Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 4

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (290)

William_ 

všechny recenze uživatele

Nejlepším momentem tohoto filmu je ten, že už skončil. Upřímně lituji všechny, co na tento film šli dobrovolně do kina a ještě za něj museli zaplatit. Poslední dobou se mi zdá, že se slovy "zajímavý příběh s originální myšlenkou" označuje každý podprůměrný film, který je ještě k tomu hodně špatně natočen. To je přesně případ tohoto filmu. A pak jste osočováni že jste to jen nepochopili a že tohle je to umění. Tohle není originální film, tohle je naprostá ztráta času. 1/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten námet je fantastický, veľmi som sa tešil. Až potom vysvitlo, že ten "rodinný" výlet to sú dvaja kakaovníci a šikmooké dieťa, lebo toto je dnes normálna rodina. Súčasná produkcia je presiaknutá týmto obsahom natoľko, že táto obsesia vyvolá len väčší odpor a paradoxne intoleranciu. Z hnutia, ktoré chcelo toleranciu, sa stalo propagandistické hnutie a deformácie ľudskej prirodzenosti čo by psychické poruchy sa dávajú za vzor, aby skrze filmy nastavovali nový normál. Z toho zvyšku okolo toho sa dá konštatovať, že z mysteriózneho filmu sa nakoniec vykľul taký thriller s katastrofickými prvkami, slávny Ind rozhodne neprekvapil. Priniesol miestami dobrú atmosféru a náznaky napätia, no postavy zvláštne, dialógy znižovali vážnosť situácie. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pověrčivému vyznavači tradičních hodnot Shyamalanovi došli nápady na pointy, tak se alespoň vyjadřuje ke složitějším sociálním tématům. Konkrétně k adopci rodičema stejného pohlaví. Dramaturgický záměr s divákem je tu jasný, jenomže aby fungoval, museli bychom silně prožívat závažnost home invasion situace (která je žánrově zábavná, ale nejde ji brát vážně) a nevěřit teorii útočníků (k čemu nemáme důvod, protože v tak bizarní konstelaci postav a navíc u Shyamalana je možné všechno). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Globální katastrofa, náboženství, možnost svobodné volby. Některá z témat, jež Shyamalan akcentuje už po několikáté. Expozice, než divák pochopí, co se děje, je celkem nuda, nejlepší je prostřední část, kdy začíná mezi postavami ta nejlepší třenice a je to taky docela drsné. Konec není ani twist (a byl by fakt nerozum ho po panu režisérovi pořád žádat), ani nic filmařsky či citově silného. Znamení to holt nejsou. Škoda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan mě téměř unudil k smrti svým snímkem Old, takže jsem šel do jeho dalšího pokusu s nemalými obavami. Ale ukázalo se, že jsem se bál tentokrát zbytečně, jelikož jsem se u filmu, v němž se dva tatínkové pokoušeli zničit lidstvo tak intenzivně, že neměli čas ani na různé nehygienické záležitosti, docela slušně bavil. Od prvního záběru na empatického učitele s obří hlavou a za ní nezaostávajícími zbylými tělesnými partiemi jsem se začal tiše pochechtávat a vydrželo mi to i přes následné zneklidňující dění. Samotného mě překvapilo, že mě tentokrát nevytočil ani povinný tribut novým pořádkům, takže mi nevadil taťka Andrew, ani taťka Eric a nejzvláštnějším se mi zdál být fakt, že se mi velice líbila Kristen Cui v roli Wen. Nesmírně jsem se bavil ve chvíli, kdy Leonardův tým začal vysvětlovat, že nejsou žádní magoři; vím jistě, že bych po takovém vysvětlení sáhl po brokovnici:-) No, nebyl to žádný nezapomenutelný majstrštyk, ale jako jednoduchá zábava to na mě zafungovalo náramně a obrovskou zásluhu na tom má Dave Bautista, který sice není nejlepším hercem, každopádně je ale nepřehlédnutelnou (a zábavnou) figurou. / Poučení: Pokud budeš někdy stát před možností zachránit celé lidstvo, nerozhoduj se hned. Nejdřív se důkladně zamysli nad tím, co všechno zachraňuješ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Zhruba po tridsiatich minútach postavy sledujú spravodajské vysielanie o silnom zemetrasení v Pacifiku pri západnom pobreží Spojených štátov. Vysielanie využíva skutočné satelitné zábery z 15. januára 2022 z podvodnej erupcie kaldery Hunga Tonga Hunga Haapai. Erupcia bola taká obrovská, že rázové vlny obleteli zemeguľu najmenej dvakrát a boli počuť alebo aspoň cítiť až na Novom Zélande, vzdialenom približne 2 382 km. (Arsenal83)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama