Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Aut byla taková "burákovská", dějově jednodušší (pro mne možná až moc jednoduchá) a pro děti lépe stravitelná, dvojka je jiná. A to tak, že velmi. Výrazně přibylo postav i akčních scének, což pro dětského diváka asi není zrovna to pravé, některé vtipy musí člověk dětem vysvětlovat a to pak ztrácejí svůj glanc (myslím ty vtipy, nikoliv děti).... Celé je to takové víc dospělácké, což (si myslím) je zrovna u animáku typu aut dost na škodu (nebo Škodu?). Ale já jsem dospělák, takže dávám za 3*, stejně jako má ode mě jednička. ;-) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na poměry Pixaru krutý deklas, i když teoreticky má ten film všechno, co má produkt od neposedné lampičky mít. Jenže poskládané tak hloupě, nesnesitelně a nudně, že mu absolutně chybí univerzální magie nejlepších pixařích kousků. Co je nejhorší: nemluvíme tu o nějaké milé dětské naivitě, ale o filmu opravdu hloupém a místy neuvěřitelně otravném, který z mého pohledu i dětského diváka leda otupí a zkorumpuje tou nejposlednější garážovou šmírou. Je smutné pozorovat, jak prázdně může jindy precizní vesmír Pixaru působit, když je dělaný na klíč a bez vynalézavosti. Tudy ne! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh jedničky? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný a uřvaný. Na dvojku jsem se vůbec netěšil, nakonec spíš náhoda rozhodla, že jsem ho zhlédnul. Chyba to byla. Co na tom, že po technické stránce je pokračování dál prvotřídní podívanou? Auta se „chovají“ jako uřvaná hovada, špionážní zápletka je chatrná, zbytek je ukecaný a odfláknutý. Pixar u mě dlouho nezabodoval. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pixar slaví 25. výročí a při té příležitostí přišel s příšerností, která pošlapává vše, na čem dosud stavěl. Burák je jako hlavní hrdina k sešrotování, děj je zlý a násilný, hodnoty pokroucené až k neuvěření, humor míří na první signální a děj je jeden velký zmatek. Všechny ty animátorské drobné fórky tak přicházejí vniveč, protože na tohle znovu koukat nebudu a na poprvé jsem jich určitě aspoň půlku nezachytil. Animace je špičková, ale zachránit tohle fiasko nedokáže (30%). ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Autá 1 som nevidel, vlastne som to začal pozerať so slovenským dabingom na nemenovanom slovenskom programe a po 10 minútach som to vypol. Tento krát som dal tomuto akčnému, automobilovému animáku druhú šancu, ale už s českým dabingom. Rozdiel bol viditeľný a dokonca som to dopozeral do konca (Český dabing je proste borec oproti nášmu Slovenskému záprdku). Som zaťažený na autá a dokonca aj k svojmu mám veľmi pozitívny a blízky vzťah, takže tento príbeh so skrytou pointou na mňa pôsobil milo a aj zábavne.50% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)
  • Rod "Turbič" Redline (Bruce Campbell) má poznávací značku M1911A1, což je označení slavné pistole .45 Colt, kterou vyráběla americká armáda v letech 1911 až 1985. (Mr.Hudson)
  • Při jedné ze scén v Paříži můžete zahlédnout střešní upoutávku na restauraci s názvem Gastow's. Jde o parodii na restauraci Gusteau's z předchozího snímku Pixaru, Ratatouille (2006). (HellFire)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama