Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se točí kolem středoškolského učitele a jeho úsilí nazkoušet se studenty muzikál. Poté co si vybere Shakespearovskou klasickou tragédii, musí čelit námitkám ostatních a hlavně školní rady, jíž se jeho výběr a pojetí nelíbí.
Bláznivá komedie se točí kolem jednoho učitele a jeho úkolu nazkoušet se studenty střední školy muzikál. Dana Marschz (Steve Coogan) je neúspěšný herec, který se stal středoškolským profesorem, ovšem herectví stále zůstalo jeho vášní a jeho ambice jsou stále vysoké. Na rozdíl od jeho soukromého života, ve kterém se potýká s nespokojenou manželkou Brie (Catherine Keenerová). A tak se Dana shlédne ve své učitelské roli a sám sebe pasuje na inspirativního profesora. Ovšem jeho adaptace populárních filmů nejsou právě oblíbené. Jeho poslední hru na motivy Erin Brockovich absolutně strhala kritika čtrnáctiletého studenta a vše nasvědčuje tomu, že s jeho učitelováním bude brzy konec. Dana se rozhodne nazkoušet se studenty muzikál inspirovaný shakespearovskou tragedií. Školní rada však shledá jeho počin nevhodným, ať už jde o dramatické zpracování nebo politickou korektnost. Jenže bývalý herec se nehodlá jen tak vzdát a ani si nechat mluvit do své umělecké svobody. A navíc, nic nemůže zlomit jeho optimistického ducha… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hamlet + wire-fu + Ježíš + stroj času.... Toto a spousta dalších divných propriet se vyskytne v podivné hře, kterou poctivě nacvičí představitelé komedie Hamlet 2. Spousta politické nekorektnosti a i nějaké ty eR nadávky se najdou (co čekat, když za scénář je odpovědná Pam Brady, která se podíla na South Parku). Steve Coogan se doslova vyžívá v roli učitele dramatického kroužku. Sečteno a podtrženo - slušná a poctivá zábava. 65 % ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych napsala, že po premiéře tohoto škváru se Shakespeare musel obrátit v hrobě, tak bych lhala. Za to by mu paskvil, vydávaný za komedii, vůbec nestál. ____ Steve Coogan v hlavní roli je trapný, scénář je trapný a celý film je trapný a ubohý. Snímek nevzbuzuje ani pousmání, nýbrž pocit neskutečného studu, že něco takového mohlo vzniknout, a že se našlo tolik lidí, kteří se na tom podíleli. /21. 8. 17./ ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pri prvom pozretí som mal lepší pocit ako pri tom ďaľšom. Potom to bolo už iba 50 minút nudy až kým neprišlo na samotný muzikál a konečne aj na ústrednú pieseň "Rock Me Sexy Jesus", vďaka ktorej som pridal aj tú tretiu hviezdičku. Samotný song a jeho prevedenie na javisku si zaslúži plný počet, škoda preto, že tvorcovia skôr nestavili na muzikál a vo filme sa neobjavilo viac skladieb. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Základní premisa snímku je opravdu lákavá a trailer byl též slibný. Bohužel celá první hodina je o h...lavním hrdinovi a je to strašná nuda, která nemá pro následující svěží půlhodinku, takřka žádný význam. Kdyby se tvůrci vykašlali na Cooganovi nudné exhibice a zbytečtné načrtání reálií života jeho postavy a soustředili se na "mladé ochotníky" a jejich hru kočírovanou právě Cooganem, mohla vzniknout fakt fajn komedie. Bohužel někdo se tu očividně pokoušel natočit víc, než na co mu stačili nejenom síly, ale i nápady... 50% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Je možné vytvořit pokračování jedné z nejznámějších divadelních her, v níž na konci všichni (nebo skoro všichni) hlavní hrdinové umřeli? Hlavní hrdina tohoto filmu, výstřední a šílený učitel dramatické výchovy, je toho názoru, že pokračování Hamleta vymyslet lze, pokud tam zakomponuje sci-fi prvky, jako je např. stroj času. Tohle je hodně nestandardní komedie, která je ale docela vtipná a svým zvláštním způsobem i atraktivní. Pokud přistoupíte na nápad tvůrců, zvyknete si na zvláštního hlavního hrdinu a začnete akceptovat myšlenku, že Hamlet za pomoci stroje času, Ježíše a bůhvíkoho ještě zvrátí závěr světoznámé divadelní hry, pak se budete určitě docela solidně bavit. Tohle je správně ulítlá a správně provokativní komedie, která pro mě byla nezvyklým a zapamatováníhodným diváckým zážitkem. Nicméně i přesto, že můj komentář je vesměs pochvalný, musím říci i to, že bohužel výstřednost a odlišnost dobrý film nedělá, a i když jsem se bavil, nakonec film vnímám jen jako mírně nadprůměrný, což nestačí na lepší hodnocení, než jsou tři hvězdičky, které tímto tomuto filmu uděluji. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal cenu Flaming Hobbit za nejlepší špatný film roku 2008. (mi-ib)

Reklama

Reklama