Reklama

Reklama

Tokyo Gore Police

(festivalový název)
  • Japonsko Tókjó zankoku keisacu (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejlepší členka elitní japonské jednotky "gore police" bojuje proti neustále se objevujícím mutantům a agresivním zrůdám. Ve svém oboru je absolutní špička, téměř neporazitelná. Vše se však zvrátí ve chvíli, kdy se sama stane "nakaženou" a dozví se pravdu o původu nákaz a skutečném charakteru vlastní jednotky. Japonský splatter, kterému není nic svaté. Hektolitry krve, mraky brutalit, fatalit, rozmašírovaných těl, bizardních postav a jedna krásná, na první pohled křehká dívenka uprostřed toho všeho... (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

topi 

všechny recenze uživatele

Tuhletu japonskou šílenou bizarní uchylárnu mám moc rád a řadím ji k nejlepším japonským flákům v tomto zvráceně humorném nadhledu. Krev stříká plnými proudy, mutanty se to tu jen hemží a do toho příběh, kterej si dělá prdel z policajtů a všemožných reklamových ujetin největšího kalibru. Japoncům to zkrátka jde a s troškou nadsázky lze satiru na politický systém přiřadit k Verheovenovým snímkům Robocop nebo Starship troopers. Díky brněnskému kinu Scala jsem si projekci mohl vychutnat i na velkém plátně a ve výborném DTS zvuku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec se nejedná o takový zázrak, jak jsem myslel. Každopádně je to ultrakrvavé, cyberpunkové, fetišistické a neuvěřitelně bizardní splatter dílo. Tvůrčí tým se snažil, a skutečně se mu to povedlo, narvat do filmu snad všechna klasická japonská horrorová, explotation, samurajská, akční a cyberpunková témata. Takže se zde setkáme se scénami jako vystřiženými z klasik 70. let typu Lady Snowblood 1 (1973) a 2 (1974), dále klasického Tetsua (1988) a 964 Pinocchia (1991) až po různé klasické splatterové prvky, stříkance krve, rozšmelcovaná těla atd. Film do poloviny nemá ani výrazné tempo ani nějaký konkrétní děj, druhá část se pak zvrtne v ultrabrutální akční řežbu, která bohužel trpí špatnými a trapnými triky. Filmaři se také snažili o humor, zejména ve stylu Verhoevena či Fukasakova Battle Royale (2000), tedy neustálé brutální reklamy a spoty v TV, jak pro děti, tak celé rodiny apod. Jak vidíte, výše zmíněný výčet filmů a témat, která se v tomto filmu objevuje je tak vysoký, že člověk moc nechápe, co a jak z toho má vnímat... Prostě někdy méně znamená více a "Jak s pejskem a kočičkou vařili dort..." Každopádně - krásná hlavní herečka a perfektní hudební motiv! ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po geniálmom Tetsuovi som začal byť posadnutý japonskými gore úchylnosťami, ale ďalšie snímky ( séria Guinea Pig či Guts of a Virgin ) ma už neohromili. Väčšinou len nuda s pár peknými ( hnusnými ) efektami. No a potom som narazil na Tokio Gore Police a odvtedy mám novú modlu ktorá privádza svoj žáner k dokonalosti. Nadupané, bizarné, totálne premrštené a úmyselne hovadné. Hektolitre striekajúcej malinovky, kvantá zmutovaných magorov a tony odseknutých údov. Hlavne v druhej polovici sa film definitívne zmení na nepretržitý sled besného vraždenia v ktorom sa ľudské telá trhajú a sekajú v takom tempe, že sa z toho človek buď dogrcia alebo poserie v extáze. Rozbitá flaška vrazená do ksichtu či kyselina striekajúca z prsníkov sú normálka. Jednému dievčaťu dorastie miesto odstrelenej spodnej polovice tela krokodília hlava, šialený patológ má megazbraň z ktorej vystreľuje ruky a hlavný zloduch lieta pomocou prúdov krvi z odseknutých nôh. K tomu čierny humor, strelené reklamy ( napr. na podrezávače zápästia ) a tarantinovská hudba. Naviac režisér dokazuje že vie ako to celé natočiť čo najviac efektne a ukočírovať celý ten cirkus aby to aspoň vyzeralo že to má nejaký príbeh ( a sľubuje ďalší diel ). BOŽÍ TREST! ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Je to doprdele perfektní. Toho dne začalo být opravdu chladno, potkal jsem úplně neznámého člověka, ten mě s dvěma dalšími odvezl za město kde jsme se zkouřili, pak jsem doma vytáhl ještě šest piv, a zkouknul Tokyo Gore Police. Masakt, něco tak legračně ujetého jsem si dlouho přál. Doporučuji: uživatel daEmoNickY má spoustu takových legrácek. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase o něco chytřejší. Průměrný japonec má v těle 30 litrů krve, soukromá policie je vynikající nápad, motorovou pilou se nenajíš, dětem je třeba místo ořezávátek s Hello kočičko kupovat podřezávátka v pastelových barvách, dokonce už vím, jak to vypadá, když se někdo ufuckuje k smrti a je mi jasné, že každý nipon inženýr je zmutovaná zrůda. Ale to jsem vlastně tušil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o remake Nishimurova staršího filmu Anatomia Extinction z roku 1995. Tokyo Gore Police má však oproti tomuto filmu spoustu úprav a je podstatně delší. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama