Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krimi z prostředí Triád nás zavede mezi obchody s drogami, násilí a vraždy. Vše jde hladce až do chvíle, kdy je jeden z obchodů přerušen policií a jeden člen gangu je zatčen. Zatčeného a zkorumpovaného kolegu je zapotřebí zabít, proto se Lok Tin Hung a část gangu vydávají na policejní stanici vykonat popravu. Později se však ukáže, že zkorumpovaných členů je mnohem víc. Proti Lungovu gangu stojí jeden z nejvyšších členů, a to madam Soso společně se svým komplicem Fatem. Triády se začínají nelítostně vraždit mezi sebou a jejich řady se stále zužují. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (33)

tombac 

všechny recenze uživatele

V nesestříhané verzi film pěkně prokoukl a výtku o plochosti beru zpět, jelikož teď již nic nedrhlo a na gangsterku se silným hereckým obsazením bylo radost se dívat nejen co se týče akčních pasáží. Sestříhaná verze nás ochudila mimo jiné o část závěru (končí scénou před skladem) a většinu krvavých okamžiků, včetně poloviny Wu Jingova šermířského umění. K soubojům, respektive akčním scénám, se pojí hlavní výhrada, kterou ke snímku mám. A tou je zbytečně nadměrné použití rušivých stříkanců digitální krve, i v okamžicích, kdy stačilo použít umělou. Rovněž množství digitálních useknutých (ustřelených) končetin nevypadá moc vábně... Ale tím bych si tento jinak po všech stránkách slušný gangsterský nadstandard zkazit nenechal. Navíc Wu Jing je tu zatraceně cool vrahoun jako v Saat po long. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě povídkový film z prostředí hongkongské mafie, překvapivě ne až tak zcela akční, jak by se dalo čekat. Tu povídkovost jsem naneštěstí vnímal spíše negativně, film mi připadal rozdrobený, kolísal tempem i zaujetím, chvíli jsem se nudil, chvíli zase bystřil pozornost, občas se kolébal až na pokraji dojetí (závěrečný rozhovor Soso s jejím manželem). Těšila mě však pestrost postav (úžasná Kelly Chu jako Soso) a jakási nečernobílost jejich charakterů. A když už jsem začínal propadat zklamání, že Sammo Hung nic nepředvede, naprosto mě rozsekal ve výborné bojové scéně, která měla naprosto skvělé příběhové ukotvení respektive odůvodnění. Sammo je, navzdory své postavě i věku, zkrátka pořád masér. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film. Má veľmi zaujímavý príbeh, ale nie je to príbeh typický pre akčný film, pretože sa zameriava hlavne na čínsku mafiu, teda triádu. Zobrazuje jej vzťahy s políciou, inými triádami, konkurenčný boj a samozrejme aj vnútorné vzťahy. A kedže je aj výborne spracovaný, tak sa naň veľmi dobre pozerá. Akčných scén je celkom dosť a to aj napriek tomu, že to nie je typický akčný film. S ich kvalitou som spokojný, je dobre natočená, nápaditá, plná zaujímavých prvkov, obzvlášť odstrelenie ruky s granátom a aj dosť krvavá. Je tu plno useknutých častí tiel, podrezaných hrdiel a podobne, ale je to až moc animované, čo určite mnohých sklame, ale tu mi to moc neprekáža, pretože aspoň vidno, že násilie tu určite nie je to hlavné. V akcii potešia hlavne dvaja veľmi šikovní zabijaci v službách triády. Obaja majú po jednej výbornej akčnej scéne, kde sami zneškodnia väčší počet protivníkov, ale zúčastnia sa viacerých. Najviac sa mi páči akcia na policajnej stanici, ale všetky akcia ma tu baví. Ale musím spomenúť aj finálny súboj, ktorý síce je dobrý, ale pôsobí pomerne zbytočne. Som spokojný aj s hereckým obsadením, poteší hlavne Sammo Hung, Simon Yam a Jacky Wu, ktorý vylepšia každý film, v ktorom sa objavia. Réžia a technická stránka sú na tom tiež dobre. Tento film nemá až také dobré hodnotenie ako väčšina podobných filmov, ale ja som spokojný. Podľa mńa je čínska mafia zaujímavejšia ako napríklad americká a tak aj tento film ma baví viac ako podobné americké filmy. Objektívna kvalita filmu-70%, film sa páči mne na 74%. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Vždycky si říkám: „Hodnoť film za to, co v něm je, a nebrblej pro to, co v něm nenajdeš." Jenže Fatal move se podle mě snaží být něčím, na co zkrátka nemá. Ale popořádku. Akční scény rozhodně z nejsou jedny z revolučních, ale já ocením i slušnou bojovku. Jenže je tu ono velké ale a to se jmenuje AMBICE. A ambice jsou pěkně zrádná věc, když máte k dispozici akční hvězdy, ale zároveň chcete natočit seriózní gangsterské drama. Takže tu máme akční scény s přehnaným násilím a zahlcené gore efekty, ale není to žádná estetika krásy či ošklivosti nebo symbolický přesah. Inu, proč ne, ale z dalších scén přímo trčí inspirování Election (někde je to přímo kopie :-), kde ono násilí mělo svůj smysl, ale tady je jen prázdně samoúčelné stejně jako "osudové" střetnutí postav, u nichž si o nějakých věrohodných konfliktech a vývoji můžeme nechat jen zdát. Co takhle příště místo efektů zaplatit slušného dramaturga? ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Fatal Move Dennise Lawa chtěl být velkým příběhem ve stylu Kmotra či spíše Lepšího zítřku, ale z detailního popisu rozkladu gangu a promyšlených charakterů zbyl jen sled gangsterských epizod a ploché postavy (modrovlasý zabiják Wu Jing je tu pouze na efekt). Dějově prostší Fatal Contact ve srovnání s tímto najednou vypadá jako mnohem promyšlenější, navíc ve Fatal Move shází spád i emoce. Avizovaný duel Wu Jing vs. Sammo Hung nemá v rámci děje opodstatnění, trvá pouhé tři minuty a i přes zjevné kvality v něm není nic, co by mě nutilo k dalšímu zhlédnutí. Ale stále se jedná o nejzajímavější část promarněného filmu. ()

Zajímavosti (2)

  • Dvouměsíční natáčení odstartovalo 1. 8. 2007 a odehrávalo se výhradně v lokacích Hongkongu. (Conspi)
  • Původní koncept směřoval k vytvoření pokračování Zóny smrti (2005) s přímým zaměřením na filmovou postavu Samma Hunga. Po zvážení všech kladů a záporů režisér tuto variantu zamítl s důvodem značných omezení především, co se týče jeho záměru znázornění vztahu mezi filmovou dvojicí Lin Ho-lungem (Sammo Hung) a Lok Tin-hungem (Wu Jing). (Conspi)

Reklama

Reklama