Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 4

Recenze (1 001)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Au, neříkal Disney, že nechá mágům z tajného bratrstva Pixaru zcela volnou ruku? Protože tady to už tak nevypadá. A rozhodně to není změna k lepšímu. Ještě trochu více stmelování a všechna ta fantazie a cit pro vyprávění dětského a přitom tak dospělého příběhu navždy zanikne. Tady to naštěstí ještě stále není tak vidět, a už jen za postavu Meridy musí být hvězda navíc. Už dlouho jsem neviděl tak skvěle vytvořenou postavu, jak vzhledově (ty Vlasy!!!), tak povahově. A vizuál čerpající ze Skotska je taktéž stále daleko před všemi ostatními protivníky. To a ta atmosféra hvozdů a temných zřícenin zcela překrývá ty infantilní postavičky, slabou zápletku (nebo alespoň motiv), přílišné tlačení na rodinné hodnoty a písničky. A věřím, že u jedné scény děti asi museli pěkně vřískat :)) To oceňuji ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První půlka byla dost infantilní, zrzavý trojčata mě vyloženě srali, a prostě mě to vůbec nebavilo. Potom se to ale zvrhne v docela wtf zápletku a poslední půlhodinka je už o level výše. Mytologie konečně začne klapat a ke konci jsem byl docela dojatej. Jinak animace je hezká a ty její vlasy vypadají opravdu jak reálný. Skvělá práce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár je hrozný. Pixar mal v tomto prípade ozaj - vzhľadom na svoje renomé a takmer 190 miliónový rozpočet - lepšie zapracovať na scenári. Chcem dať 80%, ale ak mám byť úprimný, nemôžem. Som ale rád, že Neskrotná vznikla - určite je to lepšie, ako Autá 18. Som vďačný za peknú rozprávku s niekoľkými vtipnými, dojemnými a strhujúcimi scénami. Ale 80% nedám. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Rebelka je nejnovější snímek kdysi bezmála kanonizovaného animátorského studia Pixar, přičemž řada reakcí na tento film obviňuje film z ústupu od pixarovské poetiky a směřování k disneyovským normám. S tím ale nemohu souhlasit, protože Rebelka je ve vztahu k animovaným filmům jiných animátorských studií podobně ozvláštňující jako ostatní pixarovky, zejména v důrazu na systematicky rozvíjené téma - více viz Douglasovy poznámky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro maminky a jejich dcery. Zábavná, hravá a vizuálně poutavá irská taškařice s rodinnými hodnotami navíc. Celkovou koncepcí spíš připomíná Disneyovku než Pixarovský "tah na branku zase trochu jinak". Medvídkovost příběhu přidává na roztomilosti, ale ukazuje již viděné narativní struktury. I tak je to ale příjemná podívaná. Dívčiny malé i velké by si BRAVE neměly nechat ujít. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Šachy v Meridině pokoji jsou slavné šachové figurky z ostrova Lewis, nalezené ve Skotsku roku 1831. (HellFire)
  • Na motivy filmu vznikla videohra z názvem "Temple Run: Brave", v níž Merida prchá před medvědem a hráč má za úkol vyhýbat se překážkám. (karlik4801)
  • První film studia Pixar, kde je hlavní postavou žena. (Foox)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama