Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

cheyene 

všechny recenze uživatele

1* za Audrey Hepburn + 1* za Freda Astaira + 1* za choreografii tanců = 3*. Funny Face je oddechová podívaná, ovšem komediálních scén tam na mě bylo málo. Fred Astaire na svůj věk (58) tančil neskutečně skvěle a jsem rád, že v tomto snímku si divák mohl prohlédnout také Audrey při tancování. Prozatím nejslabší její snímek, co jsem viděl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na stare muzikaly sa clovek nepozera pre originalitu myslienky, prepracovane psychologicke profily postav, ale tento muzikal Funny Fane trpi az prilis jednoduchou konstrukciou zapletky. Audrey Hepburn /Prazdniny v Rime, Odpoledni laska, Sabrina/ je samozrejme genialna, ale ako celok ma to neoslovilo. 77 % ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Aj keď Singin' in the Rain je oveľa oveľa lepší muzikál, ani Funny Face nie je na zahodenie. Spevácke čísla sú dosť nevýrazné, ale zato tie tanečné sú celkom fajn, hlavne keď je na scéne krehká kráska so zasneným pohľadom Audrey Hepburn. Trochu mi vadilo, že jej nevybrali mladšieho hereckého kolegu, no ale prepáčim im to. Výber lokalít v Paríži je super, najviac sa mi páčilo fotenie v prostredí Château de la Reine Blanche (Audrey v bielych šatách, jarná lúka, jazierko a biele húsky). "Girls, think pink!" [arte] ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE. Proč jen křehkou Audrey furt cpali k nějakým starým chlapům?! Šlo jim o kontrast ve smyslu "kráska a zvíře"? Tak to se jim v tomhle filmu povedlo, ale je to vítězství na prd. Astaire se k Audrey nehodí, je pro ni starý, otravný a protivný a i jeho obdivovaný tanec už patří do vzpomínek babiček a ne do páru s mladou holkou. ___ Příběh je hloupý dokonce i na muzikálové poměry. Těsně v předvečer revolty šedesátých let dá mladá holka přiležitost starému chlapovi, aby z ní udělal svůj ozdobný přívěšek, který bude pravděpodobně stále častěji odkládat k plotně do kuchyně, zatímco on bude pokračovat v životě ničím nespoutaného umělce. ______Američani si dělají srandu z věcí, kterým nerozumí. V tomhle případě z francouzské kultury a filozofie, které jsou pro ně nečitelné, a tak je přelepují flastrem kabaretních tanečních rejů a univerzálních muzikálových songů. Ze sterilního muzikálového balíčku vykukuje akorát ta krásná tvářička mladé A. Hepburn a nádherné šaty, ve kterých by i dneska žena ve společnosti zazářila (samozřejmě, kdyby měla ultraštíhlou Audreynu postavu). /20. 1. 14./ ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Usmievavé, milé, šarmantné. Farebné kvietočky na pozadí pekných tanečných choreografií a dobre napísaných stredne krátkych pesničiek sú z hľadiska tempo-rytmiky výborne načasované. Panoráma Paríža a práca v exteriéroch sú slasťou, niečo, čím si aj muzikant zamiluje filmové nebo. Akurát tá zložitosť deja je trocha deravá, nedostaneme k nejakej skutočnej vzťahovej i medziľudskej konštrukcii. A to je alfou a omegou perfektného muzikálu. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • Fred Astaire (Dick Avery) hral aj v pôvodne verzii broadwayského muzikálu z roku 1927 so svojou sestrou Adele Astaire. (TheRoller)
  • Audrey Hepburn kvůli tomuto snímku odmítla roli v oscarovém filmu Gigi (1958). (Kamiiik)
  • Vo filme sa objavila aj matka Audrey Hepburn, Barónka Ella Van Heemstra, ako zákazníčka pouličnej kaviarne. (TheRoller)

Reklama

Reklama