Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $60,074,103Tržby Celosvetovo $113,374,103║ Má to dobrú atmosféru a masky, H.R. Gigera je tam cítiť ale mali mu dať trošku viac priestoru, trikovo sa to dalo a príbeh na prekvapenie vôbec ani na moment neotravuje a je v celku konštruktívny, slušná práca. /80%/ ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který je velice povedeně natočený se skvělou Natashou Henstridge. Při pohledu na různé mutace, neatmosférické kraviny a rlzné další odpady, je tohle geniálně natočený film s nepřekvapivým dějem. Jako popcornovka fajn, jako film který by se měl malinko brát vážně, tak to prostě nejde. 55% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Krásná mimozemšťanka: Hororová verze. V devadesátkách dozněla vlna osmdesátkových městských bad alien naháněček (Tajemné zlo, Predator 2, Temný anděl, Zlomek sekundy) a volně přešla do vlny filmů o mimozemských invazích (Vládci loutek, Den nezávislosti, Mars útočí, Muži v černém, Fakulta...), přičemž Mutant stojí někde mezi. Z vojenské laboratoře uprchlou nevypočitatelnou mimozemšťanku tu pronásleduje tým a la Uprchlík a i když je ovládnutí lidstva jejími potomky na spadnutí, žádné demoličně-památkové orgie a la Den nezávislosti nečekejte, nebyly na ně prachy, takže tu maximálně vybuchne 1, slovy jedno auto. Respektive prachy byly, ale na fajn casting a na zaplacení Geigera, který dodal pár odpudivých masek. A díky přimíchání sexu a opakovanému odhalování fešné Natashi to není úplně zbytečné. Jinak je to ale kinobéčko na jedno zhlédnutí - na akčňák to má nezajímavé akční scény, na sci-fi je to hloupé, na thriller málo napínavé a na horror málo děsivé. A s málo počítačovými efekty, což je dobře, protože vypadají mizerně. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Odo mňa obligátny mužský úklon smerom k vizáži N. Henstridge (škoda len, že je väčšinu času blondínou, v tmavovlasom vydaní sa mi páčila viac) a naopak pre mnohých nepochybne neočakávaná výtka na Gigerovu adresu, resp. na účet "specieovskej" podoby titulnej postavy (oslizená a oživená drevená africká socha s vypleštenými očami?). - Vcelku zaujímavý námet, chvályhodne ilustrujúci vlastne dosť sarkastickým spôsobom, ako dokáže príležitosť kopulovať opantať nenežnejšiu polovicu ľudstva (okrem názorných príkladov tu vidíme tiež na titulnej ženskej postave skarikovanú podobu príslušných túžob a snáh). Bohužiaľ je scenár akýsi simplicistný a naplnený postavami, ktoré nemožno brať vážne (na prvom mieste musím menovať Whitakerovu bezmála vševedúcnosť a pri každej vhodnej či - častejšie - nevhodnej príležitosti demonštrovanú empatickosť; taktiež však napr. nedokážem pochopiť, ako by mohol chlapík a là Kingsley alias Fitch viesť supertajný program týkajúci sa kontaktu s mimozemskou civilizáciou ["Kudy šla?" - "Nevím." - "Tak kudy šla?" - "Tudy asi šla. Nevím..." - "Ty to doprdele nevíš? Ja půjdu tudy!"]). ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono už obsazení dost hodně láká. Jména jako Madsen, Kingsley, Molina, Whitaker, M. Williams i N. Henstridge zaručují celkem kvalitní podívanou... No, taky nejsem nijak daleko od pravdy. Na to, že jde o rok 1995, kdy efekty ještě nejsou na takové úrovni, na jaké jsme zvyklí dnes, jde o celkem kvalitní podívanou. Zajímavý příběh. Možná to mohlo být méně krvavé a víc tlačené na komediální stránku. Každopádně jsem byl spokojený a určitě ne zklamaný.... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama