Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (1 515)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Rapunzel od bratří Grimmů jsem nečetl, ale přibližně jsem věděl, o co v příběhu jde. Disney to pojal tentokrát trochu jinak a velkolepěji než je jeho zvykem, za což můžu přičíst jedině body k dobru. Co bych ubral - muzikálová čísla, ty mi nikdy u Disneyho filmů nešmakovaly. Upoutávky slibovaly divokou dobrodružou zábavu, výsledek je trochu jiný, ale i romantické a "dramatické" složky ve výsledku neuškodily. Navíc, vrcholem filmu je podle mě vypouštění lampionů, což má do divokého dobrodružství daleko. Nebýt tolik místy i opakujících se písní, dávám maximální hodnocení. Takhle pátá hvězdička utekla jen o vlásek. PS: Jestliže DreamWorks dali kocourovi v botách ze Shreka vlastní spin-off, nezlobil bych se, kdyby Disney věnoval vlastní film Maximusovi. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $260miliónov║Tržby USA $200,821,936║Tržby Celosvetovo $591,794,936▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $65,663,692 //počet predaných kusov 2,406,750║ Tržby za predaj DVD v USA $170,606,406 //počet predaných kusov 9,164,855║ __Roztomilé, dojemné, zábavné a hlavne úžasné!__ Na záver roka 2010 prišlo ďalšie rázne potvrdenie že rok 2010 sa stal rokom množstva skvelých animákov! Osobne som podľa ukážky nečakal až taký nárez ale stalo a som moc rád, že aj štúdio Disney pod producentským dohľadom Johna Lassetera dokáže vyprodukovať takéto úžasné veci. Takže animačne veľmi dobre spracované, pekný hudobný doprovod, plus veľkým plusom boli piesne a tradične výborný Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Syndrom moderních disneyovek v plné polní. Originalita pražádná (to jste se vážně od Pixaru ničemu hoši nepřiučili?), postavy absolutně (i přes 3D formát) jednozměrné (nicméně sympatické, o tom žádná) a moment překvapení na smrtelné posteli. V tempu to naštěstí docela šlape, fórky čas od času trefí do černého a ani hudební čísla nebyla z nejotravnějších. Bohužel z toho prakticky necítím pohádku. Je to spíše taková moderní animovaná komedie, kde velkolepá muzikálová čísla nahradilo „něco jako od Taylor Swift“. Použitelný animovaný výplach na víkend, který neurazí žádnou generaci a ze kterého si bohužel nebudete nic moc pamatovat. Možná jen rázného koně Maxima, který svými „Looney Tunes“ pohyby spolehlivě baví v každé scéně. P.S. Osobně mě ke konci hodně otravovalo to, že mi bylo naprosto jasné, jak se kdo zachová, jak kdo skončí atd.. Nic proti pohádkové klasice, ale až takhle okatě vyplněná šablona zkušenějšího lehce dožene na hranici zoufalství. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Med z toho přímo kape, eeeee - ona je vlastně řeč o vlasech, o sakra dlouhých vlasech, takže med nebudeme zmiňovat. Poznali by bratři Grimmové své dílo? Netroufám si hádat a myslím, že se to nikdy nedovíme (ale z pocitu kolegiality a lásky k pohádkám doufám v to, že by je využití jejich pohádky těšilo). Vyčítat tomu předvídatelnost - inu, to nemyslíte vážně! Je těžké předvídat děj v něčem tak klasickém a notoricky známém? (Šípkové Růžence, Krásce a zvířeti a hlavně Sněhurce doporučuji v takovém případě vyhnout se mílovým obloukem.) Stačilo vidět plakát a bylo mi to jasný. Stejně jsem na konci brečela a jsem vděčná za to, že to nejdrastičtější z předlohy tady bylo nahrazeno zpěvy a tanci. Jen to použití zlaté květiny vyrostlé z kapky slunce a vypadající jako orchidej v malém šťourovi, kterým jsem byla a stále jsem, budí otázku po důvodu jména princezny. Rapunzel/Locika je salát, sice moc fajn věc, ale že bych romanticky vzdychala nad miskou či nad záhonem? Nevzdychám, ale dokud její narození souviselo se salátem, logiku to mělo, v tomhle pojetí to logiku nemá. Chtěla bych toho bezva chameleona, co umí hypnotizovat. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Podle animátorů měl být Flynn Rider starý okolo šestadvaceti let, zatímco Locika měla být o osm let mladší. V historii pohádek Walta Disneyho se jedná o pohádkový pár s největším věkovým rozdílem. (ČSFD)
  • Hlavní hrdina se měl původně jmenovat Bastian. (Foox)
  • Mamá Gothel propůjčila český hlas zpěvačka Helena Vondráčková, která se tak v dabingu mluveného slova objevila podruhé v životě. Poprvé tomu bylo v roce 1994 v pohádce O Malence (1994). (funhouse)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama