Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Bobby a Ricky sní o tom, že se jednou prosadí jako profesionální boxeři. Mezitím ovšem přijmou nabídku losangeleského mafiána Maxe, aby v New Yorku asistovali jako "ranaři" černošskému gangsterovi Ruizovi při předání většího finančního obnosu. Celkem jednoduchá fuška se však stává, především díky Rickyho mimořádnému talentu pro průšvihy, mnohem komplikovanější záležitostí, než se na první pohled zdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

uodevr 

všechny recenze uživatele

Zatímco všechno ve scénáři nám mělo ukázat komplexnost a bohatost Rickyho i Bobbyho postavy, nakonec jsou oba pěkně jednodušší týpci. Takže všechen ten vnější materiál, který je nám o nich dán, se stává přehnaným množstvím informací, a v jiných případech zase nedostatkem informací. Ačkoliv Favreau a Vaughn na obrazovce opravdu září, Ranařům prostě něco chybí. ()

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Zatímco všechno ve scénáři nám mělo ukázat komplexnost a bohatost Rickyho i Bobbyho postavy, nakonec jsou oba pěkně jednoduší chlápci. Takže všechen ten vnější materiál, který je nám o nich dán, se téměř stává přehnaným počtem informací, a v jiných případech nedostatkem informací. A ačkoliv Favreau a Vaughn na obrazovce opravdu září, Ranařům prostě něco chybí. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ranaři z pera Jona Favreau, mají tu velkou smůlu, že jim předcházeli Proutníci - taky jeho scénář. Nevím, jestli to tehdy bylo Limanovou režií, ten film byl prostě skvělý. Proutníci jiskřili, Ranaři se proti svému názvu táhnou a té blbosti Vincovy postavy je tam, aby to mohlo být vtipné, taky nestydatě moc ("to není startovací pistole, to jsem hlaveň ucpal červenym špuntem, abych byl nenápadnej"), ale když já mám pro tyhle filmy zavánějící nezávislostí a vzdorem takovou slabost. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jalová komedie, kterou si produkovala, napsala, režírovala a nakonec i zahrála ústřední dvojice tragédů Jon Favreau a Vince Vaughn. Celý vejblitek pak byl vytvořen přesně ve stylu: "Jééé hele napíšeme si pro sebe film a bude to hlavně vo nás, jak jsme strašně vtipný a pořád se hádáme a pereme a jsme jako mafiáni...No a hlavně to bude jako vo nás, jak jsme vtipný. No a taky tam bude hodně vtipů a hlavně abysme v celým filmu hráli jenom my. A taky budem děsne vtipný..." Ehm. Problém je v tom, že Jon Favreau neumí hrát, režírovat a už vůbec ne psát scénáře, natož aby se mu snad poved jeden jedinej fór... a ztroskotanec Vaughn je jednoduše žalostnej... takže nejspíš těchhle 94 minut o ničem protrpíte stejně jako já. Jo,jo. Takhle to zkrátka dopadá, když mají v hollywoodu prachy na točení ty nesprávný lidi, přesvědčený o svým nekonečném talentu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nezatížen (dle hodnocení ČSFD díky bohu) Favreauovým předešlým počinem Proutníci jsem se nechal příjemně bavit nekomplikovaným příběhem dvou béčkových boxerů vydělávajících si na živobytí náhodnými akcemi pro vlivného mafiána v podání Petera Falka. Vhodně se doplňující duo Favreau – Vaughn, jednoduchost nezávislé tvorby, trefné dialogy, humor i vážná strunka a to vše pod pláštíkem gangsterské kriminálky – John Favreau má slušně nakročeno. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které ve filmu řídí Bobby Ricigliano (Jon Favreau), je Black Pontiac z roku 1977. (ČSFD)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 274krát. (ČSFD)

Reklama

Reklama