Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (245)

plakát

Někdo klepe na dveře (2023) 

Krásně natočené, výborně zahrané, solidně gradované...a ve finále naprosté panbíčkářské lejno a pochlustání zdrojového materiálu. Ale pokud razíte pravidlo nevyzpytatelných cest božích, a tak Vás vlastně nakonec i potěší, když Vás bůh přímo donutí zabít milovanou osobu, tak hurá do toho!

plakát

Pasažéři (2016) 

Kurevsky frustrující scifárna. Naprosto lahodný audiovizuál zkřížený s příběhem, v jehož středu je dost možná to nejzajímavější morální dilema, jaké nějaký film měl koule prozkoumat v posledních letech, a pak...pak se koule zcvrkly a místo toho to zvolilo konec jak vystřiženej z blbé romkomedie. Obecně se neřadím mezi ty, kterým blbej konec může zkurvit celej film, ale v tomto případě to rozhodně platí. A nechápu, že při produkci nikdo nezvedl ruku a nenavrhl scénáristickou úpravu - bo zatímco v této podobě je to vizuálně nádherná slaďácká píčovina, sotva tři menší změny z toho mohli udělat hluboký space epic mástrpiss.

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Str8 áda Khámptn je včasná, silná, a v prvé řadě hlavně galvanizující podívaná, která by měla oslovit jak hiphophlavy, tak ty ostatní. Je melodramatická, přehnaně dlouhá, rozhodně historicky nepřesná, škodlivě shovívavá, a protříhaná tak hbitě, že na jazyku to nechává možná tak pachuť prostopášnosti (původní verze měla tři hodiny a půl). Ale twle, herecké výkony, hudba, rekreace skutečných koncertů, ta zcela upřímně trýznivá storylajna, a to aroma jisté historické nezbytnosti, to všechno ze SOCu dělá jeden z těch kvalitnějších, a rozhodně nejdůležitějších životopisných bijáků posledních let.

plakát

Lék na život (2016) 

Ambiciózně divné dílo, které se zaplaťsatan nesnaží komukoliv zalíbit. Místo toho se striktně drží autorovy vize, což prostě chceš. Jo je to účelně zmatené, jo je to překouřeně dlouhé, jo je to akési takési bezcílné. Zároveň to je ale audiovizuálně naprosto famózní, hutně atmosférické, výborně zahrané. Jo je to Shutter Island, ale říznutej Crimson Peak, AHS Asylem, a Mučedníky. Vytříbené bizáro, ze kterého za pár let bude jasná kultovka.

plakát

Santa Clarita Diet (2017) (seriál) 

Nejvtipnější zombie flákota od Shaun of the Dead, nejvíc šokující od Walking Dead. Amíci se fakt pochlapili, natolik odvážné gore, decentní míru bizára a neskutečně návykový nadhled jsem si opravdu ani netroufal slibovat, and yet! Suspension of desbelief dostává pekelně do těla, ale při nepřerušovaném bingu si člověk fakt ani nevšimne.

plakát

Yoga Hosers (2016) 

Tohle lejno existuje jen proto, protože Kevinův spratek a její kámoška (shodou okolností Deppův spratek) chtěly být ve filmu. Odmítám si tenhle pudink neskutečně ohraných a trapných džouků a stereotypů o Kanadě, děsnýho děje, laciných efektů, a průzračně debilných postav bez mikropenisu jakéhokoliv vývoje, vysvětlit jakkoliv jinak. Nechci na Kevču úplně zanevřít, bo na Mallbrats a Clerks 3 se legitimně teším, ale zároveň se včil legitimně bojím možnosti, že to budou nehorázné sračky. Necelá hvězdička za pár povedených scén.

plakát

Brimstone (2016) 

Jestli se chcete pobavit, táhněte o film dál. Jestli chcete především vidět Honzu Snoua v akci, tohle by byla ztráta času. Pakliže ovšem máte chuť na originální, záhadnou kovbojku, která napětím předčí prezidentské volby, tak jste trefili do černého, páč tahle bizarní kombinace Bídníků a Země, Která Nebyla pro Starý, se vám svým pomalu plíživým příběhem a hereckými orchestry dostane tak hluboko pod kůži, že nad tím budete promítat ještě půl roku po shlédnutí.

plakát

Tvář vody (2017) 

Nádherně natočená, bravurně zahraná, a atmosférická pohádka pro dospělé. Problém ovšem je, že krom explicitně násilných a sexuálních scén se všechno, od vývoje postav až po samotný námět, drží pevně úrovní dětského příběhu. Mohla to být skvělá romanťika po vzoru Frantíků, mohla to být nová klasika ET rozměrů, ale v těch nejzásadnějších bodech to prostě tězce failuje. A beztak za to může vlákno politické korektnosti - skutečnost, že dobráky tu jsou výhradně černí, teplí, invalidní, a komunističtí, hraje silně proti kartám jakékoliv důvěryhodnosti. To i tu samotnou velkou lásku mezi hlavní hrdinkou a hlavním rybákem jsem tomu uvěřil spíš, a to je co říct, páč i ta je vlastně dosti nepřesvědčivá.

plakát

Temná věž (2017) odpad!

Vemte celou ságu Harryho Pottera, sestříhejte do devadesátiminutového fanouškovského videa, a hoďte to na jůtůb. Tadáá, Temná Věž! Nepamatuju si, kdy naposled jsem se u sledování filmu cítil zfetovaně, ale tenhlenc majstrškyt mě do tohoto stavu, se svým hyperaktivním střihem, neexistující expozicí (týpek prostě jen tak ledabyle zmíní Exkalibr a zbytek si domysli sám, Břéťo), a nechtěně tragikomickým fajnl fajtem, suverénně dostal. Přitom Idris i Matt byly dobré castingové volby, kdyby to aspoň byl tříhodinovej macek, bylo by to pořád zoufale málo, ale aspoň na tu jednu hvězdu by to možná bylo. Ovšem v této podobě, ve které to nečtenářům absolutně nemá co nabídnout, a čtenáře to při nejlepším může maximálně turbodožrat, je to prostě krok o tři čínské zdi vedle, přímo do velbloudího lejna.

plakát

Jigsaw (2017) odpad!

Jak se do chcíplé klisny kope, tak se z ní zápach vyfukuje...to jsem vám takhle měl hovno co na práci, tak jsem si z čiré masochistické zvědavosti pustil džygsó. Zajímalo mě, až jak hluboko to mohlo poklesnout, přičemž jsem ale zároveň přetrval otevřen i té možnosti, že by to mohl být návrat do relativní formy. A po všech těch nesympatických, nevýrazných a imbecilních postavách, jejich absurdních dialozích, a spektakulárně nekreativních a nudných chcípnutích, musím seznat, že tohle se nemůže líbit ani těm nejhárdkórovějším fandům. Z hlediska příběhu a hereckých 'výkonů' to dosáhlo zcela nových úrovní kanalizačních útrob. Zrovna od bráchů Špýrigů fakt zaštípalo.