Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně rozutíkaná věc, u které vás nejvíce zarazí často zvláštně formulované repliky (překlad Jana Jiráka, vyrobila Česká televize Praha 1992). Viděno tedy v dabingu, a nutno říct, že Bohumil Švarc a Veronika Freimanová v hlavních rolích mohutně podporovaní Petrem Kostkou, Lexou Pyškem a Josefem Vinklářem pozvedli tenhle film ještě o stupínek výš. Cary Grant působí mimořádně slizce. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příznačnější název už opravdu nemohli najít, chvilkami jsem si říkala, jestli to myslí vážně, jestli si dělají legraci jen ze sebe nebo i z nás, ale moc času na tyhle úvahy nebylo, protože buďto jste byli uneseni kukučem Audrey Hepburn, nebo krísmem Caryho Granta, u jehož postavy přemýšlíte, KDO to vlastně je. Kvůli ztraceným penězům z války zde sice dochází k vraždám, ale jsou podány tak, že vám to ani nepřijde, snad i díky úžasnému francouzskému policistovi ("Už třetí mrtvý v pyžamu. Já být vámi, nepřevlíkám se do pyžama"). Celý snímek je plný úžasných hlášek, které byly psány na tělo ústřední dvojici a vypsat je tu by zabralo spoustu prostoru, tudíž, pokud máte chuť na starší film a nejste si jisti, zda se chcete bavit, bát, řešit záhadu nebo se nechat unést romantikou, není lepší volby. Všeříkající vynikající komentář: TheRoller ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Audrey jako vždy nádherná. Šaráda je výborná v tom, že se jedná o thriller plný špiónů a vrahů, ale zároveň tento styl vlastně paroduje, kupříkladu představení hlavních tří záporáků v kostele jsem se smál, když jsem viděl, kterak jeden z nich zkouší mrtvost píchnutím špendlíkem. Prostě mi to připadá jako komedie u které jsem se pobavil, navíc na Caryho Granta a Audrey Hepburn se prímovně kouká. (8/10) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdy. Je zajímavé srovnávat Šarádu s filmy, kde je partnerkou Grantovi Katharine Hepburn (Leopardí žena, Příběh z Philadelphie). Kupodivu nejméně se to odráží na dialozích. Jiskřivé, vtipné a jadrné jsou v obou případech. Ovšem dvě věci se změnily. Cary už je přeci jen starší pán a přesto, že je stále sekáč, jeho koketování už zavání gerontofilií v kontrastu s mladou krásou Audrey. U ní je druhý problém (už ryze subjektivní), že křehká naivní poupata, které obvykle ztělesňuje, neobstojí vůči drzému půvabu služebně starší herečky. Ani jedno z toho by ovšem tolik nevadilo, kdyby měla Šaráda trochu zajímavější vedlejší postavy a originálnější děj. Takhle jsem si užíval opravdu jen vynikající slovní přestřelky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Roztomilá lehkonohá víla půvabně tančí na kouzelný rytmus Manciniho hudby (i kdyz jeho Panteří hudbu to nepřekoná) a pohrává si zvesela s divákem. Ani chvíli nenudí, jen radostně baví svým romantickým příběhem, pro jehož lehkost byla Audrey snad vyvolena, na pozadí vcelku napínavé kriminální zápletky. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (26)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama