Reklama

Reklama

Regina (Hepburn) se vrací do Paříže z lyžovačky ve Švýcarsku. Čeká ji ovšem nemilé překvapení. Její manžel je nezvěstný a spolu s ním i všechny peníze, které měli. Do toho se o ni začnou zajímat agenti CIA a další podivíni, kterým jde všem jen o jedinou věc. Dozvědět se, kde jsou peníze. Manžel je totiž za války zpronevěřil. Napětí, žánrové schválnosti, product placement a další komponenty tento film učinily nesmrtelným. Především muzikálový režisér Donen napíná diváky od začátku do konce. Audrey Hepburnové v roztomilém kožíšku a špercích za několik desítek tisíc dolarů jde totiž permanentně o život. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem fajne film, jak by řekli na ostravsku. Audrey Hepburn je kouzelná v každé roli. Bohužel, většinou hrává (tedy spíše hrávala) v naprosto dementních filmech, tudíž mě velmi potěšila její účast v něčem pořádném. Cary Grant by si mohl klidně otevřít stánek a začít prodávat charisma, protože ho má na jednoho člověka až moc. Společně jim to sekne. Ostatní herci jsou také fajn. Mají ostré rysy a rozhodně nesplývají. Děj je napínavý a servírován s pořádnou nadsázkou a lehoulinkým humorem. Samozřejmě v závěru příjde patřičný zvrátek. (pozor! nikoli kratce po ostravsku ,,zvratek") Velmi se mi líbila scénka na pohřbu a vůbec se mi nelíbila sprchovací scénka. Sprchovat se v obleku? No, to snad ne! Takové pěknější 3*. V přehnaném úžasu jsem z filmu rozhodně nebyl. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší s mnohých filmov audrey hepburn , ktorý je hravý, vzrušujúci, krásny. Hepburnová so svojim typickým prejavom rozohráva ďalší pozoruhodný filmík kde sa strieda napätie a humor. Donen natočil rozhodne pozoruhodný filmík, kde všetko do seba zapadá ale až na konci a dovtedy je všetko zmätené a ani vy neviete kto je vlastne vrah. Táto hra je tak dokonale natočená, že ani na okamžik nenudí a aj keď sa v nej nachádzajú niektoré slabšie scény ako celok je to príjemná oddychovka. Samozrejme že celkovú zápletku by ste odhalili po desiatich minutách keby ste dávali pozor ale ja som vyslovene vypol mozog a nechal sa unášať rytmami šarády. mancinniho pohodová hudbička, donenova znamenitá a osobitá réžia, dokonalé prejavý, granta, hepburnovej a mathaua. osobne je tento filmík pre mňa jeden z mnohých ktoré sú perfektné vo svojom žánre a musíte im všelico odpustiť aj keď sa na nich pohral čas a aj keď ten film je na také seriózne 4, tak pre moju slabosť k pani Hpburnovej dávam slabšých päť. vrelo odporúčam. pobavil som sa. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Typický Hitchcock a přitom to není Hitchcock. Šaráda již názvem, námětem a obsazením slibuje jistou hravost a kvalitu. A vysoká očekávání hravě předčí již v úvodu. Úžasná směska žánrů. Ty jsou vzácně vyvážené a nijak se vzájemně "nebijí". Je to napínavé, stále se něco děje, má to překvapivé i čitelné dějové zvraty, mezi ústřední dvojící to jiskří na vše strany a navíc vás Šaráda ještě spolehlivě rozesměje skvostně napsanými dialogy a příjemným nadhledem. O výkonu či půvabu Audrey Hepburn se netřeba zmiňovat, Cary Grant je klasicky charismatický a i ostatní jsou prostě skvělí. Tímto ukolébaný divák poté nemá sebemenší problém snímku odpustit, a rád, i těch pár nezáživných momentů v druhé polovině stopáže. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No kde začít. Tohle je přesně to, co očekávám od filmu, když se chci pobavit. Film, který má tempo, humor, akci i notnou dávku překvapení. Konečně také role Audrey Hepburn, kde si mě získala. K tomu abyste každou chvilku mysleli na Hitche nepotřebujete jen úvodní titulky. Hitchcockův závan na vás čeká totiž na každém rohu. A že je jich dost. Vždy, když si myslíte, že se situace trochu vyjasnila, za dalším rohem na vás čeká obrat o 180 stupňů. Šaráda je přesně ten film, na který bych chtěl jít do kina, nebo ho večer náhodně zapnout v televizi a nechat se jím samovolně vtáhnout do děje. I love you, Adam, Alex, Peter, Brian, Charade what ever your name is... 9/10 ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Audrey jako vždy nádherná. Šaráda je výborná v tom, že se jedná o thriller plný špiónů a vrahů, ale zároveň tento styl vlastně paroduje, kupříkladu představení hlavních tří záporáků v kostele jsem se smál, když jsem viděl, kterak jeden z nich zkouší mrtvost píchnutím špendlíkem. Prostě mi to připadá jako komedie u které jsem se pobavil, navíc na Caryho Granta a Audrey Hepburn se prímovně kouká. (8/10) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (26)

  • Bylo odsouhlaseno, že ve sprchové scéně si Cary Grant (Peter Joshua) může ponechat oblečení vzhledem k tomu, že mu bylo téměř 60 a již neměl tak vypracovanou postavu. (Kulmon)
  • Scéna, ve které Reggie upadne zmrzlina na Adamův oblek, je založena na skutečné události, kdy Audrey Hepburn na banketu polila Caryho Granta červeným vínem. (Kulmon)

Související novinky

Film Sokolov

Film Sokolov

06.10.2007

Ve dnech 12. - 14. 10. proběhne v Sokolově již 7. ročník festivalu Film Sokolov. Téma letošního ročníku zní - Podraz. V rámci festivalu budete moci v sokolovském Městském domě kultury shlédnout např.… (více)

Reklama

Reklama