Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Usmievavé, milé, šarmantné. Farebné kvietočky na pozadí pekných tanečných choreografií a dobre napísaných stredne krátkych pesničiek sú z hľadiska tempo-rytmiky výborne načasované. Panoráma Paríža a práca v exteriéroch sú slasťou, niečo, čím si aj muzikant zamiluje filmové nebo. Akurát tá zložitosť deja je trocha deravá, nedostaneme k nejakej skutočnej vzťahovej i medziľudskej konštrukcii. A to je alfou a omegou perfektného muzikálu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná hra se zpěvem a tancem. Nenáročná, zábavná a romantická. Přesně tak, jak se od americké muzikálové produkce očekává. A Stanley Donen to umí udělat opakovaně správně. Intelektuálka Jo Stockton (půvabná Audrey Hepburn) a protřelý fotograf Dick Avery (starý a stále živelný Fred Astaire) spolu přetvářejí svět módy, aby našli své osobní štěstí. Z dalších rolí je nutné zmínit ženu módního časopisu Quality Woman Maggie Prescott (Kay Thompson) a profesora filozofie Emila Flostra (Michel Auclair). Hravé a rozverné, škádlivé a hádavé, milé a povznášející. A Paříž. Její jméno v mém srdci bude navždy znít! A tak vše jásavě dozpívá a dotančí ke svému nevyhnutelnému cíli a konci. Chtělo by to tančit! Stačí shodit pupek a zbavit se křečových žil. A obhopkám s písní na rtech celou Paříž. Bude to fuška, ale každou hodinu se zamiluji do jiné dívky a taneční krok, při kterém se vyjádřím a zcela určitě uvolním, mi půjde zcela sám. Od srdce a se vzpomínkou na rošťáckou dvojici. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, v porovnání s dalšíma 2 snímky režiséra Donena, a to "Zpívání v dešti" a "Šaráda", Funny Face pokulhává. Trochu mi to připomínalo slabší odvar již zmíněného slavného muzikálu. Ten však zas neměl Audrey. Ta zde byla kouzelná jako vždy a bylo docela jedno, jestli v pozici knihovnice nebo modelky (ikdyž ten první záběr na "novou" módní ikonu v růžovobílých šatech mi vykouzlil na tváři leda tak neurčitý a znechucený úšklebek; vůbec mě ta růžová barva a modeling jako takový ve filmu docela dost iritovaly). No a pak její taneční umění zasluhující hlasitý potlesk a zpěv, který nebyl sice zázračný, ale i tak se mi líbil (aspoň nějaká satisfakce za to sprosté přezpívání v My Fair Lady ;-) ). Freda Astaira jsem viděl ve filmu poprvé a s jeho hereckým (ten chlap má nějaký charizma) a tanečním, pěveckým projevem (jo, dával si to) bylo moje divácké oko docela spokojené. Jako romantický muzikál Funny Face podle mě funguje dobře, ale o žánru komedie (toho humoru tam bylo jak šafránu) by se dalo docela s úspěchem polemizovat. Ve výsledku slabší 4*. " I love your funny face, your sunny funny face..." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V rámci snímků, ve kterých se objevila Audrey Hepburn, je Funny Face lehce nadprůměrným filmařským počinem, který vyniká zejména díky hereckým, tanečním a pěveckým výkonům hlavní trojice - Hepburn, Astaire a Thompson. Příběhově jde sice o prostý film, bez jakékoli hloubky, ale je tak mile podaný a zahraný, že to lze lehce odpustit a hodit za hlavu. Nechybí zde romantika, která je umocněná prostředím Paříže, ani množství hudby a humoru, o který se nejvíce postaral Fred Astaire (a Kay Thompson). Audrey Hepburn je opět úžasná, roztomilá a nadmíru ukecaná (jako její Liza Doolittle). Zkrátka sympatický a všemi barvami laděný film se skvělým obsazením a líbivou hudební stránkou. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Začnu tím nejhorším. Autor scénáře by si v dnešní době nevydělal ani na chleba, protože takhle přímočará zápletka je prostě bída, a to jsme v žánru, od kterého se žádné dějové veletoče neočekávají (!). Naproti tomu Donen je velmi schopný režisér, který je autorem klasiky "Zpívání v dešti" a má přirozený cit pro stavbu muzikálů (nápadité choreografie, práce s barevným laděním…). Fred Astaire hraje uvolněně, bez náznaku věkového hendikepu. A Audrey? I love her funny face :) Takže hlavně díky ní 7/10 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)
  • V průběhu úmorného letního filmování se Audrey vrátily potíže s příjmem potravy. Ke konci natáčení zhubla o osm kilo. (Peti_Zu)

Reklama

Reklama