovku. Jenže je tu ono velké ale a to se jmenuje AMBICE. A ambice jsou pěkně zrádná věc, když máte k dispozici akční hvězdy, ale zároveň chcete natočit seriózní gangsterské drama. Takže tu máme akční scény s přehnaným násilím a zahlcené gore efekty, ale není to žádná estetika krásy či ošklivosti nebo symbolický přesah. Inu, proč ne, ale z dalších scén přímo trčí inspirování Election (někde je to přímo kopie :-), kde ono násilí mělo svůj smysl, ale tady je jen prázdně samoúčelné stejně jako "osudové" střetnutí postav, u nichž si o nějakých věrohodných konfliktech a vývoji můžeme nechat jen zdát. Co takhle příště místo efektů zaplatit slušného dramaturga? ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Zacnem kladmi. Velmi lakavy je fakt, ze obsadenie v sebe spaja tri herecke generacie. Nova krv - Jacky Wu (Invisible target), sucasna elita - Simon Yam (Exiled) a stara skola - Sammo Hung (Prodigal Son). Kazda z tychto hviezd zastava vyborne vytypovanu ulohu. Jacky ako energicky a vystredny sidekick, Simon ako bossova prava ruka a Sammo ako stary a skuseny vodca triady. Po tejto stranke film naozaj fungue a film podporuju aj dalsi spolahlivy a casom overeny herci. Dalej je to vsak uz horsie. Gangstersky pribeh ma potencial, no je podavany dost nezazivnym sposobom, dejove zvraty nemaju grady a sceny, ktore by mohli tazit z hereckych kvalit zucasnenych ani zdaleka nevyuzivaju potencial. Strucne povedane - reziser to trochu nezvladol. Pocit nedokonalosti este umocnuju litre pocitacovej krvi a hromada samoucelnych brutalnych scen, ktore akoby zakrivali reziserovu neschopnost vytazit z filmu viac. Chvalabohu akcia je kvalitna a nieje jej malo, taze nuda sa k slovu nedostane. Trochu z krizkom po funuse prichadza uzasny zaverecny suboj Sammo vs Jacky, ktory sice vyzera akoby bol uplne z ineho filmu, no aspon trochu napravil nedobry dojem. Nevychadzam z udivu. Ako to ten Sammo robi ze aj v tomto veku rozdava rany ako zamlada? Koli nemu prizmurim oci a dam aj tu stvrtu hviezdicku. (7/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najvacsim prekvapenim filmu (ktore ovsem zaroven moze byt pre niekoho vzhladom na obsadenie ako i akciou nasiaknutych trailerov) je neazijsky, nefreneticky zapadny styl rozpravania. Fatal move nie je akcny film, ale poctiva triadska gangsterka, v ktorej bojove sceny su funkcnym doplnkom pozvolna budovaneho pribehu a nie hlavnou atrakciou. Tempo je pomale, doraz je kladeny na dej a postavy. Vzhladom na ich vacsi pocet je ich vzajomna interakcia narocnejsia na sledovanie a zachytit vsetky nuansy ich motivacii vyzaduje neustalu pozornost. Osviezenim su obcasne obrazove "odlahcenia" a hratky upominajuce na lahkost vizualneho rozpravania vlastne Johnnymu To (napr. scena clena triady prezleceneho za policajata odchadzajuceho z policajnej stanice). Samotnou kapitolou je plnopravne zaradenie filmu do kategorie CAT-III za mnozstvo nasilnych a krvavych scen (plati to iba pre HK / kantonsku verziu filmu so stopazou 116 min a nie pre mainland verziu zostrihanu na cca 102 min a nadabovanu do mandarinciny, urcenu pre euro/americky trh). Bojove sekvencie na cele s vybornym duelom Wu Jing vs Sammo Hung sice neposuvaju hranice nevideneho dalej, ale su zrucne natocene a disponuju dynamikou a talentom zucastnenych. Vo vysledku velmi prijemne kino, i ked ine ako som po traileroch cakal. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Fatal Move Dennise Lawa chtěl být velkým příběhem ve stylu Kmotra či spíše Lepšího zítřku, ale z detailního popisu rozkladu gangu a promyšlených charakterů zbyl jen sled gangsterských epizod a ploché postavy (modrovlasý zabiják Wu Jing je tu pouze na efekt). Dějově prostší Fatal Contact ve srovnání s tímto najednou vypadá jako mnohem promyšlenější, navíc ve Fatal Move shází spád i emoce. Avizovaný duel Wu Jing vs. Sammo Hung nemá v rámci děje opodstatnění, trvá pouhé tři minuty a i přes zjevné kvality v něm není nic, co by mě nutilo k dalšímu zhlédnutí. Ale stále se jedná o nejzajímavější část promarněného filmu. ()

Zajímavosti (2)

  • Dvouměsíční natáčení odstartovalo 1. 8. 2007 a odehrávalo se výhradně v lokacích Hongkongu. (Conspi)
  • Původní koncept směřoval k vytvoření pokračování Zóny smrti (2005) s přímým zaměřením na filmovou postavu Samma Hunga. Po zvážení všech kladů a záporů režisér tuto variantu zamítl s důvodem značných omezení především, co se týče jeho záměru znázornění vztahu mezi filmovou dvojicí Lin Ho-lungem (Sammo Hung) a Lok Tin-hungem (Wu Jing). (Conspi)

Reklama

Reklama